Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021

ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΓΙΝΕΤΑΙ;;;ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ...


Άλλη μια Κυριακή με τις εκκλησίες μας κλειστές για τους πιστούς...

Άλλη μια Κυριακή χωρίς Θεία Λειτουργία...

«Μη στεναχωριέστε βρε», θα μας πουν κάποιοι, «υπάρχει και η τηλεόραση…. Το ίδιο είναι...»

Ζούμε σε καιρούς δύσκολους και σε ημέρες "πονηρές"!

Οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί και να μην εμπιστευόμεθα εύκολα τους ..."επίγειους σωτήρες" του ψεύτη και απατεώνα κόσμου τούτου...

Κάποιοι …"εκκλησιαστικοί άρχοντες" τους οποίους πλησίασαν κι "αγκάλιασαν" απεσταλμένοι του "συστήματος", αντί να μιλήσουν για το θέλημα του Θεού και να βοηθήσουν το λαό να το καταλάβει και να το εφαρμόσει, αγκάλιασαν το "σύστημα", έγιναν χειρότεροι απ' αυτό και καλούν το Χριστεπώνυμο πλήρωμα, να μη συμμετέχει στη Θεία Λειτουργία κι αντί αυτού να την παρακολουθεί από την τηλεόραση!!!

Και αυτή την "παράνοια" την ονόμασαν "κατ' οίκον εκκλησία"!!!

Η "κατ' οίκον εκκλησία", υπάρχει βέβαια ανά τους αιώνες στους ευσεβείς Χριστιανούς Ορθοδόξους, όμως δεν έχει καμία σχέση με τη Θεία Λειτουργία που πραγματοποιείται στους ιερούς ναούς!

Η …"κατ' οίκον εκκλησία" πραγματοποιήται στις οικίες των χριστιανών, όπου τα εικονίσματα του Χριστού της Παναγίας Μητέρας του και των Αγίων της Ορθοδοξίας έχουν Θέση προσώπων αγάπης, τιμής και ευλάβειας!

Προσευχόμενοι οι πιστοί αισθάνονται την παρουσία τους!

Το θυμίαμα, οι προσευχές, οι εικόνες και το καντήλι στις οικίες είναι τα όπλα που χρησιμοποιεί ο Χριστιανός εναντίον των "δυνάμεων του σκότους".

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως ο Χριστιανός αντικαθιστά τη Θεία Λειτουργία στο ναό με την προσευχή του στο σπίτι!

Πόσο μάλλον με την από τηλεοράσεως παρακολούθηση της!!!

Ο λειτουργός του Θεού ειρηνεύει, ευλογεί και λιβανίζει όσους είναι παρόντες κατά την ώρα της Θείας Λειτουργίας και εύχεται για εκείνους που απουσιάζουν λέγοντας:

«Κύριε, μνήσθητι των δι' ευλόγους αιτίας απολειφθέντων».

Η ευχή είναι για τους ασθενείς και για όσους υπηρετούν σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας και ασφάλειας κατά την ώρα εκείνη.

Όχι γι’ αυτούς που δεν πάνε από «βαρεμάρα» ή από «υποτίμηση» της θείας Λειτουργίας, θεωρώντας πως είναι το ίδιο με την παρακολούθηση της από την τηλεόραση...

Και επειδή «πειθαρχεν δε Θε μλλον νθρώποις» ας γνωρίζουμε όλοι πως η Θεία Λειτουργία γίνεται για να λαμβάνουν οι πιστοί άνθρωποι το Σώμα και το Αίμα Του Χριστού κι όχι για να την παρακολουθούμε από την τηλεόραση πίνοντας το ..... καφεδάκι μας!!!

Εμείς παρευρισκόμεθα στη Θεία Λειτουργία και κοινωνούμε, διότι κάνουμε υπακοή στον αρχηγό της πίστεως μας και Θεό μας Ιησούν Χριστόν που μας είπε πως:

« τρώγων μου τν σάρκα κα πίνων μου τ αμα ν μοί μένει κγώ ν ατ».

Αν αυτοί οι «τύποι», που προσπαθούν να μας προσφέρουν την «δηλητηριώδη καραμέλα», κάθονται στα σπίτια τους, τρώνε, πίνουν και χειροκροτούν την ..... τηλεόραση, είναι δουλειά δική τους...

Εμείς «είτε ζώμεν, είτε αποθνήσκομεν, του Κυρίου εσμέν»!

Και ο Κύριος μας είπε:

«Εν εκκλησίαις ευλογείτε τον Θεόν»…

Ανώνυμος εκπαιδευτικός

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: