Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Εύβοια : Το νησί των ... στεναγμών... - ΒΙΝΤΕΟ -Μια απόφαση της ΡΑΕ άκρως προκλητική!


«Η απόφαση της ΡΑΕ για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Τελέθριο είναι ακραία προκλητική.

Η βιασύνη προδίδει…», αναφέρει ο δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς

Από τη μία τα σοβαρά επεισόδια στην Τήνο ανάμεσα σε πολίτες και αστυνομικούς, από την άλλη το ξεπούλημα της ΔΕΗ στα «μουλωχτά», όλα δείχνουν πως κανείς δεν μπορεί να σταματήσει, πλέον, την… επέλαση των ανεμογεννητριών στη χώρα μας.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν πάντα κάποιοι που δηλώνουν αποφασισμένοι να προτάξουν τα «στήθη» τους, προκειμένου να προσπαθήσουν να αποτρέψουν το «κακό». Όπως, για παράδειγμα, ο δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς, ο οποίος αντέδρασε έντονα και άμεσα, μόλις πληροφορήθηκε πως η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) έδωσε άδεια για λειτουργία αιολικού πάρκου στο όρος Τελέθριο στη Βόρεια Εύβοια, το μοναδικό, δηλαδή, βουνό της περιοχής που δεν επλήγη από την πύρινη λαίλαπα του Αυγούστου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση της ΡΑΕ, το συγκεκριμένο Αιολικό Πάρκο θα αποτελείται από 13 ανεμογεννήτριες διαμέτρου πτερωτής 71 μ. και συνολικής ισχύος 29,9 MW.

To Τελέθριο, με υψόμετρο 970 μέτρα και διεύθυνση από τα ανατολικά προς τα δυτικά, είναι γεμάτο πυκνόφυτα δάση με μεγάλη ποικιλία δέντρων, ρεματιές, φαράγγια και μικρούς καταρράκτες και εντάσσεται στο δίκτυο Natura 2000.

Η οργισμένη αντίδρασή του παίρνει, σε πρώτη φάση, σάρκα και οστά μέσω σχετικής ανάρτησης – καταγγελίας, όπου παρουσιάζει τα σχετικά έγγραφα, αναφέροντας τα ακόλουθα:

Γιάννης Κοντζιάς

24 Σεπτεμβρίου στις 12:51 μ.μ. 

«Η απόφαση της ΡΑΕ για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Τελέθριο είναι ακραία προκλητική

Η βιασύνη προδίδει… 

Ο αγώνας θα είναι καθολικός και θα γίνει χωρίς εκπτώσεις μέχρι τέλους.

Δεν θα λείπει κανείς και από αυτό το μέτωπο. Συντονιζόμαστε και ξεκινάμε. 

Υ.Γ. Η πρόσφατη καταστροφή ρήμαξε τον τόπο αλλά όχι τις αρχές μας.

Είμαστε πλέον πιο δυνατοί.

Όλοι ΜΑΖΙ θα νικήσουμε». 

ΕΓΓΡΑΦΟ ΡΑΕ


"Κόλαση" με τραυματισμούς πολιτών στην Τήνο

Η συγκεκριμένη καταγγελία έρχεται μόλις δύο ημέρες μετά την κόλαση που έζησαν κάτοικοι της Τήνου, οι οποίοι επιχείρησαν να αποτρέψουν την μεταφορά ανεμογεννητριών στην περιοχή Τριπόταμος, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση των γερμανικών ανεμογεννητριών, υποστηρίζοντας πως θα καταστρέψουν τη μοναδική ομορφιά του τοπίου του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές που έφτασαν στο νησί απέκλεισαν την είσοδο των πολιτών στο λιμάνι από τις 22:00 έως τις 1:00, προκειμένου να γίνει αποκλειστική χρήση του από ιδιωτική εταιρία που θα μετέφερε τις ανεμογεννήτριες.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι του νησιού, δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 9 άτομα, κάποιοι εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: