Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021

Ειδικοί προειδοποιούν ότι το ηφαίστειο του Yellowstone θα μπορούσε να εκραγεί ανά πάσα στιγμή!!!Η τελευταία έκρηξη να έχει σημειωθεί πριν από 640.000 χρόνια!!!


Για ενδεχόμενη έκρηξη του ηφαιστείου Γελοουστόουν, στις ΗΠΑ, ανά πάσα στιγμή προειδοποιούν οι ειδικοί, με την τελευταία να έχει σημειωθεί πριν από 640.000 χρόνια.

Το ηφαίστειο του Γελοουστόουν, που βρίσκεται στο ομώνυμο Εθνικό Πάρκο των ΗΠΑ, θα μπορούσε να εκραγεί ανά πάσα στιγμή, σύμφωνα με τον ηφαιστειολόγο, Μάικλ Μπράνεϊ.

Ο επιστήμονας αναφέρει σε δηλώσεις του που επικαλείται η «Mirror Online»:

«Το Γελοουστόουν θα εκραγεί ξανά, αλλά δεν είναι γνωστό πότε θα συμβεί αυτό ή σε ποια κλίμακα - τα ηφαίστεια δεν εκρήγνυνται σύμφωνα με ένα χρονοδιάγραμμα και η επόμενη μεγάλη έκρηξη θα μπορούσε να είναι μακριά στο μέλλον».

Οι επιπτώσεις, όπως επισήμανε ο ηφαιστειολόγος, εξαρτώνται από το μέγεθος της έκρηξης.

Ο ειδικός, επίσης, τονίζει:

«Η περιοχή μέσα και γύρω από το Γελοουστόουν θα θαφτεί στην καυτή στάχτη από πυροκλαστικά ρεύματα πυκνότητας, σκοτώνοντας κάθε ζώο και φυτό στην περιοχή.

Η ηφαιστειακή τέφρα θα πέσει στις Κεντρικές και Ανατολικές ΗΠΑ και στον βορειοδυτικό Ατλαντικό Ωκεανό, θάβοντας καλλιέργειες, πόλεις, αποτρέποντας τα οδικά και αεροπορικά ταξίδια, καθώς είναι επικίνδυνα ως προς την εισπνοή αλλά και στα συστήματα αποστράγγισης που προκαλούν πλημμύρες».

Υπερ-έκρηξη

Οι ηφαιστειολόγοι προειδοποιούν εν μέσω φημών για ακόμα μια υπερ-έκρηξη της καλντέρας στο Εθνικό Πάρκο του Γελοουστόουν, που θα μπορούσε να προκαλέσει καταστροφές σε πολλές πολιτείες.

Οι επιστήμονες που μελετούν το ηφαίστειο, υποδηλώνουν ότι οι τεράστιες εκρήξεις της καλντέρας του Γελοουστόουν έχουν κλονίσει τον κόσμο 3 φορές - 2,1 εκατομμύρια, 1,3 εκατομμύρια και 640.000 χρόνια πριν, αντίστοιχα.

ΒΙΝΤΕΟ

Μάλιστα, από την τελευταία έκρηξη δημιουργήθηκε καλντέρα περίπου 3.800 χιλιομέτρων.

Το ηφαίστειο του Γελοουστόουν παρακολουθείται όλο το 24ωρο από το παράρτημα του Παρατηρητηρίου Ηφαιστείου Γελοουστόουν (YVO) της Υπηρεσίας Γεωλογικών Ερευνών των ΗΠΑ (USGS).

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: