Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020

Οι …βαλεντίνοι και νομοταγείς φραγκολεβαντίνοι...Γράφει ο Τζανής Γκούσκος
Οικονομολόγος - Συγγραφέας


Οι …βαλεντίνοι και νομοταγείς φραγκολεβαντίνοι...
Λίγο ετεροχρονισμένη, αλλά και διαχρονικά επίκαιρη της πολιτικής κατάντιας αυτουνού του τόπου, η πρόκληση του Μπαρουφάκη στη Βουλή ανήμερα της γιορτής του … «αγίου» βαλεντίνου... όπου, σε μια ανύποπτη συζήτηση για τα εργασιακά, που υποτίθεται ότι νοιάζονται όοοοολοι οι χαραμοφάηδες!, από δεξιά κι' αριστερά!, αυτός είπε μια αλήθεια που όλοι γνωρίζαμε, ότι, «ο τσίπρας του είχε πει να δώσει στους τροϊκανούς τα πλεονάσματα για να πάρει εργασιακά»...
Αυτό σημαίνει ότι είχε μπει ΗΔΗ σε τροχιά το ΤΡΙΤΟ μνημόνιο και είχαν συμφωνηθεί τα υπέρογκα πλεονάσματα στον κρατικό προϋπολογισμό.
Αυτό σημαίνει ότι, αφού αργότερα, Νου Δού και σύριζα ψήφισαν το ΤΡΙΤΟ μνημόνιο, είχαν συμφωνήσει από κοινού η λεηλασία της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας των Ελλήνων έναντι κάποιων επιδοματικών κλπ ανταλλαγμάτων στους ιθαγενείς προκειμένου να ΜΗΝ διαμαρτύρονται.
Μάλιστα, για να μην υπάρχει αμφισβήτηση για τα λεγόμενά του, παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής και ένα στικάκι με τις ανάλογες συνομιλίες που είχε, τόσο με τους τροϊκανούς όσο και με τον τσίπρα που του έδωσε την εντολή διαπραγμάτευσης...
Η συνέχεια γνωστή και δηλωτική των προθέσεων της συμμορίας που παριστάνει άλλοτε την κυβέρνηση και άλλοτε την αντιπολίτευση...
Ο ΠτΒ Βούτσης, λειτουργώντας ως τραμπούκος της κυβέρνησης αλλά και ως πλυντήριο της αντιπολίτευσης, καθώς και ως τσιράκι των τροϊκανών, αρνείται να παραλάβει τα στοιχεία που αποκαλύπτει ο Μπαρουφάκης και τον καταγγέλλει για παράνομες κλπ ενέργειες μαγνητοφώνησης, δηλ. τρίχες κατσαρές!
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο νυν πρωθυπουργός αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός, μα και οι τροϊκανοί !, να καταγγέλλουν και να συκοφαντούν το Μπαρουφάκη ότι κόστισε στη χώρα κάποια δις.
Και απ' την άλλη να μην κάνουν λόγο, που πήγε το σεντούκι με τα λάφυρα που σήκωσαν απ' την Ελλάδα...!
Και βέβαια, ο μπαρουφάκης μπορεί να πετάει και κάποιες μπαρούφες ενίοτε, αλλά είναι άλλο να μην θες να τον ακούσεις και άλλο να τον απαξιώνεις και να παριστάνεις τον νομοταγή φραγκολεβαντίνο γιατί έτσι σε συμφέρει.
Γιατί εδώ μιλάμε για το σεντούκι με τα λάφυρα που έκλεψαν και κλέβουν ολοένα οι κατσαπλιάδες απ' την Ελλάδα, και αυτό γίνεται απ' την εποχή Σημίτη, Καραμανλή, Παπανδρέου, Παπαδήμου, Προβόπουλου, Στουρνάρα, Σαμαρά και των πέριξ αυτού, Τσίπρα και των πέριξ αυτού, Μητσοτάκη και των πέριξ αυτού.
Επ' αυτών ΟΛΩΝ θα γίνει ποτέ λόγος;;; ή βολεύει ΟΛΟΥΣ να φταίει ο Βαρουφάκης για ΟΛΑ;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: