Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019

Ποιοι είναι οι Τζιχαντιστές μισθοφόροι που χτυπούν μαζί με τον τουρκικό στρατό τους Κούρδους της Β. Συρίας



Μια Ανίερη συμμαχία...


Κανένα έλεος είπαν ότι δεν θα επιδείξουν οι τζιχαντιστές μισθοφόροι της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, έναντι των Κούρδων μαχητών, οι οποίοι, όπως ισχυρίζονται, δεν τους άφησαν καμία επιλογή από το να τους πολεμήσουν. 
«Πλήξτε τους με σιδηρά πυγμή, κάντε τους να γευτούν την κόλαση των πυρών σας» καλεί τους τζιχαντιστές του, με ανακοίνωσή του, ο Συριακός Εθνικός Στρατός, ένας συνασπισμός ένοπλων οργανώσεων, τον οποίο χρηματοδοτεί και εκπαιδεύει η Άγκυρα με τη βοήθεια του Κατάρ.
Ο Συριακός Ελεύθερος Στρατός (Αλ Τζαΐς Αλ Ουατάνι Ας Σούρι) είναι η μετονομασία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), όταν αυτός από …-υποτίθεται- αντάρτικος στρατός της συριακής αντιπολίτευσης μεταλλάχθηκε σε άτακτο στράτευμα υπό τουρκική διοίκηση.
Οι περισσότεροι «στρατιώτες» του Συριακού Εθνικού Στρατού είναι Τουρκμένοι της Συρίας, μια τουρκική φυλή που η Τουρκία θεωρεί μειονότητά της και πρώην τζιχαντιστές της Al Qaeda και της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Δεκάδες χιλιάδες εξτρεμιστές από τη Συρία, που στηρίζουν την Άγκυρα, έχουν κινητοποιηθεί για να συμμετάσχουν στην τουρκική στρατιωτική επιχείρηση, έγινε νωρίτερα γνωστό από τον εκπρόσωπο Τύπου τους.
Σύμφωνα με τον Αμπντελραχμάν Γκάζι Ντάντεχ, τον εκπρόσωπο Τύπου της οργάνωσης Άνουαρ αλ Χακ, που ανήκει στον Συριακό Εθνικό Στρατό, τουλάχιστον 18.000 μαχητές αναμένεται να συμμετάσχουν σε πρώτη φάση στην τουρκική στρατιωτική επιχείρηση.
 
Στην κεντρική φωτογραφία η ηγεσία του Συριακού Εθνικού Στρατού με τις νέες στολές που τους έδωσαν οι Τούρκοι παραμονές της εισβολής.
Αυτός με το γκρίζο μουστάκι είναι ο Σαλίμ Ιντρίς (Salim Idris), ο τυπικά αρχηγός του δήθεν Συριακού Εθνικού Στρατού και παλαιότερα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).
Είναι πρώην στρατηγός της Συρίας, που λιποτάκτησε το 2012 και ανέλαβε τη στρατιωτική ηγεσία της εξέγερσης.
Όταν ο δήθεν Ελεύθερος Συριακός Στρατός από το 2014 και μετά παραμερίστηκε από τις τζιχαντιστικές οργανώσεις, κατέληξε μισθοφόρος μαριονέτα των Τούρκων.
Δεν ασκεί καμία πραγματική διοίκηση, οι άνδρες του -όπως και ο ίδιος- διοικούνται απευθείας από τους Τούρκους.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: