Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019

Οκτάχρονος «Αϊνστάιν» από την Πέλλα μεταναστεύει στη Γερμανία για να μην πάει χαμένο το μυαλό του!!

pella-germania


Την ίδια ώρα ΕΜΕΙΣ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ... «μπολιαστές» τρομάρα μας…

Ο Τάσος Γεραντίδης έχει IQ 148.5 με ανώτερο όριο το 150 στα μαθηματικά χωρίς ακόμα να έχει διδαχθεί μαθηματικά - «Δεν θέλουμε να χάσει την παιδική του ηλικία» λεει στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πατέρας του
Είναι μόλις 8 ετών και υπολογίζει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, με το μυαλό του, σύνθετες μαθηματικές πράξεις.
Ο Τάσος Γεραντίδης, μαθητής της τρίτης δημοτικού από την Πέλλα, είναι «εξαιρετικά ευφυής», με γενικό δείκτη νοημοσύνης ΙQ στο 140 και έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει ακόμα και τους ειδικούς με τις ικανότητες του στους τρεις τομείς, του ρέοντος συλλογισμού, της οπτικοχωρικής αντίληψης και της ταχύτητας επεξεργασίας.
Ο πατέρας του Ανδρέας Γεραντίδης, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων είπε ότι, «ο Τάσος από το νηπιαγωγείο ασχολείται πολύ με τα μαθηματικά και στο δημοτικό, (φέτος είναι στην τρίτη τάξη) μας ενημέρωσαν οι εκπαιδευτικοί του, ότι είναι πολύ πάρα καλός στα μαθηματικά και μάλιστα μάς ρώτησαν εάν κάνουμε κάτι εμείς».
Διευκρίνισε δε, πως «δεν έχουμε υψηλό επίπεδο μόρφωσης, τεχνικές σχολές τελειώσαμε, εμείς είμαστε αγρότες.
Όλο αυτή κλίση που έχει στα μαθηματικά είναι έμφυτη, βγαίνει από μέσα του.
Όλα τα έκανε μόνος του, δεν γνώριζε ακόμα την προπαίδεια και έκανε μεγάλους υπολογισμούς με το μυαλό του.
Έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως το ότι δεν κοιμάται πολύ.
Όλη την ημέρα ασχολείται με τα μαθηματικά κοιμάται πάρα πολύ αργά, διότι δεν μπορεί να ησυχάσει ο εγκέφαλος του όπως μας είπαν.
Εμείς πάντως είμαστε κοντά του και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να εξελιχθεί με τον καλύτερο τρόπο».
Οι γονείς του, ύστερα από την παρότρυνση των εκπαιδευτικών του, επισκέφθηκαν την κλινική και δικαστική ψυχολόγο– νευροψυχολόγο, Δρ. Αναστασία Χριστοδούλου, προκειμένου να υποβληθεί σε τεστ αξιολόγησης ευφυίας IQ.
Αν και ήταν μικρός καθώς το συγκεκριμένο τεστ το κάνουν παιδιά από 9 ετών, «ο Τάσος εντυπωσίασε με τις επιδόσεις του και εμάς και την Δρ. Αναστασία Χριστοδούλου.
Στα μαθηματικά o Τάσος έχει IQ 148.5 με ανώτερο όριο το 150 και να φανταστείτε ότι ακόμα δεν έχει διδαχθεί μαθηματικά.
Όλα τα κάνει με το μυαλό του, δεν γράφει σε χαρτί και μας λέει συνεχώς ότι θέλει να γίνει μαθηματικός και να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του αρέσει να βγαίνει πρώτος», ανέφερε ο κ. Γεραντίδης.
Δεν θέλουμε να χάσει την παιδική του ηλικία
«Όλη την ώρα είναι το μυαλό του στα μαθηματικά.
Αυτό ξεκίνησε σιγά-σιγά στην πρώτη του δημοτικου όταν μας το επισήμανε η δασκάλα του» είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πατέρας του μικρού Τάσου.

Όπως είπε ο Ανδρέας Γεραντίδης «είναι προχωρημένο το μυαλό του, όταν του μιλάς είναι σαν να μιλάς σε μεγάλο άνθρωπο».
Ο πατέρας του 8χρονου ξεκαθάρισε, πάντως, ότι «εμείς σαν γονείς του δεν θέλουμε να χάσει την παιδική του ηλικία.
Δεν τον ενημερώνουμε, δεν τον απασχολούμε με τη δημοσιότητα».
Ο Τάσος είναι στο «τοπ» της ηλικιακής του ομάδας
«Το μέγιστο όριο σε IQ είναι το 160 και ο Τάσος έχει φτάσει στο 140» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Δρ. Αναστασία Χριστοδούλου και πρόσθεσε ότι «λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία του, αντιλαμβανόμαστε ότι είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Συγκεκριμένα στην ηλικιακή του ομάδα ο Τάσος είναι στο “τοπ” και αυτό διότι είναι μαθητής τρίτης δημοτικού και ακόμα δεν έχει ασχοληθεί με τις πιο σύνθετες μαθηματικές πράξεις, για αυτό και θεωρώ ότι ο δείκτης του θα ανέβει».

«Είναι πολύ καλός και γρήγορος στο να διαχειρίζεται το κομμάτι του συλλογισμού του, είναι πολύ ευφυής είναι πάρα πολύ γρήγορος στο να διαχειρίζεται και να επεξεργάζεται τις πληροφορίες.
Έχει υψηλό δείκτη του ρέοντος συλλογισμού, δηλαδή τον τρόπο που λύνει τα προβλήματα και τις μαθηματικές πράξεις και για αυτό μπορεί ακόμα και τα δευτερόλεπτα σε έναν ολόκληρο χρόνο να τα υπολογίσει και να δώσει πολύ γρήγορα την απάντηση με ακρίβεια.
Τέλος είναι πολύ καλός και στο δείκτη οπτικοχωρικής αντίληψης, πως δηλαδή αντιλαμβάνεται τον χώρο και τις διαστάσεις» υπογραμμίζει η Κλινική και Δικαστική Ψυχολόγος.
«Σύμφωνα με το τεστ Wechsler Intelligence Scale for Children (WISC-V), στο οποίο υποβλήθηκε ο Τάσος, είναι ένα πολύ χαρισματικό παιδί και συνήθως τα χαρισματικά παιδιά σαν και αυτόν είναι περίπου το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού» εξηγεί η Δρ. Αναστασία Χριστοδούλου και επισημαίνει πως «μπορεί να ασχοληθεί με τις θετικές επιστήμες, άλλωστε τα μαθηματικά τον εξιτάρουν.
Μπορεί να γίνει ένας επιστήμονας που θα μπορέσει να διαχειριστεί υψηλά νοήματα και πιο δύσκολες έννοιες, από τον μέσο άνθρωπο που είναι απλά πολύ καλός στα μαθηματικά. Κυρίως αυτοί οι άνθρωποι απορροφώνται από πανεπιστημιακά ιδρύματα πολύ υψηλού επίπεδου».
Από τη στιγμή όμως που αποδείχθηκε η χαρισματικότητα του Τάσου ξεκίνησε και ο προβληματισμός για την οικογένεια του.
«Στη χώρα μας, δυστυχώς δεν υπάρχει ανάλογη εκπαίδευση» υποστηρίζει ο πατέρας του και προσθέτει πως ήδη «στην τάξη του ο Τάσος λίγο βαριέται, καθώς κάνουν πράγματα που ήδη τα ξέρει.
Δεν υπάρχουν υποδομές και ειδικές τάξεις για παιδιά σαν και αυτόν που είναι λίγο προχωρημένα».
«Το σημαντικότερο πρόβλημα στη χώρα μας είναι ότι έχουν χαθεί πολλά χαρισματικά παιδιά», αναφέρει η Δρ. Αναστασία Χριστοδούλου και συνεχίζει λέγοντας πως «μόλις τρία χρόνια έχει, που χρησιμοποιείται το συγκεκριμένο τεστ στη χώρα μας.
Οι κλίμακες αυτές που περικλείουν 16 υποδοκιμασίες, υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια σε άλλες χώρες και δυστυχώς μόλις πρόσφατα κυκλοφόρησαν επίσημα στην Ελλάδα».

Έτσι μετά από πολλή σκέψη και έρευνα που έκαναν, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ανδρέας Γεραντίδης, «καταλήξαμε ότι πρέπει να πάμε στο εξωτερικό.
Μας δέχθηκαν ήδη σε σχολείο της Γερμανίας, όπου ο Τάσος θα είναι σε ειδική τάξη μαζί με άλλα τρία παιδιά θα ακολουθούν πρόγραμμα για προχωρημένους μαθητές.
Υπάρχουν ειδικοί εκπαιδευτικοί και μας είπαν ότι μπορεί φέτος να ξεκινήσει την τρίτη Δημοτικού και να τελειώσει την πέμπτη ή την έκτη Δημοτικού στο τέλος της σχολικής χρονιάς.
Εμείς ήδη βρήκαμε δουλειές, η σύζυγος μου είναι ήδη εκεί και εγώ με τα παιδιά θα φύγω στις αρχές του έτους, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Θέλουμε να κάνουμε ότι καλύτερο για τα παιδιά μας καθώς και η κόρη μας που είναι 11 ετών, είναι πάρα πολύ καλή με κλίση όμως στα θεωρητικά μαθήματα».
Αναγνωρίζοντας την χαρισματικότητα του οκτάχρονου, πρόσφατα, ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, βράβευσε τον μικρό «Αϊνστάιν» και του έδωσε έναν φορητό υπολογιστή και ένα βιβλίο για τον νομό Πέλλας θέλοντας να τον τιμήσει για τις εξαιρετικές επιδόσεις του κυρίως στα μαθηματικά.
ΣΧΟΛΙΟ : Είμαστε ΑΞΙΟΙ της … «τύχης» μας…

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βεβαια οι γονεις αδιαφορουν για το στρες στο οποιο υποβαλλουν τα παιδια τους, ταχα για το καλο τους...
- τους απομακρυνουν απο τους ελληνες φιλους τους
- τους βαζουν σε νεα σχολεια που δεν γνωριζουν κανενα παιδι και οπου ηδη τα παιδια του σχολειου εχουν δημιουργησει τις φιλικες ομαδουλες τους.
- Αλλαγη γλωσσας...
- Ισως τα παιδια να χασουν μια σχολικη χρονια για να βρουν τον ρυθμο τους...
- Αλλαγη τροπου ζωης... ηθη και εθιμα...

Αλλα ποιος νοιαζεται γι αυτα... μπροστα στο να γινει ο γιος του ενας Αινσταιν; Για να καμαρωνουν οι ιδιοι... συγνωμη...για το καλο των παιδιων τους ηθελα να πω...

km58 είπε...

Αδελφέ ανώνυμε, Χρόνια Πολλά και ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !
ΔΕΝ νομίζω ότι είναι τόσο τραγικά όσο τα γράφεις... Είναι πολύ μικρός και δεν θα δυσκολευθεί καθόλου σε πληροφορώ... Ο κουνιάδος μου στα 15 πήγε στη Γερμανία και ΟΧΙ μόνο του άρεσε… αλλά όπου δούλεψε έγινε ΑΝΑΡΠΑΣΤΟΣ γιατί ήταν απλά έξυπνος αλλά ΑΡΙΣΤΟΣ χαρακτήρας… ΔΕΝ αναφέρεις πουθενά πάντως… να κατασκευάσουμε κι εμείς ένα σχολείο για ΕΞΥΠΝΟΥΣ... ΠΗΞΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ και τους ΔΗΕΘΝ….Το παιδί δεν είναι επιθυμία των γονιών όπως γράφεις, υπάρχει ολόκληρη καθηγήτρια που του πέρασε τα ΤΕΣΤ και ανήκει στους ΤΟP ΕΞΥΠΝΟΥΣ του πλανήτη… Αυτή τους συμβούλεψε να φύγει το παιδί ΕΞΩ... όπου θα ΕΧΕΙ ΛΑΜΠΡΟ ΜΕΛΛΟΝ !!! ΕΔΩ ΣΤΗ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ ΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ;;; Έχετε καταλάβει ότι σε πολύ λίγα χρόνια η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;;; Αν το επιτρέψει ο Άγιος Θεός…. Οι γονείς κάνουν το καλύτερο για το παιδί τους συμφωνώ και επαυξάνω… Το μέλλον του ΕΞΩ ότι και να γίνει θα είναι ΛΑΜΠΡΟ. Εδώ θα πρέπει να γίνει κομματικός και … ανόητος για να τα «κονομήσει»…
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : ΟΛΟΙ οι νεοέλληνες θα πρέπει να κάνουμε ΑΥΣΤΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ στο εαυτούλη μας για το κατάντημα της χώρας μας….. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλα και ειρηνικα Χριστουγεννα να εχουμε! Χρονια πολλα και σε εσας!
Διαφωνω με την αποψη σας.
Σας γραφω απο εμπειρια, αλλα και ως ψυχολογος.
Η αλλαγη χωρας, γλωσσας, σχολειου, συνηθειων κλπ καθως και ο αποχωρισμος αγαπημενων προσωπων προκαλει αγχος.
Βεβαια με το περασμα του χρονου, το παιδι δημιουργει τις νεες φιλιες του και προσαρμοζεται στα νεα δεδομενα. Αλλα θελει χρονο.
Διαφωνω και στο οτι σε λιγα χρονια δεν θα υπαρχει Ελλαδα.
Αν φευγουν τα καλυτερα μυαλα, αν φευγουν τα νιατα, τοτε ναι, δεν υπαρχει ελπιδα, δεν υπαρχει μελλον για την Ελλαδα... ακομα και αν οι εχθροι μας δεν σκεπτονταν να μας αφανισουν.
Αν διωχνουμε τα παιδια μας εκτος Ελλαδας, τοτε με τα χερακια μας βγαζουμε τα ματακια μας.
Οσο το ελληνικο εκπαιδευτικο συστημα, θα μπορουσε να αλλαξει, ειτε να βοηθωντας τα εξυπνα παιδια να πηδουν μια ταξη, οπως γινεται σε χωρες του Εξωτερικου, ειτε φτιαχνοντας ειδικα σχολεια γι αυτα τα παιδια.
Αυτο που θα ηθελα να προσθεσω ειναι οτι στην Ελλαδα εχει καλλιεργηθει η πεποιθηση οτι στο Εξωτερικο ειναι καλυτερα απο πασης αποψης... ΟΧΙ, ΛΑΘΟΣ.
Παντου τα εκπαιδευτικο συστημα εχει υποβιβαστει. Οι ιδιες εντολες δινονται σε ολες τις χωρες. Αν το εκπαιδευτικο συστημα της Ελλαδας ηταν πιο υποβαθμισμενο, τα παιδια μας που πανε στο Εξωτερικο θα ειχαν δυσκολιες στο να παρακολουθησουν τα μαθηματα της ταξης τους. Ομως ΔΕΝ εχουν καμμια δυσκολια, ουτε στα μαθηματικα, ουτε πουθενα εκτος βεβαια απο τα μαθηματα της γλωσσας και της Ιστοριας.
Δειτε εξ αλλου, ποσα ελληνικα Πανεπιστημια βραβευονται καθε χρονο σε διεθνεις διαγωνισμους, παρόλο που βρισκομαστε σε κριση εδω και 10 χρονια! Ειναι απιστευτο !
Ας μην απογοητευομαστε και ας μην κατακρινουμε την Ελλαδα μας. Το πολιτικο συστημα θα αλλαξει. Αργοπεθαινει. Ειναι στα τελευταια του. Το καινουργιο ετοιμαζεται!
Να ειστε καλα!

Ανώνυμος είπε...


Το IQ test μονον ψυχολογοι μπορουν να το χρησιμοποιουν.

km58 είπε...

Πιστεύω ακράδαντα ότι από την διαφωνία μπορούμε να μάθουμε … Θα έχω στα υπ 'όψιν όσα μου αναφέρεται με τόση σιγουριά.... Να ρωτήσω όμως ποιός κατά τη γνώμη σας μπορεί να αναλάβει και να φέρει το καινούργιο στη χώρα;;;
Μήπως κι εδώ ταυτιζόμαστε….

km58 είπε...

Η κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ όπως αναφέρει το άρθρο, αγαπητέ ανώνυμε είναι Ψυχολόγος - Νευροψυχολόγος όπως πολύ σωστά καταθέτεις.... ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ με προσωπική υγεία και ευτυχία !

Ανώνυμος είπε...

Το καινουργιο στην Ελλαδα θα το φερουν οι Ελληνες που θα μας κυβερνησουν,
οχι οι αλλοδαποι ελληνοφωνες που διαλυουν και καταστρεφουν, αξιες, ιστορια, εργασιακες θεσεις, βιομηχανιες κλπ... στο περασμα τους, επειδη ως υπαλληλοι υπακουουν στα αφεντικα τους.
Εχουμε πολλα μυαλα! Εχουμε επιστημονες αξιους και πολλους !
Δυστυχως επιτρεψαμε στον εχθρο μας να καταλαβει την εξουσια, ισως επειδη ο Ελληνας κρινει τον αλλον βασει των αξιων του.
Ο Ελληνας δεν ειναι πολεμοχαρος, αιμοβορος,υπονομευτης, τεμπελης...
Αλλα αισιοδοξος, καλοπροαιρετος, δημιουργικος, καλοκαρδος, φιλοξενος και χιλια δυο αλλα καλα εχει!

Ο Ελληνας γονιος δεν ζητα απο τα παιδια του να πληρωνουν ενοικιο στο σπιτι του...
Ο Ελληνας γονιος δεν κοιταζει πρωτα τον εαυτο του και μετα τα παιδια του... αλλα δινει ακομα και αυτο που δεν εχει για να τα σπουδασει και να τους δημιουργησει ενα καλυτερο μελλον. Δεν βαζει το παιδι του να παρει δανειο στο ονομα του για να σπουδασει, υποθηκευοντας το μελλον του... ουτε του δινει δανικα, ο ιδιος γονιος, για να μπορεσει να σπουδασει...

Δυστυχως, αυτα και πολλα αλλα, ο μεσος Ελληνας δεν τα γνωριζει. Γι αυτο θαυμαζει τον τροπο ζωης των ξενων. Αν δεν ζυμωθεις μαζι τους, δεν τα μαθαινεις.

Χαιρομαι για την καταγωγή μου και για τους Ελληνες γονεις μου που με μεγαλωσαν με αξιες και ιδανικα. Τωρα εκτιμω πολυ περισσοτερο τις θυσιες που εκαναν για μας.
Ετσι πραττουν οι περισσοτεροι γνησιοι Ελληνες.

Να ειστε καλα!