Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020

ΕΚΤΑΚΤΟ !!! Το τουρκικό ORUC REIS εισήλθε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα !!!Πρόκληση ή θαλασσοταραχή;;;
Αυτό που περιμέναμε ήρθε;;;


Στις 06:40 το σεισμογραφικό πέρασε την ελληνική υφαλοκρηπίδα και τότε σήμανε συναγερμός στο ελληνικό Επιτελείο.
Το Orus Reis πλέει με τα ηχοβολητικά καλώδια των ερευνών ποντισμένα στην θάλασσα, όμως η ταχύτητα του και ο καιρός είναι στοιχεία που δείχνουν ότι δεν πραγματοποιεί έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Σε κάθε περίπτωση η Ελληνική φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς βρίσκεται σχεδόν δίπλα στο τουρκικό σεισμογραφικό και δια ασυρμάτου ενημερώνει τον καπετάνιο του τουρκικού πλοίου πως βρίσκεται παρανόμως εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Ανώτατες πηγές πάντως σημειώνουν ότι πιθανό το ερευνητικό και τα συνοδευτικά πλοία να έχει βρεθεί λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν αυτές τις ώρες στο σημείο που βρισκόταν παράνομα εντός της Κυπριακής ΑΟΖ κάνοντας σεισμικές έρευνες στο οικόπεδο 4.
Να σημειωθεί ότι το πιο κοντινό πολεμικό πλοίο της Τουρκίας βρίσκεται περίπου 55 ναυτικά μίλια μακριά από το Orus Reis.
Η επίσημη ενημέρωση από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας αναφέρει:
«Γνωρίζεται ότι το ερευνητικό τουρκικό σκάφος «ORUC REIS» τις πρώτες πρωινές ώρες της 31 Ιανουαρίου 2020 κινήθηκε με δυτικές πορείες εκτός δηλωθείσας περιοχής NAVTEX και ευρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του ελληνικού FIR. Στην περιοχή επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ενώ η εν λόγω κίνηση παρακολουθείται από μέσα και Μονάδες των Ε.Δ. »
Η σύμπτωση πάντως είναι ότι και το 2018 ξανά η φρεγατα Νικηφόρος Φωκάς είχε κληθεί να απομακρύνει το ερευνητικό Barbaros από την Ελληνική υφαλοκρηπίδα όταν τότε ηθελημένα προκάλεσε την ελληνική δυναμική αντίδραση.
ΠΗΓΗ

ΣΧΟΛΙΟ : Είναι φανερό ότι τεστάρουν τις αντιδράσεις μας!!! Αν δεν ρίξουμε έστω μια προειδοποιητική βολή, το επόμενο ΒΗΜΑ θα είναι η γεώτρηση, γιατί γνωρίζουν ότι ηγεσία και λαός είμαστε ΦΟΒΙΚΟΙ σ’ αυτή τη χώρα (ευτυχώς όχι όλοι ακόμη) !

Δεν υπάρχουν σχόλια: