Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020

Ένα μέτρο, πολλά σταθμά, και οι ... Ρομά...Ποιος μας διδάσκει ότι δεν υπάρχει ισονομία στην Ελλάδα; Το ίδιο το κράτος, που νομοθετεί α λα καρτ!!!


Από τον Παναγιώτη Λιάκο
Η κυβέρνηση διά του υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων δημοσιοποίησε το ενημερωτικό έντυπο «18 χρήσιμες ερωτήσεις – απαντήσεις για την απαγόρευση της κυκλοφορίας πολιτών σε όλη την επικράτεια».

Στη 18η ερωταπάντηση ΦΩΤΟ διαβάζουμε :
«Τι συμβαίνει με ειδικές ομάδες του πληθυσμού, όπως τοξικοεξαρτημένοι, Ρομά και άστεγοι;»
Τμήμα της απάντησης έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον :
«Με ειδική μέριμνα του οικείου δήμου ενημερώνονται με κάθε πρόσφορο μέσο οι πληθυσμοί Ρομά κάθε περιοχής, ώστε να παραμείνουν καθ’ όλο το διάστημα του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας εντός των καταυλισμών».
That's all.... Δηλαδή, θα ενημερωθούν ΑΠΛΑ….
Δεν τίθεται επ’ ουδενί θέμα προστίμων. 
Κι αυτό με κριτήριο… φυλετικό!
Όμως, οι «πληθυσμοί Ρομά» που αναφέρει το έντυπο δεν είναι αλλοδαποί. 
Πρόκειται για Έλληνες πολίτες που έχουν δικαίωμα ψήφου, (τυχαία ο ΤΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές......) ορισμένοι εξ αυτών πολιτεύονται, έχουν άδειες ασκήσεως επαγγέλματος, οδηγούν οχήματα που φέρουν κανονικές πινακίδες κυκλοφορίας και δεν είναι «αδέσποτοι» ή ανιθαγενείς.
Από πού κι ως πού οι Αρχές θεωρούν ότι οι «πληθυσμοί Ρομά» βρίσκονται εκτός της εμβέλειας του κρατικού μηχανισμού και οι νόμοι που οφείλουν να τηρούν οι Ελληνες δεν αγγίζουν αυτούς τους… πληθυσμούς;
Αυτή η παράγραφος είναι η τρανότερη απόδειξη ότι οι ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες που ανήκουν στην πλειοψηφία, θεωρούνται τρόπον τινά, «κορόιδα» και εύκολοι στον χειρισμό και τον εξαναγκασμό σε συμμόρφωση στους νόμους, ενώ οι «πληθυσμοί Ρομά» απλώς πρέπει να ενημερωθούν για το πώς έχουν τα πράγματα στην επικράτεια.
ΣΧΟΛΙΟ : Γιατί αν θυμώσουν…… θέλετε να σας πούμε που θα πάνε τα πρόστιμά σας;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: