Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020

Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα!!!! - ΒΙΝΤΕΟ -Απο χθές ο ΕΟΔΥ υιοθέτησε μια νέα στρατηγική απέναντι στον κορωνoϊό,  υιοθετώντας ουσιαστικά τις προτάσεις τις οποίες έκανε ο ερευνητής Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, αλλά και άλλοι επιφανείς ερευνητές, οι οποίοι απέστειλαν σχετικές επιστολές στην ανώτατη ηγεσία της χώρας. Μένει να το δούμε στην πράξη...


Συγκεκριμένα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως θα συνεργαστεί άμεσα με υφιστάμενα εργαστήρια και ερευνητικά κέντρα όπου υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός-τεστ για τον κορωνοϊό, το ζήτημα της αξιοποίησης των οποίων είχε θίξει με έμφαση ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, και ενώ η κυβέρνηση δεν είχε ανακοινώσει οτιδήποτε σχετικό. 
Mάλιστα, ο ερευνητής κατηγορήθηκε για τις παρεμβάσεις του απο τους γνωστούς άμυαλους δημόσιους ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΣ
Ο ΕΟΔΥ βέβαια στην ανακοίνωση του, αναφέρει ότι σχεδίαζε εδώ και δύο εβδομάδες την εκπόνηση του συγκεκριμένου σχεδίου......
 Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:
«Η Ελλάδα, όπως και όλος ο κόσμος, βρίσκεται μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κρίση Δημόσιας Υγείας. Το βασικό ζητούμενο είναι η προστασία της υγείας των πολιτών, έναντι της πανδημίας από τον SARS-CoV-2. 
Η επιστημονική κοινότητα της Ελλάδας και οι Έλληνες επιστήμονες του εξωτερικού, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου.
Η ελληνική ερευνητική κοινότητα συστρατεύεται στη μάχη για την αντιμετώπιση του SARS-CoV-2 και των συνεπειών του.
Εδώ και δυο εβδομάδες, το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ) με το συντονισμό του προέδρου του ΕΣΕΤΕΚ και Καθηγητή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Γενεύης, Μανώλη Δερμιτζάκη, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και το σύνολο των ερευνητικών κέντρων της Ελλάδας και των ελληνικών πανεπιστημίων, έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, συνεπικουρώντας τις ενέργειες που έχουν υλοποιηθεί ως τώρα σε εθνικό επίπεδο.
Ο στόχος είναι ένας : Ο περιορισμός της διάδοσης της νόσου και η προστασία της υγείας των πολιτών.
Σε πρώτη φάση, το σχέδιο εστιάζει στην υποστήριξη και την αύξηση των εξετάσεων για τον COVID-19. 
Η αρχή γίνεται με την συμμετοχή εργαστηρίων, που θα αναπτύξουν σε μικρό χρονικό διάστημα τη μεθοδολογία της εξέτασης με βασικά αντιδραστήρια.
Η προσπάθεια αυτή, γρήγορα θα επεκταθεί και σε άλλα ερευνητικά εργαστήρια, αλλά και σε νέες δράσεις που θα συνεισφέρουν στην καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ελλάδα.
Οι στιγμές απαιτούν ωριμότητα και σοβαρότητα από όλους και η ερευνητική κοινότητα της Ελλάδας στέκεται και θα συνεχίζει να στέκεται αρωγός στην προσπάθεια των αρμοδίων αρχών και των επαγγελματιών υγείας».
Το ερευνητικό κέντρο της Πάτρας 
To zougla.gr την Τετάρτη 18 Μαρτίου είχε μεταβεί σε ένα τέτοιο εργαστήριο, και συγκεκριμένα στο εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας και Ανοσολογίας της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου εκεί υπάρχει διαγνωστικό μηχάνημα, και συνομίλησε με τον διευθυντή του εργαστηρίου, Δρ. Κωνσταντίνο Πουλά, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών.
 
Ο καθηγητής μας έδειξε ένα τέτοιο διαγνωστικό μηχάνημα, επισημαίνοντας ότι «είναι χρυσή ευκαιρία για το κράτος να αξιοποιήσει τα Ελληνικά ερευνητικά εργαστήρια», ενώ αν πράγματι υπάρχουν ελλείψεις στα ανταλλακτήρια-αναλώσιμα των μηχανημάτων, τότε, όπως μας λέει,«θα μπορούσαν αυτά να αναζητηθούν και από τον ιδιωτικό τομέα»...

Όποιος κατάλαβε ... κατάλαβε....

Δεν υπάρχουν σχόλια: