Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ : ΣΠΟΡΑΔΕΣ - ΠΗΛΙΟ - ΕΥΒΟΙΑ !!!

 Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "20:05 Σύγκλιση Βαρδάρη με ανατολικό < > ช. 心 00 Sat24.com 17:05(UTC) Sat24 com/Eumetsat/Met Office 20:05"Η ψυχρή λίμνη, διαταραχή ανώτερης ατμόσφαιρας, είναι πλέον στο Αιγαίο...


Η ψυχρή λίμνη, διαταραχή ανώτερης ατμόσφαιρας, έχει πλέον μπει στο Αιγαίο, με το κέντρο της να βρίσκεται κάπου στην Αττική.

Όλη η δραστηριότητα, εντοπίζεται στο πεδίο συγκλισης του Βαρδάρη από τον Θερμαϊκό, με τον ΒΑ άνεμο από Θράκη και βόρειο Αιγαίο.

Αυτή η σύγκληση δίνει και τις τελευταίες ώρες τις διαδοχικές καταιγίδες στην κεντρική Μακεδονία και προοδευτικά νοτιότερα.

Το βράδυ τώρα οι βροχές θα κόψουν στα βόρεια, καθώς η σύγκλιση θα περπατήσει νοτιότερα.

Έτσι τις αμέσως επόμενες ώρες, θα πρέπει να δούμε κύτταρα καταιγίδων να αναπτύσονται σε Ανατολική Θεσσαλια, οπωσδήποτε Σποράδες και ανατολικό Πήλιο και προς τα ξημερώματα σε Εύβοια.

Τα ποσά διαθέσιμης ενέργειας (αστάθεια) είναι εξαιρετικά, ώστε αυτά τα κύτταρα, δεδομένης και της προφανώς ζεστής πλέον θάλασσας, να αναβαθμιστούν σε πολυκυτταρικες καταιγίδες.

Αυτό αφορά το τρίγωνο Σποράδες - Πήλιο - Εύβοια.

Δείξτε προσοχή όσοι βρίσκεστε εκεί, μην ξεγελιέστε από την ησυχία, η νύχτα φαίνεται να είναι δύσκολη και ελπίζω το πρώτο φως της Κυριακής, να μη βρει τις περιοχές αυτές, κάτω από σοβαρά προβλήματα.

Τονίζω τέλος, πως το ιστορικό της θέσης της λίμνης απόψε, έχει δώσει καταστροφικές Καταιγίδες στις Σποράδες στο παρελθόν... 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: