Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019

Να σε χαίρονται οι... Σ Τ Ο Κ Ο Ι σου!!!ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!
ναρωτιέμαι γιά ποιόν λόγον πρέπει νά μς κάνει ντύπωσιν,πού κάθε λίγο καί λιγάκι γινόμεθα παρατηρητές τς σιωνιστικς προπαγάνδας πού θέλει τήν βραϊκή παρουσία στήν λλαδική, πό τά πανάρχαια χρόνια !
Μία παρουσία πού… σονούπω, θά παρουσιαστ ς γηγενής καί ατόχθων, μέ ποτέλεσμα νά κλείψ καί ατή κόμη λληνική στορική πραγματικότης...!!
λλως τε, τά χουμε τόσες πολλές φορές πώς τελικός τους σκοπός εναι ατός καί μόνον ατός.
Τελεα καί παλα !
 

Γιατί λοιπόν ντυπωσιασθήκατε πού προσφάτως ναδειχθής πό τό …Κ.Ι.Σ. καί τό παγκόσμιο σιωνιστικό κατεστημένο, Μαυρουδής Βορίδης, βρέθηκε στήν Αγινα (τήν σφηκοφωληά τσι;) γιά νά παραστ στά γκαίνεια τς κθέσεως με θέμα :
ΤΟ ΨΗΦΙΔΩΤΟ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ – που ανήκε σε αρχαία Συναγωγή του 4ου αιώνα μ.Χ.(δ)
Ατό πού θά πρεπε νά μς κάν ντύπωσιν εναι ποιοί σαν κενοι πού δωσαν τήν γκρισιν στε νά γίν μία λόκληρη κθεσις πρός χάριν νός ...ψηφιδωτο ;;;

 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και υπό την αιγίδα του Δήμου Αίγινας. (δ)
Επαμε : Σφηκοφωληά !
 
λλά χειρώτερη σφηκοφωληά εναι τό ΥΠΠΟ καί λες ο λλαδικές ρχαιολογικές πηρεσίες ! ! !
Πρό δεκαετίας, τό 2009, τό πιμελητήριο ρακλείου Κρήτης, εχε κάνει μία κδήλωσιν γιά τήν παρουσίαση βιβλίου νός ρχαιολόγου,το Κωστ Χρηστάκη, τό :
«Κρητν πιχειρεν».
Στήν κδήλωσιν κείνη, που κύριοι μιλητές σαν  Μεταξία Τσιποπούλου, Δρ. Αρχαιολογίας, Διευθύντρια του Εθνικού Αρχείου Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού καί Μίμης νδρουλάκης ( ναί, ναί ατή τεραστία προσωπικότης !!!!)  
Ακούστηκαν πό τό στόμα τς ρχαιολόγου :
«Οι Μινωίτες δεν ήταν Έλληνες…»   
Καί πό τόν συγγραφέα το βιβλίου, Κωστ Χρηστάκη : 
«Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε κάποιους οι Μινωίτες ήταν σημιτικό φύλο»...
ρστε καί τί γράφη τότε σχετικς :
«Κρητών Επιχειρείν» Κωστς Χρηστάκης - Εκδοση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου  (κδοσις 2008)
Η παρουσίαση του συλλεκτικού έργου θα γίνει την Τετάρτη 17 Ιουνίου και ώρα 19.30 στην αίθουσα «ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9).
 
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: κ. Μίμης Ανδρουλάκης , πολιτικός – συγγραφέαςΜεταξία Τσιποπούλου, Δρ. Αρχαιολογίας, Διευθύντρια του Εθνικού Αρχείου Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και ο  Θεοχάρης Δετοράκης, Ομότιμος Καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. 
Ναυτεμπορική, Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009 (δ)
Είπαν υπάλληλος-αρχαιολόγος του υπουργείου Πολιτισμού, η διευθύντρια του Εθνικού Αρχείου Μνημείων, Μεταξία Τσιποπούλου και ο αρχαιολόγος Κωστής Χρηστάκης!!!
Αντιδράσεις προκάλεσε στην Κρήτη η δημόσια τοποθέτηση ανώτερης υπαλλήλου - αρχαιολόγου του υπουργείου Πολιτισμού αλλά και ενός συναδέλφου της ιδιώτη, οι οποίοι αμφισβήτησαν ευθέως την ελληνικότητα των Μινωιτών εμφανίζοντάς τους ως... απογόνους των Σημιτών, Εβραίων.
Η θεωρία των δύο αρχαιολόγων - ομιλητών αναπτύχθηκε αναπάντεχα στη διάρκεια μεγάλης συγκέντρωσης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου παρουσιάζοντας την έκδοση «Κρητών Επιχειρείν»
Μεταξία Τσιποπούλου : «Οι Μινωίτες δεν ήταν Έλληνες…»
Αμέσως αντέδρασε ο παριστάμενος πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαρρής, ο οποίος έκανε λόγο για διαστρέβλωση της Ιστορίας.
Η ίδια, επιτακτικά και με κατηγορηματικό τρόπο, επέμενε στις απόψεις της και μάλιστα για τους ισχυρισμούς της ζήτησε και τη συνηγορία του συνομιλητή της στο πάνελ, νεαρού αρχαιολόγου, επιμελητή της έκδοσης, κ. Κωστή Χρηστάκη.
«Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε κάποιους οι Μινωίτες ήταν σημιτικό φύλο», είπε με κατηγορηματικό τρόπο και ο δεύτερος ομιλητής. (δ)

Καί
πάντησις το Συλλόγου λλήνων ρχαιολόγων :
...ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων εκφράζει την ανησυχία του για την επίθεση που δέχτηκαν οι δύο αρχαιολόγοι από μερίδα του Τύπου και παράγοντες της Κρήτης, για τις επιστημονικές απόψεις τους σε σχέση με την προέλευση των μινωικών φύλων που κατοίκησαν την Κρήτη από την 7η χιλιετία π.Χ.
Ανησυχούν «γιατί η επίθεση δεν ξεκίνησε από τους συνήθεις ακραίους κύκλους, αλλά από τοπικούς πολιτικούς παράγοντες.
 Η ελεύθερη διατύπωση επιστημονικών απόψεων αποτελεί βασικό πυλώνα προαγωγής κάθε επιστήμης, πόσο μάλλον της προϊστορικής αρχαιολογίας, που συνεχώς εξελίσσεται και εμπλουτίζεται από τα νέα δεδομένα των επιστημονικών ανακαλύψεων.
Η προσπάθεια να λογοκριθούν επιστημονικές απόψεις ή να υπαχθούν σε πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της επιστημονικής ελευθερίας και με αυτή την έννοια αποτελεί ευθεία βολή κατά της δημοκρατίας και των συνταγματικά κατοχυρωμένων αρχών».
, επατε κάτι; ..... 
Καί σχετικς μέ τούς ...φοινικιστές :
 
Μεταξία Τσιποπούλου :
...Διεξήγαγε μεταδιδακτορική έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Βristol για δύο χρόνια, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών της Ιταλίας στη Ρώμη, ως υπότροφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, και αργότερα στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ως υπότροφος του Ιδρύματος Fulbright. 
Έχει μακρόχρονη σταδιοδρομία στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, τα περισσότερα χρόνια στην Κρήτη.
Από το 2007 έως το 2011 ήταν Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Εθνικού Αρχείου Μνημείων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.
...σύζυγος του καθηγητή David W. Rupp (δ)
 
Πς ; Επατε κάτι γιά τά χαρακτηριστικά το κυρίου;
Κακίες...(φωτό)
Κωστής Χρηστάκης….

επικεφαλής του Ερευνητικού Κέντρου Κνωσού της Βρετανικής Σχολής Αθηνών και μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του Branding Heritage (Branding Heritage,μία κόμη ΜΚΟ :
«Ποια είναι η θέση του παρελθόντος στο παρόν και το μέλλον;
Πώς οι δημιουργοί του σήμερα εμπνέονται από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό; 
Με ποιο τρόπο η επιχειρηματικότητα και ο πολιτισμός μπορούν να συμπορευθούν;
Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Branding Heritage φιλοδοξεί να απαντήσει στα ερωτήματα αυτά...,» δ...

Καί δ βίντεο
πό μιλία του (4/12/2017), ς λέκτωρ ( ναί καί ατός !) το δρύματος Μποδοσάκη!!!
κοστε τόν τρόπο πού μιλ...
Βεβαίως ΚΑΙ Τσιποπούλου Λέκτωρ το δρύματος Μποδοσάκη, ννοεται ...
Πόλεμος στο προϊστορικό Αιγαίο : δ τό βίντεο 
(13/02/2019)

Μεταξία Τσιποπούλου
επίτιμη διευθύντρια του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ειδική για την Εποχή του Χαλκού και την Πρώιμη Εποχή του Σιδήρου του Αιγαίου και ειδικότερα της Κρήτης
Τα τελευταία 15 χρόνια διευθύνει τις αρχαιολογικές έρευνες στο νεκροταφείο της πρώιμης και μέσης μινωικής περιόδου (συνεχής χρήση από το 2800 έως το 1700 π.Χ.) του Πετρά στη Σητεία.
«Οι μινωικές εγκαταστάσεις στη Θήρα, τη Μήλο, την Ρόδο, την Κέα, τη Σάμο, αλλά και τη Μίλητο και την Ιασό της Μικράς Ασίας, πιθανότατα είναι αποικίες που ιδρύθηκαν για εμπορικούς σκοπούς.»(δ)
Γιά δετε καί ατό τό βιβλίο,του Dr. της Ιστορίας Μάνου Περράκη :
Κρήτη, το νησί των προσαρμογών...”
 
...Μια πολύπλευρη απεικόνιση των κοινωνικών και οικονομικών εξελίξεων του 19ου αιώνα στην Κρήτη, στο ” νησί των προσαρμογών “, επιχειρείται μέσα από το βιβλίο του Δρ Ιστορίας Μάνου Περάκη

Ο συγγραφέας μέσα από το βιβλίο του δείχνει ότι η Κρήτη αποτελούσε πάντα έναν ανοικτό κόσμο προς τα έξω και δεχόταν επιδράσεις.
Η κα Αλιγιζάκη επεσήμανε ότι μέχρι σήμερα ...«έχουμε μάθει την τοπική ιστορία να την μελετάμε και να την βλέπουμε στα στενά, τοπικά πλαίσια...
Το βιβλίο αυτό μας κινητοποιεί να καταλάβουμε ότι δεν είναι τόσο εύκολα ερμηνεύσιμα τα πράγματα εάν δεν λάβουμε υπόψιν μας την γενικότερη κατάσταση που επικρατούσε εκείνη την εποχή στην ανατολική Μεσόγειο, στην διεθνή οικονομία και στο διεθνή χώρο»...
Tο βιβλίο αποτελεί συνέκδοση του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών και των εκδόσεων Ασίνη.(ΕΔΩ)   (27 Φεβρουαρίου 2018) 
Τό νησί τῶν ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΩΝ, λέμε καί ... ὁ νοῶν νοείτω...
Μετά ἔρχεται :
τό Ψηφιδωτό τῆς Αἴγινας, Θεσσαλονίκη ὡς «Ἰερουσαλήμ τῶν Βαλκανίων», τά Ἰωάννινα ὡς «πρωτεύουσα τῶν Ῥωμανιώτικου ἑβραϊσμοῦ», Κέρκυρα μέ τήν πρώτη Στοά, Λάρισα, ὁ Βόλος, ἡ Μάνη, ἡ Λακεδαιμονία, ἡ Χαλκίδα...
Η Χαλκίδα, είναι η πρωτεύουσα της νήσου Εύβοιας, μιας από "ΤΑΣ ΝΗΣΟΥΣ ΤΑΣ ΜΑΚΡΑΝ" (Εύβοια, Κύπρος, Κρήτη) σύμφωνα με τον Προφήτη Ησαΐα και τις "ΔΟΚΙΜΩΤΑΤΕΣ" σύμφωνα με τον Φίλωνα τον Αλεξανδρινό.
Η Ρωμανιώτικη Εβραϊκή Κοινότητα Χαλκίδας ίσως να μην είναι η αρχαιότερη της Ελλάδας, είναι όμως η μοναδική στην Ευρώπη που βιώνει στην ίδια πόλη, αδιάκοπα, επί 2.500 χρόνια. (ἐδῶ)

Τά Τρίκαλα, ἡ Ῥόδος -η εγκατάσταση των Εβραίων στην Ρόδο τον 2ο αιώνα π.Χ.-...
Η Ρόδος έχει διατηρήσει, από πολλούς αιώνες, αναλλοίωτα στοιχεία, της εβραϊκής παρουσίας.(ἐδῶ) καί Ἀθήνα βεβαίως :
οι ενδείξεις για την ύπαρξη σχέσεων μεταξύ Αθηνών και Παλαιστίνης, χρονολογούνται από τον 6ο αιώνα π.Χ !!!(ἐδῶ)
Ποιός μίλησε γιά ...δρακογενιές ;
...Καλή νύκτα Ἕλληνες ! 

ΠΗΓΗ : Ἡ Πελασγική


ΠΗΓΗ 
 
ΣΧΟΛΙΟ : Κάποιοι …είναι προφανές ότι στο άμεσο μέλλον θα εγείρουν θέμα διεκδικήσεων στην ελληνική Μεγαλόνησο. Αυτοί οι αυθαίρετοι σφετεριστές του νησιού είναι εκείνοι που «ανοίγουν» τη συζήτηση περί της καταγωγής των αρχαίων Κρητών. Το πιο τραγικό για όλους αυτούς που τα μεθοδεύουν, είναι ότι δεν μπορούν να στηρίξουν τους ισχυρισμούς τους ούτε με βάση την απλή λογική. Πόσο μάλλον με βάση την πάγια επιστημονική πρακτική, η οποία απαιτεί την κατάθεση αδιάσειστων ιστορικών στοιχείων...» Τυχαία ο καθηγητής ρχαίας καί Κλασικς στορίας του New College of Oxford, Robin Lane Fox είχε πεί το αμίμητο  με θέμα το Σκοπιανό : «Αυτοί που ζούν στα Σκόπια και ισχυρίζονται τι μόνο αυτοί ζούν στη Μακεδονία, είναι αμαθείς και εξοργστικοί! Είναι σαν κάποιος να ισχυρίζεται ότι το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έχει τις ρίζες του στην Λευκορωσία και ότι η Οξφόρδη ήταν το Μίνσκ !!!» Το αποτέλεσμα  είναι ότι οι γυφτοσκοπιανοί πήραν αυτό που ήθελαν με την ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗ !

Δεν υπάρχουν σχόλια: