Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021

ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ : ΚΑΒΑΛΑ η πόλη με τις πολλές ιστορίες και τα τρία ονόματα... - ΒΙΝΤΕΟ -Η γαλάζια πολιτεία της Μακεδονίας από ψηλά.


Μία πόλη… πολλές ιστορίες, τρία ονόματα…

Νεάπολις 7 π.Χ. – 8 μ. Χ.

Χριστούπολις 8 μ.Χ. – 1400

Καβάλα από 1500 έως σήμερα

Υδραγωγείο Καβάλας

Σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης, περίπου 17 χλμ., βρίσκεται η ιστορική πόλη των Φιλίππων με το καλοδιατηρημένο Αρχαίο Θέατρο, πόλη που καταλαμβάνει, οχυρώνει και παίρνει το όνομά της, από τον πατέρα του Μ. Αλεξάνδρου, Φίλιππος Β΄.

Εδώ αργότερα, το 42 π.Χ., γίνεται η περίφημη μάχη των Φιλίππων ανάμεσα σε δύο μεγάλες ρωμαϊκές στρατιές, στους συγκλητικούς που δολοφόνησαν τον Ιούλιο Καίσαρα και τους διαδόχους του.

Φρούριο Καβάλας

Ψυχαγωγία, διασκέδαση αλλά και εμπορική αγορά με πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις ακόμα και για τον πιο απαιτητικό καταναλωτή, προσφέρει η πόλη στο κέντρο της, στους πεζόδρομους της, αλλά και στο πολύ όμορφο παραλιακό μέτωπο που τελειώνει στο λιμάνι της πόλης, «Απ. Παύλος».

Η παλιά πόλη της Καβάλας που απλώνεται περιμετρικά του Φρουρίου, προσφέρει στον επισκέπτη μαγευτική θέα, ιδιαίτερα στο τέλος της χερσονήσου, όπου κι ο ιερός ναός της Παναγίας και ο φάρος… φωτεινός οδηγός για τα πλοία από τα τέλη του 1880, αλλά και πόλος έλξης για πολλούς επισκέπτες…

Ένας κρυμμένος θησαυρός που σας καλεί να τον ανακαλύψετε.

Σταυροδρόμι των μεγάλων θαλασσών και χερσαίων οδών μέσω των οποίων εδώ και χιλιάδες χρόνια άνθρωποι, ιδέες και πολιτισμοί κινούνται από τη Μαύρη Θάλασσα και την Ασία ως τη Δυτική Ευρώπη και από τη Μεσόγειο και τη Βόρεια Αφρική ως τα Βαλκάνια και τη Βόρεια Ευρώπη....

ΒΙΝΤΕΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια: