Τετάρτη, 26 Μαΐου 2021

ΣΧΟΛΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, «ΥΜΝΕΙ» ΤΟΝ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ !ΔΙΑΒΑΣΤΕ –ΟΣΟΙ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ- ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ…


ΣΧΟΛΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, «ΥΜΝΕΙ» ΤΟΝ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ !

ΤΟΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΩΣ ΜΕΓΑΛΟ ΗΓΕΤΗ!!!

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ!!!

Φαντάζεστε ένα ισραηλινό βιβλίο Ιστορίας να περιγράφει τον Αδόλφο Χίτλερ ως «Αυστριακό ζωγράφο και πολιτικό»;

Μάλλον όχι!

Στην Ελλάδα, όμως, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να περιγράφουμε τον σφαγέα του Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ με όσο πιο ουδέτερο τρόπο γίνεται!

Στο βιβλίο Λογοτεχνίας Κατεύθυνσης Γ’ Λυκείου, κάτω από το διήγημα του Γ. Ιωάννου «Στου Κεμάλ το Σπίτι», στο τέλος της σελίδας, όπου σε υποσημείωση εξηγείται ποιος ήταν ο Κεμάλ, γράφεται το εξής :

«Κεμάλ Ατατούρκ· (Θεσσαλονίκη 1881 – Κωνσταντινούπολη 1938).

«Διακεκριμένος Τούρκος στρατιωτικός και πολιτικός. Ηγήθηκε του απελευθερωτικού αγώνα εναντίον των δυνάμεων της Αντάντ (συμμαχία Γαλλίας, Αγγλίας και Ρωσίας) μετά την ήττα της Τουρκίας κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Υπήρξε ο θεμελιωτής του σύγχρονου τουρκικού κράτους και ο πρώτος πρόεδρος της τουρκικής δημοκρατίας (1923)»…

Ούτε μια λέξη για τις σφαγές κατά των Ελλήνων, ούτε μια λέξη για τις αγριότητες και τις γενοκτονίες κατά των λαών της Ανατολής, πάνω στα κόκαλα των οποίων εδραιώθηκε η … «τουρκική δημοκρατία»...

ΑΜΕ !

Λίγες μόλις ημέρες μετά την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων και τα μύρια όσα ακούμε, το συγκεκριμένο βιβλίο συνεχίζει να βρίσκεται αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα σχολικών βιβλίων στο διαδίκτυο, προκειμένου να πληροφορεί τους Έλληνες μαθητές με τον τρόπο αυτό για τον Κεμάλ.

Βλέπετε, για κάποιους τα βιβλία, αντί να διδάσκουν αλήθειες, δεν είναι τίποτε άλλο παρά «εργαλεία» πεμπτοφαλαγκίτικα, προκειμένου να επιβάλλουν στις νεότερες γενιές μια νέα άποψη του κόσμου.

Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι οι αλλαγές στα βιβλία Ιστορίας, προκειμένου να μη δημιουργούνται εχθρότητες, είναι εδώ και πολλά χρόνια ένας από τους σκοπούς των εθνοαποδομητών, εθνοολετήρων...

Βέβαια, για το υπουργείο Παιδείας, στο οποίο δεν έκριναν καν σκόπιμο να στείλουν εγκυκλίους στα σχολεία της χώρας προκειμένου να αφιερωθεί κάποιος χρόνος από τους εκπαιδευτικούς για την ενημέρωση των παιδιών μας για τη Γενοκτονία των Ποντίων, αυτά ίσως να είναι και ψιλά γράμματα.

Έχουν προτεραιότητα άλλα θέματα, όπως οι… έμφυλες ταυτότητες!

Ο Χριστός να μας δίνει φώτιση  να αποφεύγουμε την ΣΥΓΧΥΣΗ, να διδασκόμαστε από τα καθημερινά γεγονότα, για να σκεφτόμαστε και να αντιδρούμε σοφά σε όσα τραγικά μας συμβαίνουν ΣΗΜΕΡΑ και τα καταπίνουμε ΑΜΑΣΗΤΑ !!!

Ο Αναστάς εκ νεκρών Χριστός ο Αληθινός Θεός μας, να μας ευλογεί!!!

Με πόνο και αγάπη Χριστού!!!

Κωνσταντίνος Μίχος    

Δεν υπάρχουν σχόλια: