Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019

ΕΜΕΙΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ JOKER...…όταν οι «γείτονες» κερδίζουν ΤΖΟΚΕΡ


Η Ελλάδα των ...τελευταίων ημερών μας θυμίζει ΕΝΤΟΝΑ κάτι από … σκηνές ταινιών δράσης… 
Κάτι από μια παρέα ξέγνοιαστων νεαρών που διασκεδάζουν πίνοντας και τραγουδώντας πάνω σε ένα ιστιοφόρο, ανέμελα και χαζολογώντας και ενίοτε διαπληκτιζόμενοι για … ανούσιες καταστάσεις, χωρίς καμία επίγνωση των δυσκολιών του ταξιδιού ή της καταιγίδας που ….έρχεται….
Οι πολλοί ασχολήθηκαν και αρκετοί λοιδόρησαν την επέμβαση της αστυνομίας σε κινηματογράφους που παιζόταν η ΒΙΑΙΗ και για ψυχικά «ασθενείς» …. ταινία JOKER… επειδή ανήλικοι παρακολουθούσαν μια ταινία που στην Ελλάδα είναι ακατάλληλη για κάτω των 18.
Ο δε …ΥΠΕΡ προοδευτικός πρώην πρωθυπουργός Τσίπρας καυτηρίασε την επέμβαση της αστυνομίας, ξεχνώντας ότι τηρούσε ένα νόμο που ψήφισε η Βουλή το 2010, με έναν άλλο υπερ προοδευτικό ….
Με μια λέξη ΜΥΛΟΣ….
Διότι εμείς ασχολούμαστε : 
με τον JOKER, πόσοι μετανάστες μπαίνουν, που θα πάνε, τι θα φάνε, πως θα ζήσουν με τα φτωχά επιδόματα που τους δίνουμε, με το GNTM και άλλα γραφικά και ευτράπελα προγράμματα της … κατά τα άλλα Ελληνικής τηλεόρασης.... 
Όταν η γεωπολιτική σκακιέρα στην Ανατολική Μεσόγειο γίνεται όλο και πιο απρόβλεπτη, όλο και πιο συνωστισμένη, όλο και πιο ... εύφλεκτη.
Διότι πίσω από την εκεχειρία που συμφώνησαν Ρώσοι και τούρκοι, κρύβεται μια μεγάλη αλήθεια, η σκιά της οποίας σκεπάζει απειλητικά το ….ιστιοφόρο του παραδείγματός μας.
Η de facto κατάλυση της Συνθήκης της Λωζάνης, που επιφέρει η μονομερής αλλαγή  των συνόρων στα Β.Α. της Συρίας και ανοίγει τους … ασκούς του Αιόλου του Τουρκικού αναθεωρητισμού δηλ. του ΝεοΟθωμανισμού….
Οι τούρκοι δεν το κρύβουν, ΑΝΤΙΘΕΤΑ μας έχουν προειδοποιήσει προ πολλού, ότι η επόμενη …«αδικία» που υφίστανται… (κατά την γνώμη τους) αφορά στο Αιγαίο και στην ΑΟΖ της Κύπρου.
Οι Κούρδοι ανακάλυψαν πρόσφατα –για πολλοστή φορά- ότι ... «ΦΙΛΟΙ» στις Διεθνείς Σχέσεις ΔΕΝ υπάρχουν.
Υπάρχουν ΜΟΝΟ «συμπλέοντα» συμφέροντα τα οποία όμως δημιουργούνται μέσα από την …ισορροπία ισχύος.
Όταν ο Τσίπρας χάριζε την θαλάσσά μας  στα ψάρια του Αιγαίου, οι τούρκοι μιλούσαν για την Mavi Vatan - Γαλάζια Πατρίδα, που ήδη την έχουν αναγάγει σε ... σημαία τους...
Όταν οι ΑφγανοΠακιστανοί έπαιρναν τις βάρκες για συνεχείς και καθημερινές αποβάσεις στα νησιά μας και όλοι αυτοί οι … δήθεν προοδευτικοί και ανέμελοι, γελούσαν –σαν να ΜΗΝ συμβαίνει τίποτα- και όσους αντιδρούσαμε μας λοιδωρούσαν και μας χλεύαζαν…. 
Οι τούρκοι όμως, ακολουθώντας κατά γράμμα την υψηλή και διαχρονικά ΣΤΑΘΕΡΗ στρατηγική τους, βλέπουν από απέναντι, μια Ελλάδα που νομίζει και πιστεύει, ότι είναι πολύ … μακριά από όλο αυτό το παιχνίδι, βυθισμένη στην ψευδαίσθηση της επίπλαστης ευδαιμονίας της.
Και νιώθουν κερδισμένοι, σαν να κέρδισαν το …Τζόκερ….
Διότι τώρα που τελειώνουν από την Συρία, μιας και ο ελάχιστος στόχος τους επετεύχθη και με το παραπάνω, ετοιμάζονται να ασχοληθούν σοβαρά με τον επόμενο… που είναι … οι υπόγειοι θησαυροί της Κύπρου και του Αιγαίου, που ΕΜΕΙΣ οι …γαλαντόμοι ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΑΞΙΟΥΜΕ …
Μιας και 40 χρόνια, που … κάποιοι ελάχιστοι γνωστικοί επιστήμονες μας ενημέρωναν και μας πληροφορούσαν, αλλά οι κυβερνήσεις που ΕΜΕΙΣ –ο λαός- ψηφίζαμε έκαναν πως δεν άκουγαν ή τους λοιδωρούσαν…
Τώρα ήρθε η ώρα μας και ο νοών νοήτω…
Καλή μετάνοια και καλή λευτεριά μήπως και μπορέσουμε να επιχειρήσουμε κάποια στιγμή κι εμείς τη μεγάλη Έξοδο από το τέλμα που ζούμε…
Ταις πρεσβείαις της Θεοτόκου Σώτερ Σώσον ΗΜΑΣ…
Κωνσταντίνος Μίχος    

Δεν υπάρχουν σχόλια: