Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021

«Ο ..ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣ.......ΤΟΝ ΛΙΘΟΝ ΒΑΛΕΤΩ»...


Γράφει ο π. Νικόλαος Χελιώτης

συνταξ. Ιερέας - Πνευματικός

 «Ο ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΝ ΛΙΘΟΝ ΒΑΛΕΤΩ»...

Πως μπορεί ενώ η εξωτερική “εικόνα” ως βιτρίνα που προβάλλεται πρός τα έξω, να μοιάζει ιδανική, ενώ η πραγματική , η εσωτερική να είναι εντελώς διαφορετική...

Και κάποια στιγμή να σκάει σαν “φούσκα”.

Ενώ όλα μοιάζουν ΤΕΛΕΙΑ στα social mafia, όμως τελικά κάτι να λείπει και αυτό που το αναπληρώνει να είναι τελικά καταστροφικό .

Αύριο μπορεί να είμαι ΕΓΩ και ΕΣΥ …

Γλυκά Νερά : Ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο.

Πανδημία που σκοτώνει ψυχές… και το πιό ειδεχθές και απίθανο.

Ο ''ιερέας με το καυστικό υγρό, εναντίον επτά συνοδικών μητροπολιτών.

(Εδώ θα ήθελα να μάθω, ο χειροτονήσας μητροπολίτης, είχε ελέγξει βαθέως τον υπ'αυτού χειροτονηθέντα;

Αμαρτωλός είμαι και υπόδικος στην θεία δικαιοσύνη, μα βιτριόλι δεν θα έριχνα ούτε σε ποντίκι, όχι σε επτά ιεράρχες που δικαίως θα με εδίκαζαν, διότι είχα σφάλει βαρέως!)

Καθημερινό φαινόμενο καλά κρυμμένο και πραγματική “πανδημία” για την ανθρώπινη ψυχή, που εξαπλώνεται ως μάστιγα στα “social mafia“

Σε πόσους από εμάς συμβαίνει ; ένας Θεός ξέρει …

Από ότι φαίνεται όμως, εκ του αποτελέσματος από τις καθημερινές ιστορίες “τρέλας” στα δελτία, πολλά τα θύματα αυτής της κατάστασης.

Η Τέλεια social πλάνη …

Η φροντίδα για την ..social ψεύτικη εικόνα μου, η ανάγκη μου να προκαλέσω την ζήλια του “πλησίον“ να του μπω στο μάτι...

Καθημερινή αγαπημένη “πλάνη” της επίδειξης, ως ιός με κτύπησε, αρρώστησε την ψυχή μου .

Παριστάνω ότι ...ΑΓΑΠΩ, αλλά ...μισώ, φθονώ, ζηλεύω, πονάω μέσα μου.

Όσο και αν παριστάνω τον αδιάφορο, βαθύτερη ανάγκη μου αυτή είναι να πονέσω τον άλλον, να τον πληγώσω, να τον υπερκεράσω, να ανέβω πάνω του, να τον πατήσω …… και να κάνω ότι τον “αγαπώ“…

Αυτοκτονώ καθημερινά!!!

Όλα για το ΕΓΩ μας !!!

Νομίζω ότι με θρέφει, προκαλώντας τον “φθόνο” του άλλου.

Απλά το “δαιμόνιο” που κάθεται στο “πάθος” της φιλαυτίας, με καθησυχάζει “όλα καλά όλα ωραία” πριν με καταλάβει και αρχίζει να με “βασανίζει” έως τέλους .

Με Δηλητηριάζω, σκοτώνω ψυχές και αυτοκτονώ ταυτόχρονα κατασυρροή, με “σκοτώνει” αυτή η ανάγκη μου για κούφια, τρύπια “δόξα” του κόσμου .

Γιατί όμως ;

Δόξα είναι η “χάρις” του Θεού, η δωρεά του Θεού στο πλάσμα του, η «ενέργεια», που το ζωογονεί ''κα νεφσησεν ες τ πρσωπον ατο πνον ζως, κα γνετο νθρωπος ες ψυχν ζσαν.

Γένεσις.

Το “καύσιμο ” της ψυχής .

Αυτό που χρειάζεται η ανθρώπινη ψυχή για να φωτιστεί ,για να ζήσει στο ΦΩΣ στην ΧΑΡΑ στην ΗΡΕΜΙΑ, την ΓΑΛΗΝΗ την ΔΟΞΑ του Θεού .

Αυτό είναι που ψάχνω συνεχώς , πέφτω όμως σε ψεύτικές πηγές και σε πλάνες ,λόγω του ΕΓΩΙΣΜΟΥ μου , αντί για “καύσιμο ” στο ρεζερβουάρ μου, το γεμίζω “δυναμίτη ” ..

“Η Βασιλεια των Ουρανών βιάζεται και βιασταί αρπάζουσιν αυτήν…” Ματθ. Κεφ.11″.

ΕΓΩΙΣΜΟΣ είναι όταν δεν θέλω τον Θεό, τον Χριστό, όταν το “είναι” μου τον απορρίπτει .

Αυτό έπαθε και ο εωσφόρος, από Αρχάγγελος έγινε “δαίμονας έξω από την ΔΟΞΑ την ενέργεια, το ΦΩΣ του Θεού .

Ενώ “βιασμός” είναι να απορρίπτω όλο μου το “Είναι” που εωσφορικά δεν θέλει τον Χριστό και να επιμένω να ζητώ τον Χριστό να μπει στην “ψυχή” κόντρα στο σώμα, στις σκέψεις, στο φαινομενικό μου “είναι” να επιμένει η “ψυχή” προσευχόμενη ….να παραμένει στην εκκλησία, ενώ το σώμα φωνάζει, η “ψυχή” όμως μέσα στην γαλήνη του Θεού, αδιαφορεί για τις σειρήνες, βιάζοντας τον εξωτερικό ψεύτη άνθρωπο.

Την αιώνια, άπειρη πηγή, αστείρευτη πηγή καυσίμου μας την υποδεικνύει ο Χριστός με τα λόγια του …( Ιωάν. 17,3 ) ατη δέ στιν αώνιος ζωή, να γινώσκωσί σε τν μόνον ληθινν Θεν κα ν πέστειλας ησον Χριστόν.

Αυτός είναι στην ΠΛΗΡΗ ΔΟΞΑ, γεμάτος και πλήρης ΚΑΥΣΙΜΟΥ συνεχώς

Ιωάν. 7,38 '' πιστεύων ες μέ, καθς επεν γραφή, ποταμο κ τς κοιλίας ατο εύσουσιν δατος ζντος''.

Αλλά πρώτα “ταπεινώθηκε” καθ όλη την διάρκεια της επίγειας ζωής του, στο “θέλημα του Πατέρα ” Ιω. 17,4'' γώ σε δόξασα π τς γς, τ ργον τελείωσα δέδωκάς μοι να ποιήσω''·

Και μετά έλαβε την πραγματική ΔΟΞΑ

Ιω. 17,5 ''κα νν δόξασόν με σύ, πάτερ''.

Αυτός είναι η ΠΗΓΗ, αυτός είναι συνδεδεμένος με την ΠΗΓΗ…

Αυτός γίνεται ο “Μετατροπέας” της Ακτίστου ΔΟΞΑΣ ,ας πούμε ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ζωτικής απλά απαραίτητης σε εμάς της αστείρευτης ενέργειας του Θεού, που δίνει ζωή σε εμάς τα “κτίσματα ” .

ΑΓΙΟΣ είναι μόνο ο τριαδικός Θεός και όποιος καθαριστεί και συνδεθεί με αυτόν, την αστείρευτη πηγή .

Κανένας ψυχολόγος, γκουρού, κ.α διάφοροι, αν δεν είναι ΑΓΙΟΙ, αν δεν τροφοδοτούνται από αυτόν, δεν μπορούν να με “γεμίσουν” με ΦΩΣ.

Αυτήν την “ενέργεια” ´έχουμε ζωτική ανάγκη, για να μην πέσουμε στο “σκότος” στο “ψέμα “ στην πλάνη “της ανθρώπινης ΔΟΞΑΣ , που μοιάζει πηγή , αλλά δεν είναι …

Social παράδεισος, επίγεια κόλαση..

Όλα έδειχναν στην ιστορία του “πιλότου” μέσα από τα social δίκτυα και την εικόνα που έβγαινε πρός τα έξω φαινομενικά τέλεια και ιδανικά.

Όμως πόσες ζωές καταστράφηκαν και θα καταστραφούν ακόμα , μέσα από αυτό το κυνήγι για την “ανθρώπινη μάταιη δόξα” .

Λοιπόν πόσοι θα ζούμε στο κάτι σαν ΦΩΣ κάτι σαν ΔΟΞΑ αλλά που είναι “σκότος”, μακριά από το ΦΩΣ .

Ολιγον έγκυος δεν υπάρχει παιδιά.

Social mafia γίναμε …

Δεν φταίει κανείς άλλος, παρά μόνο ΕΓΩ και ειδικότερα η «ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ» μου, η απομάκρυνση μου από τον Θεό, την «πηγή της ζωής»…

Η άρνηση μου να προσευχηθώ, να σηκώσω τα χέρια μου στον ουρανό την δύσκολη στιγμή ενός καυγά, μίας αντιπαράθεσης, μίας επερχόμενης καταστροφής.

Ποτέ όμως δεν είναι αργά …

Η διάρκεια της ζωής μου ,είναι η εξάντληση των ευκαιριών ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ

Ακόμα και μετά την δολοφονία του Άβελ, ο Θεός γνωρίζοντας την αδυναμία του πλάσματος του, δίνει ευκαιρία «μετανοίας», σε όλους μας, δίνει συνεχώς ευκαιρίες «μετανοίας»…

Κανείς μας δεν είναι αναμάρτητος, παρά μόνο ο Χριστός, ο πρεσβευτής μας στον Πατέρα, μας δίνει με το αίμα του, την θυσία του, ότι και να κάναμε είναι ο ίδιος η ΕΥΚΑΙΡΙΑ να μετανοιώσουμε ...

μαρτες; σύχασον» (Γενέσ. 4,7),

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: