Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020

Σώπα ανόητε!!!Όσοι έχουμε περάσει από τα ελληνικά πανεπιστήμια, ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι σαν τον Τσιόδρα, δεν είναι κανόνας.


Σώπα ανόητε!
Γράφει η Αλίκη Κατσαρού
Όσοι έχουμε περάσει από τα ελληνικά πανεπιστήμια, ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι σαν τον Τσιόδρα, δεν είναι κανόνας.
Όλοι θυμόμαστε αρκετούς που το κύριο τους ενδιαφέρον εξαντλούταν στις χρηματοδοτήσεις των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, των οποίων τη λάντζα έκαναν πάντα οι φοιτητές. 
Θυμόμαστε άλλους που ναρκισσίζονταν από το ύψος της πανεπιστημιακής έδρας με νεαρές φοιτήτριες και άλλους που εντελώς αδιάφοροι, μετά από μικρή ή μεγάλη πορεία στα γράμματα και τις επιστήμες, εξασφάλιζαν τα οικονομικο-κοινωνικά προνόμια του ακαδημαϊκού και περνούσαν από τα αμφιθέατρα όπως οι τουρίστες από την πλατεία Συντάγματος.
Επίσης, όσες νέες και ωραίες έχουμε περάσει από μικρά και μεγάλα ελληνικά νοσοκομεία συνοδεύοντας ηλικιωμένους γονείς ή μικρά παιδιά, σίγουρα θυμόμαστε αρκετούς από τους άρρενες ιατρούς να απλώνουν την σεξιστική τους νοοτροπία στο χώρο, θεωρώντας μας αυτονόητα θύματα της λευκής τους μπλούζας. 
Το αίσθημα ανωτερότητας πολλών γιατρών δεν εξαντλείται απαραίτητα στις γυναίκες αλλά και στη χρήση του ενικού ακόμη και σε μεγαλύτερους ηλικιακά ασθενείς, που τους μιλούν στον πληθυντικό.
Στη χώρα που καταξίωνε την μικροαστική οικογένεια επί δεκαετίες με ένα πτυχίο Ιατρικής, σε χρυσή κορνίζα στον τοίχο  -νομίζω είμαστε σε καλό δρόμο, το ξεπεράσαμε το σύνδρομο - υπήρχαν όμως πάντα εκείνοι που λάτρευαν την επιστήμη για τον άνθρωπο, χωρίς να ενδιαφέρονται για κάδρα και κορνίζες. 
Που άλλαζαν ήπειρο, συνήθειες, περιβάλλον για την πρόοδο. 
Που υπηρετούσαν το αντικείμενό τους από κάθε βαθμίδα. 
Που οι τήβεννοι και τα βραβεία ήταν αυτονόητη συνέπεια της ζωής τους, όχι αυτοσκοπός.  
 
Ο καθηγητής Τσιόδρας είναι ένας από αυτούς.
Όχι μονάχα είναι, αλλά και φαίνεται.
Είναι και ψάλτης.
Είναι και θρησκευόμενος.
Είναι και πολύτεκνος.
Χαρακτηριστικά που τον κάνουν ακόμη πιο ενδιαφέροντα τον επιστήμονα, σε μένα, την …άθρησκη.
Έρχομαι τώρα σε σένα ανόητε.
Πέραν της επιστημοσύνης και της ανθρωπιάς που δε βλέπεις, είναι βασικό να γνωρίζεις, ότι ο καθηγητής Τσιόδρας δεν είναι άνθρωπος του πρωθυπουργού.
Είναι ένας κορυφαίος λοιμοξιολόγος που μόλις είδε τα «πάρα στενά» ειδοποίησε τον υπουργό Υγείας για τον κίνδυνο μέσα από την απλούστατη λογική του καθήκοντος. 
Δεν είναι άνθρωπος της δεξιάς, όπως ίσως βιάζεσαι να σκεφτείς, ούτε της αριστεράς.
Είναι άνθρωπος της επιστήμης.
Και αν καίγεσαι ανόητε, οπωσδήποτε να τον τοποθετήσεις σε έναν ιδεολογικό χώρο, σκέψου σε ποιον χώρο ταιριάζει ο άνθρωπος που εργάζεται άοκνα για τον άνθρωπο και όχι για τον πλούτο.
Γιατί, αν το αγνοείς, σου επισημαίνω ότι η επιστήμη υπάρχει για τον άνθρωπο, από τον άνθρωπο, η επιστήμη είναι ο άνθρωπος.
Φαντάζομαι ανόητε, ότι και τον Γεώργιο Παπανικολάου, τον πατέρα του Παπ τεστ να σου βάζαμε κάθε απόγευμα στις έξι,  στο εκράν, θα έβρισκες κάτι να του προσάψεις, ότι ας πούμε κουβαλούσε χαλιά στην Αμερική, ώσπου να τα καταφέρει να πείσει επιστημονικά στους επιτηρητές των εργαστηρίων που έκανε τις έρευνές του.
Οπότε ανόητε, είναι πάρα πολύ απλό και αυτονόητο ότι ο Τσιόδρας, αν θέλει να ψάλει την Κυριακή, γιατί έτσι θέλει, οφείλουμε να του ανοίξουμε  και την Μητρόπολη  Αθηνών, και την Αγιά Σοφιά και το Βατικανό, γιατί δεν είναι εσύ, ούτε εγώ, είναι ο Τσιόδρας.
Επίσης, εγώ σαν Ελληνίδα, την προσπάθεια που γίνεται τώρα για την αναχαίτιση του ιού, δε θα την πιστώσω σε κανένα μέλος μιας κυβέρνησης που απαξίωσε το δημόσιο όσο καμιά άλλη στην μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας.
Σε καμιά κυβέρνηση που καταδέχεται να έχει υπουργούς σαν τον Άδωνι Γεωργιάδη.
Σε καμιά κυβέρνηση που αν δεν της συνέβαινε κορωνοϊός, ακόμη θα έψαχνε πώς να μην στελεχώσει την υγεία και την παιδεία.
Θα τη χρεώσω στην επιστημονική ομάδα και τον επικεφαλής της.
Τον Τσιόδρα δηλαδή.
Και κάτι ακόμα: αν μας βγει, γιατί είμαστε όλοι μαζί σε αυτήν την ιστορική μάχη, αν μας βγει, να σου πω, ανόητε την αμαρτία μου, Πρόεδρο Δημοκρατίας τον θέλω τον Τσιόδρα, και το εννοώ.
Αυτά, ανόητε, και πού είσαι;
Σώπα και μείνε σπίτι.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ υποτιμητικό το υφάκι της κυρίας.
Μέσα στο πλαίσιο της υποτίμησης της νοημοσύνης μας, μας λέει ότι όποιος έχει κάποια χαρακτηριστικά θρήσκου ανθρώπου είναι και πιστός. Μα ο Χριστός με αυτούς τους κατά τα φαινόμενα θρήσκους δεν τα έβαλε; Η κυρία αυτή έδωσε πιστοποιητικό αγιότητας επειδή ψέλνει κάποιος. Πλάκα μας κάνει; Και οι μεγαλύτερες αιρέσεις από ιερωμένους και θρησκευτικούς παράγοντες άρχισε. Θα βάλουμε δηλ. στη ζυγαριά το ότι έχει παιδιά με το ότι σταμάτησε τη Θεία Λειτουργία, τον σκοπό ύπαρξης της Εκκλησίας και έναν από τους λόγους της ενανθρώπισης του 2ου Προσώπου της Αγίας Τριάδος.
Το έχουμε χάσει τελείως;
Φτάνει πια αυτή η εκστρατία να φτιάξουν το προφίλ του, αηδία πια με όσα τραβάμε χωρίς Εκκλησιές.

km58 είπε...

Αδελφέ μου, με όλο το θάρρος και ΑΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ, γιατί Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΕΒΑΣΤΗ, τις αποφάσεις για το LOCKDOWN τις ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΟΝΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΛΟΣ... Άλλωστε την προηγούμενη ΚΥΡΙΑΚΗ είχαμε ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ άρθρο του κ. Τιόδρα, ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ με την απόφαση της κυβέρνησης... https://shmantikanea.blogspot.com/2020/03/lodckdown.html

Ανώνυμος είπε...

Τότε μπορούσε να παραιτηθεί. Γιατί συνεργάζεται με τους αντίχριστους; Πιστεύει ότι θα μπει στη φωλιά του λύκου και θα προσφέρει υπηρεσίες για το καλό μας από εκεί; Αυτός δεν πήγε όταν συνεδρίαζε η ΔΙΣ για να τους πείσει;

km58 είπε...

Έχουμε την εντύπωση ότι κακώς ΚΡΙΝΟΥΜΕ εν μέσω Μεγάλης Σαρακοστής…. Πήγε στην Ιεραρχία, αλλά ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ γνωρίζουμε απολύτως τίποτα, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ... πιστεύοντας όμως απόλυτα, σε όσα μας μεταφέρουν κάποιοι δημοσιογράφοι, που ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ότι ο καθένας τους γράφει ΚΑΙ μιλάει όπως … «τρώει…»
Ότι είναι Γνώστης του αντικειμένου του –και μάλιστα ΑΡΙΣΤΟΣ- τον κάνει απαραίτητο για όλους μας.... Είναι δύσκολο να είσαι ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ και να αποφασίζεις τα όποια ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΜΕΤΡΑ, τα οποία η κυβέρνηση τα ΠΑΙΡΝΕΙ, ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ, αλλά ΗΔΗ βλέπουμε ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΤΑΦΑΝΕΣΤΑΤΕΣ… ότι δεν ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ… (Λαθραίοι, ρομα, αλληλέγγυοι και πάει λέγοντας)…
Τα οποία ΜΕΤΡΑ θα ΚΡΙΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ… Πάντως αυτός ο άνθρωπος ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ από τον καθένα μας, ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις που ΕΜΕΙΣ ψηφίζουμε, ότι ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΟΛΕΣ τους το ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ –αυτό πλήρωσε και η Ιταλία- και τώρα που ήρθαν τα δύσκολα, καλούν τον κάθε Τσιόδρα να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά… Δυστυχώς δεν γνωρίζετε πολλές λεπτομέρειες για την κατάσταση… Τα πράγματα ΔΕΝ είναι τόσο απλά όσο τα παρουσιάζουν τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, για να ΦΙΛΤΡΑΡΟΥΝ τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΛΑΘΗ των κυβερνήσεων του ψευτορωμαίικου… Είπαμε : ο καθένας τους γράφει ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ, όπως «τρώει…»..ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ για τη χώρα μας… ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ και για τις επόμενες 15-20 μέρες που θα βιώσουμε την ΕΚΘΕΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ του κορωνοϊού, θα δούμε τι ψάρια πιάνουμε …. Η Παναγία να μας σκέπει σαν χώρα… και γνωρίζουμε ότι μας σκέπει ΦΑΝΕΡΑ ! ΚΑΛΟΝ ΑΓΩΝΑ αδελφέ!!!

Ανώνυμος είπε...

Λες και χρειάζεται να είσαι σούπερ επιστήμονας για να κλειδώσεις όλο τον κοσμο στο σπίτι. Ας βάλουν και την πλάκα από πάνω να ησυχάσουμε. Έτσι ήξερα κι εγώ κι η γιαγιά μου να σταματήσουμε την εξάπλωση. Όπως ξέραμε και εμείς να αντιγράφουμε μνημόνια. Αυτούς γιατί τους πληρώνουμε; Έπρεπε να είσαι του Χάρβαρντ;
Στην αρχή λέγανε 2 εβδ. τι είναι 2 βδ. χωρίς εκκλησιασμό; Κάντε υπομονή. Τώρα πήγανε στον μήνα και καλά λένε μερικοί ότι πάμε για 6μηνο, μάλιστα ήρθε η είδηση από βατικανό για Πάσχα τον Σεπτέμβριο. Τυχαίο;
Τα μμε μια χαρά κάνουν εκστρατεία τρόμου και υποστήριζαν και τα μνημόνια και τώρα τα μέτρα.
Και άσε το να μην κατακρίνουμε, μεγαλύτερη καταστροφή στη χώρα έρχεται όταν διώχνουμε τον Χριστό, αυτό επισημαίνω και τα πρόσωπα δεν με ενδιαφέρουν. Εδώ είναι φως φανάρι τα πράγματα και εμείς κοιτάμε τους μεγάλους σταυρούς. Η αλήθεια θα λάμψει κάποια στιγμή όλοι θα κριθούμε.

km58 είπε...

Καλημέρα και ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ! Αδελφέ ΑΝΩΝΥΜΕ των 9.15' διάβασε τι γράψαμε πιο πάνω. Τις αποφάσεις τις παίρνει ΜΟΝΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που εμεις ψηφισαμε. Ο καθηγητής ηταν ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ με το LOCKDOWN... Απο την προηγούμενη ΔΕΥΤΕΡΑ ειμαστε στη ΦΑΣΗ 4 που σημαίνει οτι ο Τσιοδρας απλά ενημερώνει.. ΤΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ, ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ... ΞΥΠΝΗΣΤΕ επι τελους καποιοι, ενημερωθειτε σωστά, ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, διοτι ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΤΕ εν μέσω Μεγάλης Αγιας Σαρακοστής και δεν θα εξομολογηθούμε ούτε θα μεταλάβουμε μέχρις ότου μας επιτρέψουν οι ΧΑΡΔΑΛΙΑΔΕΣ και ο στρατός που θα είναι το επομενο μετρο που έρχεται με φόρα, να βγούμε για μια δοση ΗΛΙΟΥ απο την φυλακή μας....Συγνώμη για το υφος αλλα αμαρτάνουμε ΤΣΑΜΠΑ...

Ανώνυμος είπε...

Δηλ. πχ. τον αντίχριστο πάπα να μην τον κατακρίνουμε τη Σαρακοστή;
Προς προβληματισμό, δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, πάντως στο wiki έχει στο βιογραφικό του αυτή τη συνεργασία με το Beth Israel και το Χάβαρντ (όλοι οι καλοί του τόπου με εκείνο το παν/μιο κάτι γίνεται, βλέπε γαπ) κλπ:
http://greeknewsondemand.com/2020/03/23/%ce%b9%ce%b4%ce%bf%cf%85-%ce%bf-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%b1%cf%83-%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%ba%cf%84%cf%89%cf%81-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%8e%ce%bd-%cf%80%ce%af%cf%83/