Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2020

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2020…

 

Πολλά ΠΕΡΙΕΡΓΑ έχουν συμβεί από τις αρχές του χρόνου... 


Πολλά, πλην όχι αυτονόητα, αφού δεν τα αντιλαμβανόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο.

Ας κάνουμε λοιπόν ένα ρεζουμέ των γεγονότων, που είναι ΜΟΝΟ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ για μια ακόμη χρονιά !!!

Από το λυκαυγές του 2020, άρχισε η μεγάλη περιπέτεια του κορονοϊού, με την κυβέρνηση να λαμβάνει –κατόπιν εντολών copy paste απ’ έξω- οριζόντια μέτρα, για τον …περιορισμό των ελάχιστων κρουσμάτων, με κρυφό όμως στόχο το ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ των εκκλησιών και όσο το δυνατόν τον περιορισμό ης ΖΩΗΦΟΡΟΥ ΘΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ των Πιστών !!!

Συν ότι για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στα χρονικά της χώρας ΔΕΝ γιορτάσθηκε από τον λαό η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης το ΠΑΣΧΑ !

Ήταν τέτοιο το μένος τους για την Ορθοδοξία, που απαγορεύθηκαν ακόμη και οι καμπανοκρουσίες !!!

Το επόμενο πλήγμα της καραντίνας ΗΡΘΕ σε μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους εμπόρους.

Δηλ. την ραχοκοκκαλιά της χώρας για όσους κατάλαβαν…

Η κυβέρνηση άρχισε να ξοδεύουν αλόγιστα το … «με το στανιό» μαζεμένο κρατικό χρήμα από το υστέρημα του λαού, ΑΝΤΙΣ σε ΜΕΘ και υλικοτεχνική υποδομή των …διαλυμένων από τα μνημόνια νοσοκομείων, στα …παμφάγα ΜΜΕ για την διαφημιστική καμπάνια του «μένουμε σπίτι», σε εταιρείες διοδίων, σε εταιρείες για τηλεκπαίδευση, σε μεγάλους περιπάτους και δεν συμμαζεύεται, ενώ έδωσε και κάποια επιδόματα πείνας, στον κατατρομαγμένο από τα συστημικά ΜΜΕ, λαό.

Αρχή καλοκαιριού και με την .... «πανδημία» σε υποχώρηση, λόγω υψηλών θερμοκρασιών, άνοιξε τα σύνορα -δήθεν κοπτόμενη για την οικονική κατάσταση των Ελλήνων- αλλά δέχθηκε να έρθουν στην χώρα κυρίως Βαλκάνιοι τουρίστες, των οποίων οι χώρες λόγω οικονομικής δυσπραγίας ΕΚΡΥΒΑΝ την αλήθεια για τον κορονοϊό, χωρίς την παραμικρή ιχνηλάτηση, με δυνητικούς φορείς.

Η ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΗ ΕΙΚΟΝΑ της Β. Ελλάδος το Φθινόπωρο κατέδειξε και το …μέγεθος του εγκλήματος, για το οποίο ΚΑΝΕΙΣ ανευθυνοϋπεύθυνος ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ δεν νοιώθει την παραμικρή ευθύνη !!!

Παράλληλα, και ενώ άρχιζε πάλι η αύξηση των κρουσμάτων, όσο πλησιάζαμε στον χειμώνα, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τις ουρές στις τράπεζες ή στις εταιρείες τηλεφωνίας, που γίνονταν εστίες μετάδοσης λόγω του μεγάλου συνωστισμού, αλλά το μόνο που ενδιέφερε την … πολιτκή ηγεσία, ήταν η υποχρεωτική χρήση μάσκας και το σφράγισμα και πάλι των εκκλησιών !!!

Δηλ. οι εντολές που λάμβανε και πάλι απ’ έξω…

Και φτάσαμε στην επανάληψη των σκληρών και οριζόντιων μέτρων, με ΑΠΟΛΥΤΟ εγκλεισμό του κόσμου στα σπίτια του, λες και έχουμε πόλεμο, και τις γνωστές πολιτικές –για γέλια- καινοτομίες του τύπου… take away, click away και λοιπές τρίχες κατσαρές …

Παράλληλα, σε όλο το διάστημα του εγκλεισμού, πέρναγαν αντιλαϊκοί και αντεργατικοί νόμοι, με τον νέο πτωχευτικό να ανεβάζει τον κίνδυνο πτώχευσης της μισής χώρας στα ύψη.

Εν κατακλείδι, ξοδεύτηκε κρατικό άφθονο χρήμα αλλά ΜΟΝΟ στα ΜΜΕ και πολιτικούς φίλους της … οικογένειας!!!

Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και οι μάσκες ανατέθηκαν προκλητικά σε γνωστό κυβερνητικό οικείο πρόσωπο της … οικογένειας…

Επιβλήθηκαν με πρωτοφανή αυστηρότητα αντισυνταγματικά μέτρα, με την σιωπηρή κάλυψη των δύο ανεξάρτητων εξουσιών –τουλάχιστον κατά το ισχύον ακόμη Σύνταγμα- την Δικαστική και την Εκκλησιαστική εξουσία, κλείνοντας στο σπίτι του κυριολεκτικά τον Έλληνα, με το εξευτελιστικό SMS να αποτελεί την μόνη καθημερινή διέξοδο κι αυτή με την καθημερινή απειλή του τσουχτερού προστίμου, από τους γνωστούς και αγνώστους πραιτωριανούς της κυβέρνησης, που όλως τυχαίως στην 2η καραντίνα ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΘΗΚΕ και που για αρκετούς ηλικιωμένους αποτελεί σχεδόν ολόκληρη μηνιαία σύνταξη !

Για δε τους Πιστούς χριστιανούς, δεν πρόβλεψαν –σίγουρα ηθελημένα- ούτε έναν κωδικό SMS για την Πνευματική τους Υγεία, σφραγίζοντας και πάλι τις εκκλησιές μας με το έτσι θέλω και με την σύμφωνη γνώμη της πλειονότητας της Ιεραρχίας !!!

Όταν την ίδια ακριβή στιγμή, οι πρώτοι που  παραβίαζαν συστηματικά, ήταν ο ΜασCούλης και ο ανιψιός δήμαρχος…

Η καραντίνα, τώρα συνεχίζει να καταστρέφει –ολοσχερώς όμως αυτή τη φορά- την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, προς όφελος των …μεγάλων επιχειρήσεων, αλυσίδων πολυκαταστημάτων και μεγάλων σούπερ μάρκετς!!!

Ταυτόχρονα χάθηκαν εργατικές κατακτήσεις πολλών χρόνων, η Παιδεία έγινε εκπαίδευση και όχι Μάθηση, τα μέτρα και η αυστηρή επιβολή τους με την αγαστή συνεργασία των πραιτωρινανών του συστήματος, έκανε τον φοβισμένο και τρομοκρατημένο κόσμο αδρανή και ανίκανο να αντιδράσει, η αμφιβολία φώλιασε στις καρδιές μας, όσον αφορά την «Αλήθεια» που μας λένε τα επίσημα χείλη και τα όσα μας αποκρύπτουν.

Η εργαλειοποίηση και η εξυπηρέτηση συμφερόντων, είναι πλέον εμφανής ακόμα και από μικρά παιδιά.

Για μία ακόμη φορά,  όσοι συνεχίζουμε να μιλάμε και να κριτικάρουμε την όλη τραγική κατάσταση, είμαστε οι ..ψεκασμένοι.

Το 2021 προβλέπουμε να υπάρχουν ΜΟΝΟ 2 κατηγορίες πολιτών :

Οι ψεκασμένοι και οι ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΙ ένεκα εμβολίου...

Ο Χριστός να μας δίνει φώτιση  να αποφεύγουμε την ... ΣΥΓΧΥΣΗ, και να διδασκόμαστε από τα καθημερινά γεγονότα, για να σκεφτόμαστε και να αντιδρούμε σοφά σε όσα τραγικά μας συμβαίνουν ΣΗΜΕΡΑ και τα καταπίνουμε ΑΜΑΣΗΤΑ !!!

Με πόνο και αγάπη Χριστού!!!

Κωνσταντίνος Μίχος    

Δεν υπάρχουν σχόλια: