Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020

Η Ρωσία γιατί στέλνει πολλούς ιολόγους και στρατιωτικούς γιατρούς στην Ιταλία; Θα μελετήσει ενδεχόμενο πανδημίας από βιολογικό όπλο;Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τις επόμενες ημέρες θα έρθουν σε βοήθεια της Ιταλίας, Ρώσοι ειδικοί  μαζί με ιατρικό και υγειονομικό υλικό για να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια.  
Ωστόσο, παραμένει άγνωστος ο αριθμός των  Ρώσων στρατιωτών που θα φθάσει στην Ιταλία. 
Λένε για λίγες μονάδες αλλά υπάρχουν φήμες για πολύ μεγαλύτερο αριθμό.
Ο πρώτος που δημοσίευσε την είδηση είναι το Sputnik,  δίαυλος που χρησιμοποιεί το Κρεμλίνο  για να διαδώσει τη διεθνή  πολιτική γραμμή : 
η Ρωσία θα στείλει ιατρικό εξοπλισμό και τεχνικές ομάδες στην Ιταλία για να "βοηθήσει" τη χώρα να αντιμετωπίσει την κρίση. 
Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σόικου  περιγράφει την αποστολή  ως ενδιαφέρουσα και, ίσως, όχι μόνο ανθρωπιστική, γιατί αναφέρει ότι θα γίνει αποστολή ορισμένων ειδικών με στρατιωτική τεχνική βοήθεια όχι αποκλειστικά του ιατρικού τομέα. 
Η αποστολή των Ρώσων συμφωνήθηκε στο χθεσινό τηλεφώνημα του πρωθυπουργού της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.
Το Κρεμλίνο μιλάει για αποστολή αεροπλάνων και άλλων μονάδων, συμπεριλαμβανομένων πολλών ιολόγων  και στρατιωτικών γιατρών. 
Από το Παλάτσο Κίτζι (σημ. πρωθυπουργική κατοικία) δεν αναφέρεται τίποτε σχετικό, παρά μόνο μερικές λέξεις για την υποστήριξη και την εγγύτητα της Μόσχας. 
Ωστόσο, το Κρεμλίνο γνωστοποίησε πριν από λίγες ημέρες ότι μέσω του «Rospotrebnadzor» θα ξεκινήσει πειράματα σε ανθρώπους με ένα εμβόλιο- καθώς η Ρωσία εισέρχεται στον αγώνα για όπλο κατά της επιδημίας. 
Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία από τη Μόσχα για ποσοστά μόλυνσης είναι αμφισβητούμενα- λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος της χώρας με τις πληγείσες περιοχές και τον αριθμό των κατοίκων.
Βέβαια, υπάρχει και η άλλη εικόνα, δηλαδή, ότι η αποστολή υλικού στην Ιταλία θα μπορούσε να είναι ενταγμένη στο πλαίσιο της προπαγάνδας.»
Στοιχεία από την ιταλική Formiche
Πέρα από το ανθρωπιστικό σκέλος της Ρωσικής αυτής αποστολή τι άλλο μπορεί να υπάρχει ;
Παλαιότερα οι  παγκόσμιοι λοιμοί ταξίδευαν με τα πλοία, σήμερα διασπείρονται και διαχέονται με την παγκοσμιοποίηση.
Να γιατί σήμερα το κάθε έθνος κλείνει τα σύνορα του και οι αεροπορικές επιχειρήσεις μετρούν τεράστιες ζημιές.
Στην Ιταλία υπάρχουν οι πρωτοχριστιανικές κατακόμβες και το Κολοσσαίο όπου μαρτύρησαν χιλιάδες άγιοι μας  των πρωτοχριστιανικών χρόνων.
Όλες  αυτές οι ψυχές της Θριαμβεύουσας Εκκλησίας στρέφουν τις προσευχές τους κάτω εδώ σε εμάς ,ακριβώς γιατί στήθηκαν στις μέρες όχι ένα Κολοσσαίο αλλά πολλά.
Τι θα συμβεί μετά όταν ο  κορωνοϊός θα έχει εξαφανιστεί ή υπάρχει πιθανότητα επιθετικού υποτροπιασμού;
ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ   - ΘΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ - ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ;
Πάντα τα όπλα της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ τα ενεργοποιούμε όταν ήδη μετράμε πολλά θύματα και η ιατρική σηκώνει τα χέρια ψηλά;
Τι ψάχνουν να βρουν οι Ρώσοι στην Ιταλία ;
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: