Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020

Ο COVID-19-κορωνοϊός ανοίγει μια μεγάλη συζήτηση για την παγκοσμιοποίηση!!! - ΗΧΗΤΙΚΟ -Αιφνιδιάζοντας συστήματα και κοινωνίες!!!Ο Σταύρος Λυγερός, μιλώντας στον 98.4 ανέλυσε πως ο COVID-19 αιφνιδιάζοντας συστήματα και κοινωνίες, μοχλεύοντας καταστροφικά οικονομίες έως τώρα, ανοίγει μια μεγάλη συζήτηση στις κοινωνίες και τις πολιτικές δυνάμεις για την παγκοσμιοποίηση και τα μοντέλα της, περί κατάργησης βασικών λειτουργιών του κράτους δημόσιου χαρακτήρα.
Πολύ περισσότερο που τώρα, όπως εξήγησε ακόμη και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στρέφονται στην κρατική στήριξη, ενώ και κυβερνήσεις με ακραία νεοφιλελεύθερες απόψεις, οδηγούνται στη στήριξη αναφανδόν των δημοσίων συστημάτων υγείας που μέχρι πριν μερικά χρόνια ακόμη και στην Ελλάδα, ελέω μνημονίων, οι οικονομικοί υπερεθνικοί θεσμοί, ήθελαν να συρρικνώσουν πλήρως.
Ο Σταύρος Λυγερός μίλησε ακόμη για την ανάγκη οι κοινωνίες να αντιληφθούν το μεταίχμιο της εποχής που διάγουν, την ώρα που οικονομία και πολιτικοί θεσμοί ισορροπούν σε ένα εξαιρετικά εύθραυστο περιβάλλον…

Δεν υπάρχουν σχόλια: