Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021

ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ : ΒΟΛΟΣ - ΠΗΛΙΟ... - ΒΙΝΤΕΟ -ΕΝΑΣ ΟΝΕΙΡΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ...


Ατμοσφαιρικά χωριά, πληθωρική φύση, υπέροχη θέα στον Παγασητικό, πανέμορφες παραλίες, σούπερ φαγητό.

Το Πήλιο, το βουνό των Κενταύρων, είναι παντός καιρού!!!

Τα μονοπάτια του...

Είναι πολλά, πανέμορφα, και καλά σηματοδοτημένα στην πλειοψηφία τους.

Ακολουθούν σε γενικές γραμμές τα καλντερίμια που συνέδεαν τα χωριά μεταξύ τους και με τις σιδηροδρομικές γραμμές, πριν φτιαχτούν οι δρόμοι, με τις διαδρομές τους να ποικίλλουν για κάθε είδους περιπατητές – από τους «ωπ, να ένα ωραίο 20λεπτο μονοπατάκι» μέχρι τους «χάρτη, πυξίδα, φύγαμε».

Αναλυτική ξενάγηση σε όλα σχεδόν τα μονοπάτια, χωρισμένα ανά κατηγορία (με βάση τις ώρες, τα κοντινά χωριά και το επίπεδο δυσκολίας) έχει το blog του Ε.Ο.Σ. Βόλου, Περπατώντας στο Πήλιο.

Ο συν ένας λόγος : Βόλος…

Δεν είναι Πήλιο, όμως αποτελεί την κλασική πύλη εισόδου προς αυτό και οφείλουμε μια τιμή στη πόλη, πριν ή στην επιστροφή.

Η παραλία με τα τσιπουράδικα αποτελεί κλασικό σημείο αναφοράς, όμως αν θέλετε να ανακαλύψετε την πραγματική τσιπουροφάση, τότε θα πρέπει να απομακρυνθείτε – λίγο – από εδώ.

Στη Νέα Ιωνία και σε μερικές ακόμα περιοχές της πόλης, θα βρείτε τα παραδοσιακά τσιπουράδικα που έκαναν την πρωτεύουσα της Μαγνησιας ξακουστή στους… πότες.

ΒΙΝΤΕΟ


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πω πω αυτά τα τσιπουράδικα.
Στον Βόλο κρατάω φιλίες από τον στρατό όπου και ο ξάδελφος φίλου συστρατιώτη είχε τσιπουράδικο....
Βραδινές ΄΄κατανύξεις΄΄ παραλιακά με καλαμαράκια στα κάρβουνα...χταποδάκι λιαστό οστρακοειδή....και τα κρύα βράδια ΧΑΝΙΑ ΠΟΡΤΑΡΙΑ με φασολάδα...πίτες...κοκοράκι κρασάτο και στη ζούλα κάποιο γλυκό του κουταλιού...
Περασμένα μεγαλεία....
Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ

km58 είπε...

Σε περιμένω !!! Ανοικτή Πρόσκληση έχεις !

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ αδελφέ αλλά οι μετακινήσεις μας είναι ιδιαίτερα δύσκολες και περίπλοκες, αν και πολύ θα το ήθελα.
Αν ξεκινήσω για ΒΌΛΟ θα πρέπει να περάσω από ΒΕΡΟΙΑ όπου έχω φίλους τους οποίους έχω να δω χρόνια, μετά να περάσω από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ για δύο μπάκουρες συστρατιώτες και από εκεί για ΚΑΒΑΛΑ όπου το σοϊ εξ ΑΝΑΤΟΛΩΝ (ΣΑΜΨΟΥΝΤΑΣ και ΤΣΑΡΤΣΑΜΠΑ) θα περιμένουν για κότσαρι και σέρρα.
Όπως καταλαβαίνεις αυτά χρειάζονται ειδικό σχέδιο το οποίο ήδη καταστρώνεται και Θεού θέλοντος.....