Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020

ΕΝΕΣΕΙΣ ΦΟΒΟΥ ΣΕ ... ΧΑΛΑΡΩΜΕΝΑ ΜΠΡΑΤΣΑ....Το ΔΗΘΕΝ «Επείγον μήνυμα από Άγιον Όρος»...


Στους πρώτους μετά Χριστόν αιώνες κυκλοφορούσαν τα λεγόμενα ψευδεπίγραφα έργα.
Οι συγγραφείς τους προτιμούσαν να κρύψουν τη δική τους ταυτότητα πίσω από το όνομα ενός μαθητή ή αποστόλου, προκειμένου να εξασφαλίσουν την αναγνωστική απήχηση του έργου και την αγόγγυστη αποδοχή και τήρηση του περιεχομένου του.
Αυτό το τέχνασμα των συγγραφέων δεν διέγραφε την αξία των έργων.
Ο/οι εμπνευστής/ές του … προχθεσινού «αγιορείτικου» μηνύματος κρύβει την ταυτότητά του πίσω από το κύρος της αγιώνυμης πολιτείας, με έναν χοντροκομμένο έως βλάσφημο τρόπο, που μάλλον διέλαθε της προσοχής των αφελών ακροατών του.
«Επείγον μήνυμα από Άγιον Όρος»...
Το βουνό προσωποποιείται, γίνεται «μαγικό» και μιλά δια του στόματος ενός ανώνυμου και αυτόκλητου προφήτη!
Απευθύνεται δε όχι σε όλον τον κόσμο, αλλά σε ένα συγκεκριμένο δίκτυο προσώπων, των «δικών του», χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα μέσα (κινητά, fb κ.λπ.), που εκμηδενίζουν τις αποστάσεις, εξασφαλίζουν το απόρρητο και εντείνουν την απαραίτητη συνωμοτική μυστικοπάθεια.
Όσο για το περιεχόμενο;
Με το άχρωμο, σχεδόν αμήχανο ύφος (δυσκολία στην ανάγνωση;) και την ακατέργαστη βαριά προφορά του ο «προφήτης» ζητά από τους ακροατές να σταυρώσουν με λάδι την εξώπορτα του σπιτιού τους πριν πέσει η νύχτα.
Στο μήνυμα οι εμπνευστές δεν αποκαλύπτουν το όνομά τους, όμως κραυγάζουν την εσωτερική αστάθεια και νοσηρή αποστολή.
Σαμάνοι, νάρκισσοι, μεγαλομανείς, «σωτήρες», ψευδοπροφήτες, μύστες ενός γνωστικού χριστιανισμού διαλέγουν την κατάλληλη στιγμή της ανθρώπινης αδυναμίας, της ραγισμένης συνοχής, της συλλογικής συμφοράς, της κλονισμένης πίστης για να μιλήσουν στους ανθρώπους.
Και αντί να τους συντρέξουν, να τους παρηγορήσουν, να συστρατευθούν μαζί τους στην προσευχή και να τους παροτρύνουν στα έργα της αγάπης, αντί να τους δείξουν την ελπίδα στο πρόσωπο του Χριστού, αυτοί τους προτείνουν μεθόδους ατομικής σωτηρίας.
Παναγιώτης Υφαντής
Καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ

ΣΧΟΛΙΟ Διαχειριστή : Υπάρχει η φήμη, ότι το προχθεσινό ΜΗΝΥΜΑ τελικά εστάλη -ουδείς γνωρίζει απο ποιόν- γιατί την ώρα της αγρυπνίας στο Άγιο Όρος, οι σατανιστές σκόπευαν να κάνουν τελετές αντιπερισπασμού... Οπότε βγάζει ο καθένας μας τα συμπεράσματά του ανάλογα με την Πίστη του...

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί το λέτε αυτό κύριε καθηγητά; Το μεταφέραμε σε όλες τις επαφές μας ακόμα και σε αυτούς που θεωρούμε χλιαρούς ή ασεβείς δίνοντάς τους την επιλογή για μια ακόμη φορά. Ξέρετε πόσα σβηστά καντήλια άναψαν εκείνο το βράδυ; Μακάρι κάποιος να ανζητούσε ΤΑ ΊΧΝΗ ΤΟΥ Πλήθους ΤΩΝ ΜΗΝΥΜΆΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΆΤΩΝ ΠΟΥ ΈΓΙΝΑΝ ΕΚΕΊΝΟ ΤΟ ΒΡΆΔΥ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΆΣΕΙ. Από τον Έβρο ως την Κρήτη οι Έλληνες βροντοφώναξαν ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ. ΜΕΤΡΑΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ. ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΙΣΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ. Τι σημασία έχει ποιος έστιελε εκείνο το πρώτο μύνημα; Ευλογημένος να΄ναι.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΙΚΙΟΠΟΙΗΤΑΙ ΑΥΤΟΒΟΥΛΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ Ή ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ,ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟΣ

Μάρω είπε...

https://dimpenews.com/2020/03/30/%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b5%ce%b9%ce%bf-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%b1-%ce%b5%cf%84%cf%83%ce%b9-%ce%b8%ce%b1-%cf%83%cf%89%ce%b8%ce%b7%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%b9-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%ad%ce%bb/

Μάρω είπε...

Τελικά αυτοί οι θεολόγοι πολύ ορθολογιστές είναι.... ορθολογισμός και πίστη είναι άκρως αντίθετα. ... λυπάμαι για κάποιους

VasVol είπε...

Ας μην ξεχνάμε και διαφεύγει, ότι ο Καλός & Άγιος Θεός, μας κρίνει από την προαίρεσή μας!! Αυτό διαπίστωσε ο Τριαδικός μας Θεός από την κινητοποίηση που υπήρξε, ασχέτως της αμαρτωλότητας που μας διακατέχει. Εξάλλου προς ωφέλεια ήταν......

Δόξα στον Άγιο Τριαδικό Θεό μας.......Άπειρη αγάπη προς την Βασίλισά μας Παναγία!

Desert είπε...

ΕΑΝ ΔΕΝ ΔΙΆΒΑΖΑ ΚΆΤΩ ΑΠΌ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ
Π ΥΦΑΝΤΗ ΤΗΝ ΙΔΙΌΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΑ ΕΜΈΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΎΠΩΣΗ ΌΤΙ ΤΟ ΈΓΡΑΨΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΜΈΣΑ ΤΟΥ ΑΠΎΘΜΕΝΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟΝΥΜΟ ΟΡΟΣ.
ΕΠΕΙΔΉ ΠΊΣΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΊΑ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΊ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΌΤΙ ΚΑΚΟΉΘΕΙΑ ΘΈΛΕΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΆ ΑΝΑΡΩΤΙΈΜΑΙ ΔΕΝ ΠΈΡΑΣΕ ΑΠΌ ΤΟ ΜΥΑΛΌ ΤΟΥ ΕΝ ΛΌΓΩ ΚΥΡΙΟΥ ΟΤΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΑΥΤΌ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΈΓΙΝΕ ΑΠΟ ΚΆΠΟΙΟΝ ΚΑΚΌΒΟΥΛΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΏΝΤΑΣ ΤΗΝ ΒΑΡΎΤΗΤΑ ΠΟΥ ΦΈΡΕΙ ΤΟ ΆΓΙΟ ΟΡΟΣ;;
ΟΙ ΕΝΕΣΕΙΣ ΚΑΚΙΑΣ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΒΛΆΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΧΑΛΑΡΩΜΕΝΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ...
ΠΟΛΛΆ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΆ ΜΟΥ ΓΕΝΝΉΘΗΚΑΝ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΧΌΛΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΛΌΓΟΥ;;;

ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ..
ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΤΟΥ ΛΑΛΕΙΝ ΤΟ ΣΙΓΑΝ!!!!!!!!!!

Desert είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟΊ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ


ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΦΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑΤΊ ΧΡΩΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΆΘΕ ΦΟΡΆ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΆ ΧΡΏΜΑΤΑ;;
ΕΊΝΑΙ ΜΈΤΡΟ ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΑΓΏΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ;;
ΈΤΣΙ ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΊΤΑΙ;;; Ε. Λ Ε Ο Σ

km58 είπε...

Αγαπητέ DESERT δεν σε υποχρέωσε ΟΥΔΕΙΣ να διαβάζεις το Ιστολόγιό μας, το οποίο …ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ, ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΟΥΤΕ 1 € από κανέναν, διότι –από μεράκι και ΜΟΝΟ- ΘΕΛΟΝΤΑΣ κάποτε ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΠΟΤΕ ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ... Κι επειδή κρίνουμε ότι βγάζεις τα εσώψυχά σου ΑΔΙΚΑ, χαρήκαμε που σε γνωρίσαμε.... ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ να έχεις.... και ΜΗΝ μας ξαναπροτιμήσεις… ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ….

Desert είπε...

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΔΏΣΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.. ΚΑΙ ΑΦΟΎ ΜΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΕ.. ΝΑ ΕΊΣΤΕ ΣΊΓΟΥΡΟΙ ΌΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΤΙΜΉΣΩ ΞΑΝΆ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΜΟΥ.
(ΕΔΏ ΠΟΥ ΤΑ ΛΈΜΕ Η ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΈΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΉΣΕΙ ΣΑΝ ΤΑ ΜΥΘΙΚΆ ΤΈΡΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ ΣΚΎΛΑ ΧΑΡΥΒΔΗ ΛΕΡΝΑΊΑ ΎΔΡΑ)
ΌΛΟΙ ΜΑΣ ΟΜΩΣ.
.. ΚΆΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΉ ΘΑ ΚΡΙΘΟΎΜΕ ΚΑΤΆ ΤΑ ΈΡΓΑ ΜΑΣ...

δον κιx ο τις είπε...

Συαυρώσαμε την πόρτα του σπιτιού μας με λαδάκι...
Μεγάλο έγκλημα γιά τον Κο.καθηγητή!

Να χαλαρώναμε ίσως λίγο Κε. καθηγητά1