Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021

ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΙΜΟ;;;ΠΟΙΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ;;;


Γράφει ο π. Νικόλαος Χελιώτης

Κανείς δεν θα πιστέψει ότι ο Χριστός ανέστη εκ νεκρών σ΄εκείνον ο οποίος φοβάται το θάνατο...

«Εάν από το φόβο του θανάτου οι χριστιανοί θα αρνούνται να προσκυνούν τον Αναστάντα Χριστό αυτό θα σημαίνει το τέλος του χριστιανισμού.

Και ίσως αυτό παρακολουθούμε ιδίοις όμμασι.

Σας προτείνω να τα αναλογισθείτε.

Εάν θα ντρέπεσθε, σημαίνει ότι είσθε ακόμη ζωντανοί»!

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, «Πάσχα στο σπίτι» σημαίνει τέλος του χριστιανισμού.

«Το Πάσχα είναι η εορτή της νίκης κατά του θανάτου;

Έτσι είναι;

Έτσι!

Οι χριστιανοί είναι εκείνοι οι οποίοι λατρεύουν τον Ιησού Χριστό, Υιό του Θεού, ως Νικητή του θανάτου, ως Εκείνο, ο Οποίος θανάτ θάνατον Πατήσας.

Έτσι είναι;

Έτσι!

Λοιπόν, συνερχόμαστε κατά την Ανάσταση του Κυρίου στους ναούς προκειμένου όλοι μαζί να εορτάσουμε τη νίκη του Χριστού κατά του θανάτου;

Έτσι είναι;

Έτσι»!!!

«Πάσχα στο σπίτι» είναι μια παράλογη κατάσταση κατά την οποία οι «χριστιανοί απεγνωσμένα φοβούνται να αρρωστήσουν και να πεθάνουν, δηλαδή από το φόβο του θανάτου αρνούνται να εορτάσουν τη νίκη του Χριστού κατά του θανάτου».

«Το μεγαλύτερο παράλογο, για να είμαι ειλικρινής, δεν φαντάζομαι.

Ενθυμούμαι τα λόγια του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, ο οποίος λέγει ότι εάν δεν είμαστε σώφρονες κανείς δεν θα μας πιστέψει ότι ο Χριστός γεννήθηκε εκ της Παρθένου. Συμφωνώ μαζί του.

Ο ίδιος ο Πατέρας Γρηγόριος επίσης έλεγε ότι κανείς δεν θα πιστέψει ότι ο Χριστός ανέστη εκ νεκρών σ΄εκείνον ο οποίος φοβάται το θάνατο.

Λοιπόν, εάν τάχα θα εορτάσουμε την Ανάσταση στα σπίτια – (και αυτό δεν αποκλείεται καθόλου, φοβάμαι πως το σχέδιο των κρατούντων εκεί στοχεύει, ας δούμε όμως την ΚΥΑ περί του Πάσχα και Θεέ μου ας διαψευσθώ} – θα σημαίνει ότι όλα τα καταστρέψαμε.

Καταστρέψαμε τουλάχιστον με την έννοια ότι από το φόβο του θανάτου αρνηθήκαμε πραγματικά να πιστεύουμε στο Νικητή του θανάτου».

Ακόμη και σε εποχές φοβερών πολέμων και δοκιμασιών,διωγμών και πόνου για τους χριστιανούς, οι άνθρωποι, παρόλο που ήταν αδύναμοι και πεινούσαν, προσέρχονταν σε ναούς και δεν περιφρονούσαν τις ιερές ακολουθίες στις ημέρες της Αναστάσεως του Κυρίου και των Χριστουγέννων.

«Εάν μελετήσει κανείς την ιστορία μας και δει πρόσφατα σχετικά,στην κατοχή των ναζί και δει τους δρόμους γεμάτους με πτώματα στους δρόμους, με υδραγωγεία και δεξαμενές εκτός λειτουργίας, με όλα να ήταν πλακωμένα από τον φόβο, όπου δεν ήταν άνθρωποι οι άνθρωποι, αλλά σκιές, που περπατούσαν στους δρόμους, με βολές και βόμβες να πέφτουν στην πόλη,στο κλεινό μας Άστυ, όπως και στις επαρχιακές πόλεις και χωριά, , ωστόσο οι ναοί ήταν ανοικτοί και εκεί εόρτασαν και το Πάσχα, και τα Χριστούγεννα».

«Δεν έκλειναν οι Ναοί ποτέ και ούτε πέρασε σκέψη από μυαλό του κανενός να εορτάσει το Πάσχα στο σπίτι του.

«Εάν από το φόβο του θανάτου οι χριστιανοί θα αρνούνται να προσκυνούν τον Αναστάντα Χριστό αυτό θα σημαίνει το τέλος του χριστιανισμού.

Και ίσως αυτό παρακολουθούμε ιδίοις όμμασι στις πολύ δύσκολες ημέρες που περνάμε σήμερα.

Οι κυβερνώντες έχουν διαφορετική άποψη, δεν λογαριάζουν ούτε τον Χριστό και την Εκκλησία, ούτε και τον πιστό λαό και θα κάνουν ότι τους προτείνουν οι αντιεκκλησιαστικοί ''ειδικοί λοιμοξιολόγοι'' και άλλοι τινες που ευκαίρως ακαίρως, προπαγανδίζουν τον φόβο για τις ζωές σας και έτσι σας κρατούν δεσμίους του φόβου, ώστε να ψυχρανθεί η πίστη σας στον Χριστό και να φοβάσθε τον κορωναϊό και το θάνατο.

Σας προτείνω να τα αναλογισθείτε.

Εάν θα ντρέπεσθε, με το που αισθάνεσθε έτσι σημαίνει ότι είσθε ακόμη ζωντανοί κι'αυτό με γεμίζει ελπίδες πως εσείς θα απελευθερωθείτε από τον δικτάτορα φόβο και ανανίπτοντας θα πείτε το Παύλου, εμοί το ζειν Χριστός και το θανείν κέρδος ».

Γιά τους ήδη «νεκροζώντανους» δεν το συζητώ, αυτοί Θεό έχουν το Εγώ τους και είναι φυσικό να φοβούνται τον θάνατο λόγω της πανδημίας, αφού για την ψυχή τους δεν ενδιαφέρονται αφού ήδη είναι πεθαμένη!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: