Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021

«Εξηγήσεις» ενώπιον των ανακριτών κλήθηκε να δώσει για τα ...Θεοφάνεια!!!


Ο Μητρ. Μόρφου Νεόφυτος


Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες σε σχέση με την Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων και τον Αγιασμό των Υδάτων, που τελέστηκαν το πρωί της Τετάρτης 6 Ιανουαρίου 2021, στον ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας στην κοινότητα Ευρύχου και στις όχθες του ποταμού Καρκώτη.

Αντικείμενο των πολυήμερων εξετάσεων είναι το ενδεχόμενο διάπραξης οποιονδήποτε ποινικών αδικημάτων τόσο από τον Μητροπολίτη  Μόρφου Νεόφυτο, που προέστη των ιερών Ακολουθιών όσο και από άλλα πρόσωπα σε σχέση με την συγκέντρωση πιστών, κατά παράβαση των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και του Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές της υπόθεσης έχουν ήδη καλέσει τον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο, ώστε να καταθέσει εντός των επόμενων ωρών την δική του εκδοχή σε σχέση με το αδίκημα που διερευνάται εναντίον του και αφορά σε διέγερση προς διάπραξη αδικήματος στη βάση του άρθρου 370(β) του Ποινικού Κώδικα.

Από την πρώτη στιγμή, οι Αρχές προχώρησαν σε καταγγελιες δέκα συνολικά προσώπων, εννέα πιστών και του ιερέα της Αγίας Μαρίνας Ευρύχου, σε σχέση με την συγκέντρωση πιστών πέραν του επιτρεπόμενου αριθμού συναθροίσεων για εκκλησιασμό.

Με την ολοκλήρωση των ερευνών, ο φάκελος της υπόθεσης αναμένεται να διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία ώστε ο Γενικός Εισαγγελέας να διαπιστώσει τυχόν ποινικά αδικήματα που διαπράχθηκαν από συγκεκριμένα πρόσωπα, ενώ θα δώσει οδηγίες για τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης.

alphanews.live

ΠΗΓΗ

4 σχόλια:

manigr.blogspot.com είπε...

Η ΚΟΣΜΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΙΣΧΥ ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ,ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ (ΝΟΜΟΥΣ).

dimrafael είπε...

Λέει το άρθρο για καταγγελία 9 πιστών!
Πιστών????
Που ακριβώς πιστεύουν???
Αλλοιμονο μας...
Εγώ Δέσποτα σε χαίρομαι!!!!
Ομολογεις Χριστό!!!!
Και ο Χριστός θα ομολογησει για σένα ενωπιο του Πατρός του!!!
Αντέ και στα δικά μας χριστιανοί!!!!

km58 είπε...

Αδελφέ μου δεν το κατάλαβες.... Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ έγινε απο τις Κυπριακές Αρχές αδελφέ , στους 9 Πιστούς και στον Ιερέα του Ναού λέει... ΣΥΝΟΛΟ 10 ΑΤΟΜΑ...

Ανώνυμος είπε...

Να είχαμε έναν ΝΕΟΦΥΤΟ στο τιμόνι της Ελλαδικής Εκκλησίας ο Ελληνισμός και η ανθρωπότητα θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση.