Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019

Σάρωσαν οι Συντηρητικοί του Μ.Τζόνσον - Πάνε για 368 έδρες και αποχαιρετούν την ΕΕ !!!ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΔΕΝ ΠΤΟΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΕΜΑΣ ΚΑΠΟΤΕ...


Οι βρετανικές εθνικές εκλογές της 12ης Οκτωβρίου ολοκληρώθηκαν και οι μεγάλοι νικητές είναι οι Συντηρητικοί του Μπόρις Τζόνσον, αλλά βασικά όλοι εκείνοι οι Βρετανοί πολίτες που αποφάσισαν το 2016 και το Brexit από την ΕΕ
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πρώτων exit polls οι Συντηρητικό με σημαία την έξοδο της χώρας από την ΕΕ έχουν καταγάγει έναν τεράστιο θρίαμβο κερδίζοντας 368 έδρες έναντι μόλις 191 των Εργατικών!
Είναι η μεγαλύτερη νίκη των συντηρητικών μετά από την νίκη του 1987 της Μάργκαρετ Θάτσερ επίσης φανατικής αντιπάλου της ΕΕ.
Και ταυτόχρονα η χειρότερη επίδοση των Εργατικών από το 1935!
Το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα κερδίζει 55 έδρες ενώ «τα σκυλιά των Βρυξελλών» οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες μόλις 13.
Πρόκειται για ιστορική νίκη των Βρετανών που θέλουν να ζήσουν ελεύθεροι και να αποφασίζουν οι ίδιοι την τύχη τους και όχι τα λόμπι των Βρυξελλών δηλ. το Βερολίνο.
Η αυτοδυναμία με διαφορά 86 εδρών που λαμβάνουν οι Συντηρητικοί, καταδεικνύει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, αποφάσισε να απελευθερωθεί από τα δεσμά των Βρυξελλών.
Ήταν οι τρίτες γενικές εκλογές που διεξήχθησαν από το 2015 και οι πρώτες εδώ και 100 ολόκληρα χρόνια που έλαβαν χώρα τον μήνα Δεκέμβριο. 
Παρόλο που λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και της βροχόπτωσης σε κάποιες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, υπήρξαν φόβοι ότι το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές θα ήταν χαμηλό, οι Βρετανοί πολίτες προσήλθαν στις κάλπες για να πουν «ΟΧΙ» στο σαμποτάρισμα του Brexit.
Το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου, τριάμισι χρόνια μετά το δημοψήφισμα για το Brexit.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: