Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020

Είναι καρκίνος που άρχισε τις μεταστάσεις...Τα μεγάλα Ευρωπαϊκά κράτη ολισθαίνουν επικίνδυνα προς τον ολοκληρωτισμό, δυστυχώς και με την ανοχή μεγάλου κομματιού των λαών, οι οποίοι δεν κατανοούν τους κινδύνους και αντιδρούν σπασμωδικά.


Γράφει ο Περικλής Δανόπουλος
Όχι δεν είναι ένα μεταμοντέρνο δυστοπικό κινηματογραφικό έργο.
Όχι δεν είναι απλά κάτι που συμβαίνει κάπου αλλού, σε μια άλλη γωνιά του κόσμου και δεν μας αφορά.
Είναι καρκίνος που άρχισε τις μεταστάσεις...
Εκτός από την Γαλλία, με την τόσο μεγάλη παράδοση αγώνων για Δημοκρατία και συλλογικά δικαιώματα, που κατέληξε σε καινούργια δυναστεία βασιλέων-δικτατόρων, με τον Μακρόν, η Ισπανία, έχει περάσει εδώ και αρκετό καιρό ένα νόμο που ακόμα και ο Φράνκο θα ζήλευε.
Ένα νόμο που σύντομα θα επικαιροποιηθεί και θα βρεί μιμητές και σε άλλα Ευρωπαϊκά κράτη.
Επειδή η κοινή καταστολή, τα κλομπς, τα δακρυγόνα, πτοούν αλλά δεν ανακόπτουν την λαϊκή αντίδραση, έρχεται πια η ''οικονομική καταστολή''.
Με μια σειρά από δυσβάστακτα πρόστιμα, έως και 30.000 ευρώ(!!!) θα τιμωρούνται οι πολίτες, αν φωτογραφίζουν του αστυνομικούς σε ώρα βίαιης καταστολής, αν δείχνουν ανυπακοή, έστω και ειρηνική στην εξουσία, αν παρεμποδίζουν εξώσεις, αν διαμαρτύρονται χωρίς άδεια και πολλά άλλα.
Οι έλεγχοι, σωματικοί, οι κατ΄οίκον χωρίς προειδοποίηση και γενικά όλη η αστυνομική αυθαιρεσία, επιτρέπονται χωρίς ο πολίτης να μπορεί να αντιδράσει, αφού και η προσφυγή στην δικαιοσύνη, θα είναι εξαιρετικά δαπανηρή.
Τα μεγάλα Ευρωπαϊκά κράτη ολισθαίνουν επικίνδυνα προς τον ολοκληρωτισμό, δυστυχώς και με την ανοχή μεγάλου κομματιού των λαών, οι οποίοι δεν κατανοούν τους κινδύνους και αντιδρούν σπασμωδικά.
Το περιβάλλον άλλωστε, η ΕΕ με την απόλυτα αντιδημοκρατική δομή, η οποία απαγορεύει τον αντίλογο, ευνοεί την ανάπτυξη δικτατοριών, ενδεδυμένων με το κάλυμμα του κοινοβουλευτισμού.
Στην Ελλάδα, είναι βέβαιο πως πολλοί υπουργοί ξερογλείφονται.
Σε μια παράταξη με μακρά παράδοση αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς (χωρίς να εξαιρούνται φυσικά οι προηγούμενοι κυβερνώντες), παρακρατικής οργάνωσης και ακραίας μεθοδολογίας σε ότι αφορά την πάταξη των αντιφρονούντων, τέτοια μέτρα σαν της Ισπανίας, θα έβρισκαν μεγάλη ανταπόκριση και επιδοκιμασία.
Άλλωστε μην ξεχνάμε τις ιδεολογικές συγγένειες ανάμεσα στο Λαϊκό κόμμα της Ισπανίας και στην κυβέρνηση και την τοποθέτησή τους στην ίδια ομάδα Ευρωπαϊκών κομμάτων.
Εδώ και αρκετά χρόνια, οι λαοί σκάβουν μόνοι τους τον λάκκο τους.
Είναι πολλά τα χρόνια που εντάχθηκαν σε ένα τρόπο ζωής, όχι με κέντρο τον άνθρωπο, αλλά το ατομικό συμφέρον.
Και τώρα ήρθε η ώρα να το πληρώσουν, ακριβώς την στιγμή του πρώτου ξυπνήματος.
Γιατί η εξουσία πλέον δεν χωρατεύει.
Ακόμα μια έκκληση σε όλους όσους διαβάζουν αυτές τις αράδες.
Ας σταματήσουν να επιβραβεύουν την εξουσία.
Ας πάψουν να την δικαιώνουν για τις ελάχιστες πράξεις της και την τεράστια απραξία της.
Δεν υπάρχει ελπίδα σε αυτό το διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό.
Και προσοχή!
Ουδείς γνωρίζει ποιός θα είναι ο επόμενος μετά την Ισπανία.....

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον ο επόμενος θα είναι κάποιος άλλος όχι όμως εμείς.
Τον Έλληνα τον έδωσαν ΑΡΤΑΝ και απολαμβάνει ύπνο βαθύ.
Τώρα θα με πείς όταν ξυπνήσει και καταλάβει τι συμβαίνει θα γίνει του ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ!!!Ας το ελπίζουμε.
Όμως το μεγάλο αγκάθι είναι η επιβράβευση και η σύνταξη με αυτήν την διεφθαρμένη και ανήθικη εξουσία.
Η σύνταξη όχι του απλού λαού διότι αυτός τελεί εν υπνώσει ΑΛΛΑ ΦΟΡΕΩΝ οι οποίοι ΘΑ ΜΠΟΡΟΎΣΑΝ ΝΑ ΗΓΗθΟΎΝ ΤΟΥ ΑΓΏΝΑ ενάντια στα άνομα και διεστραμένα σχέδια των πολιτικών της Ν.Τ.Π....
Και ο λόγος κυρίως για την ΙΕΡΑΡΧΙΑ η οποία ΠΑΡΑΔΌΘΗΚΕ ΑΜΑΧΗΤΙ στην κορωνοβλακεία τους.
Δέχτηκε άνευ προηγουμένου τετελεσμένα και πλέον για ότι νέο διεστραμένο σχεδιάζουν θά χρειαστεί αγώνας με αίμα για να ανατραπεί.
Κατά πως φαίνεται οι Ιεράρχες μας δεν γνωρίζουν πως ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ.

Υ.Γ Πλησίασα δύο ανθρώπους χριστιανούς γνωστούς από τα παλιά και πρότεινα να πάμε στον οικείο Επίσκοπο για να συζητήσουμε τα τρέχοντα γεγονότα.Να έχουμε μία συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων θέσεων και προτάσεων θέτοντας και τους προβληματισμούς μας (ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΜΕΤΡΑ) για ότι έρχεται το οποίο θα είναι πολύ χειρότερο από αυτό που ζήσαμε....
ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ!!!Και ο λόγος πως κάνουν υπακοή στον γέροντα τους ( Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΗΓΗ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ Ο ΓΕΡΟΝΤΙΣΜΟΣ)ο οποίος τους έχει συμβουλέψει να σιωπούν και να μην ασκούν κριτική στα πεπραγμένα Ιεραρχίας - διοικούσης Εκκλησίας διότι κάνουν ΙΕΡΟΚΑΤΑΚΡΙΣΗ.
Τελικά το πρόβλημα είναι μεγάλο οι λέξεις έχουν χάσει την έννοια τους και όλοι μαζί έχουμε χάσει την ουσία του θέματος.
Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ

km58 είπε...

Αδελφέ μου και συνάδελφε πολύτεκνε, μέχρι πριν λίγο καιρό θα σου έλεγα ότι ταιριάζουμε απόλυτα… Βλέποντας όμως τον ραγιαδισμό των πολλών, έχω πλέον συνειδητοποιήσει ότι ΔΕΝ ΣΩΖΟΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΣ με τίποτα…. ΜΟΝΟ από ΑΝΩΘΕΝ !!!
Και ίσως τα επέτρεψε έτσι ο ΚΥΡΙΟΣ μας για να αισθανθούμε ακόμη περισσότερο την αδυναμία μας…. και την ελαχιστότητά μας… Στον δικό μας επίσκοπο, γνωρίζω πολύ καλά ότι δύσκολα θα μας δεχόταν από τη στιγμή που θα γνώριζε την ατζέντα συζήτησης… Ήδη γνωρίζω ότι είναι σε μεγάλη ΚΟΝΤΡΑ με κάποιους ΜΑΧΗΤΙΚΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ για το κλείσιμο των εκκλησιών… Θεωρώ ότι τα θέματα που έχουν συσσωρευθεί όχι μόνο τα τωρινά αλλά και από παλιά, είναι πλέον δυσεπίλυτα με τα μυαλά που κουβαλάμε ακόμη οι πολλοί… Τελικά γι’ αυτό πιστεύω θα επιτρέψει ο ΚΥΡΙΟΣ να συμβούν τα πολύ δύσκολα, τα οποία ούτε που τα φανταζόμαστε αν όχι ΟΛΟΙ, έστω οι πολλοί εξ ημών… για να σκύψουμε το κεφάλι κάτω… Έχω την διάσυθηση ότι θα ξεκαθαρίζουν σύντομα τα πράγματα... Είδομεν...

Ανώνυμος είπε...

Αδελφέ και συναγωνιστή.
Την ίδια γνώμη έχω και εγώ.
Δύσκολο έως απίθανο να μας δεχθεί και ο δικός μας Επισκοπος ο οποίος δέχεται μόνο κατόπιν ραντεβού.ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΠΑΙΡΝΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΕ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ.
Για αυτόν τον λόγο θέλησα να το ''φτιάξω '' όσο πιο επίσημο γίνεται μήπως και έχουμε αποτέλεσμα.
Εις μάτην όμως από όλες τις πλευρές....
Οσο για την σωτηρία συμφωνώ απόλυτα.ΜΟΝΟ ΑΝΩΘΕΝ....