Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019

Όποιος λησμονεί την Ιστορία του, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει...Ή να οδηγηθεί σε Εθνικό Θάνατο!!! 


Είναι παγκοσμίως ομολογούμενο ότι, …όποιος λαός λησμονεί την ιστορία του είναι καταδικασμένος, είτε να την ξαναζήσει, είτε να οδηγηθεί σε εθνικό θάνατο!!!
Ας προσέξουμε λοιπόν οι νεο-Έλληνες, διότι οι καιροί είναι πολύ πονηροί και τα σχέδια των «έξω από δώ» βαίνουν προς υλοποίηση…
Ειδικά μετά το πρόωρο τέλος των … σχεδίων του σουλτάνου και των ορέξεών του… στη Συρία…
Η ιστορία του Ελληνικού Έθνους, είναι συνυφασμένη με το αίμα των μαρτύρων ηρώων του, με τον ιερό αγώνα για τη λευτεριά, πολεμώντας –όπως είπε ο Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης– «πρώτα για του Χριστού την πίστη την Αγία κι έπειτα για την πατρίδος την ελευθερία». 
Κάποιοι Έλληνες γνωρίζουμε ιστορία και γνωρίζουμε ότι, η ελευθερία ΔΕΝ μας χαρίστηκε, αλλά την αποκτήσαμε μέσα από έναν αγώνα, ο οποίος είναι γεμάτος από «αίματα και ράσα»!!!
Δυστυχώς πολλοί νεο-Έλληνες φαίνεται να το λησμονούν, αρκετοί να το χλευάζουν και άλλοι να το λοιδωρούν…
Αλλά και οι σύγχρονοι προοδευτικοί και ΜΗ πολιτικοί έφεραν προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων, νομοσχέδιο όπου το Ελληνικό κράτος χαρακτηρίσθηκε «ουδετερόθρησκο» !!! 
Που αποσκοπούσε μια τέτοια διάταξη;
Ποιον ευνοεί και ποιους εξυπηρετεί; 
Ο ΈλληνΟρθόδοξος πολίτης, γνωρίζει να σέβεται την πίστη του άλλου, αλλά έχει και την εύλογη και δημοκρατική απαίτηση, να σέβονται και τη δική του όσοι έρχονται στον τόπο μας και ειδικά ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΙ….
Οι Έλληνες δεν έχουμε δείξει δείγματα μισαλλοδοξίας, -τουλάχιστον τις τελευταίες δεκαετίες και κυρίως από τη μεταπολίτευση και μετά- ούτε στο Ελληνικό κράτος υπάρχει το πολίτευμα του …«ΚαισαροΠαπισμού» ώστε να κινδυνεύουν οι αλλόθρησκοι…
Οι σύγχρονοι όμως ψευτοαριστεροί, οι δήθεν δημοκράτες, και όχι μόνο, επιχειρούν να καταστήσουν τις μειοψηφίες ως πλειοψηφίες στο πολιτικό σκηνικό και το αντίστροφο…
Επιχειρούν να μας κάνουν να νιώθουμε μειονεκτικά –το 60-70% του λαού– έναντι των άλλων, ενώ στην πραγματικότητα μειονεξία και κομπλεξισμός χαρακτηρίζει τις πράξεις τους, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Η Ορθοδοξία εξασφαλίζει την ενότητα των Ελλήνων, γι’ αυτό προσπαθούν να την διαλύσουν και να δημιουργήσουν πλαστές μειονότητες…
Όσοι νομίζουν ότι, με τον τρόπο τους θα πλήξουν την Ορθοδοξία, «πλανώνται πλάνην οικτράν». 
Η Πίστη μας, είναι μια ρίζα στην ψυχοσωματική σύνθεση και οντότητα του ανθρώπου που, όσο την κτυπάς, τόσο ριζώνει ολοένα και περισσότερο….
Διότι, η Εκκλησία «πολεμουμένη νικά, υβριζομένη λαμπροτέρα καθίσταται.
Κλυδωνίζεται αλλ' ού καταποντίζεται. Χειμάζεται, αλλ' ού ναυάγιον υπομένει», όπως αναφέρει ο Ιερός Χρυσόστομος, ΕΠΕ 33, 110).

Καλή μετάνοια και καλή λευτεριά ΕΝΩΜΕΝΟΙ σαν μια γροθιά, μήπως και μπορέσουμε να επιχειρήσουμε κάποια στιγμή κι εμείς τη μεγάλη Έξοδο από το τέλμα που ζούμε και εν όψει της δύσκολης συνέχειας που καταφθάνει με βήμα ταχύ…
Ο Χριστός να μας δίνει φώτιση!

Με πόνο και αγάπη Χριστού!!!

Κωνσταντίνος Μίχος    

Δεν υπάρχουν σχόλια: