Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2019

Τα βρήκαν ΗΠΑ-Τουρκία!!!!Όχι που δεν θα τα εύρησκαν... οι δήθεν φίλοι μας...

Δρ Αθανάσιος Ε. Δρούγος


Τα βρήκαν ΗΠΑ-Τουρκία:
Συστήνουν κέντρο κοινών επιχειρήσεων στη Βόρεια Συρία
Σε συμφωνία ήρθαν Τουρκία και ΗΠΑ για τη Βόρεια Συρία, όπου πρόκειται να συστήσουν ένα «κέντρο κοινών επιχειρήσεων».
Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, Άγκυρα και Ουάσινγκτον, συμφώνησαν να συστήσουν ένα «κέντρο κοινών επιχειρήσεων» για τον συντονισμό και τη διαχείριση της ζώνης ασφαλείας που σχεδιάζεται να εγκαθιδρυθεί στη βόρεια Συρία.
Η ανακοίνωση έρχεται μια ημέρα μετά τις νέες τουρκικές απειλές για στρατιωτική επίθεση εναντίον των Σύρων Κούρδων πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ στην περιοχή.
Οι διαπραγματεύσεις των δύο νατοϊκών συμμάχων έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο τους τελευταίους μήνες αναφορικά με την έκταση και τη διοίκηση της ζώνης αυτής.
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουζί Ακάρ δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι η Άγκυρα θέλει η ζώνη ασφαλείας να έχει βάθος περίπου 40 χλμ, και ότι Αμερικανοί και Τούρκοι στρατιώτες από κοινού θα αφοπλίζουν και θα απομακρύνουν τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).
Θα λάβουν μέτρα για επαναπατρισμό των εκτοπισμένων Σύρων
Μετά από τρεις ημέρες συνομιλιών στην Άγκυρα, που σκοπό είχαν να αποτρέψουν μια νέα τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία, το υπουργείο Άμυνας υπογράμμισε ότι οι δύο χώρες συμφώνησαν επίσης να λάβουν πρόσθετα μέτρα για τον επαναπατρισμό των εκτοπισμένων Σύρων.
Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, απώτερος στόχος της Τουρκίας είναι να δημιουργήσει ένα «διάδρομο ειρήνης», που θα εγγυάται ότι οι «Σύροι αδελφοί μας μπορούν να επιστρέψουν στη χώρα τους».
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να «λάβουν άμεσα μέτρα για να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες της Άγκυρας και «στο πλαίσιο αυτό συστήσουν ταχέως ένα κέντρο κοινών επιχειρήσεων στην Τουρκία».

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΖΩΝΗ. ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΟΥΡΔΙΚΩΝ ΒΑΣΕΩΝ - ΤΟΥΝΕΛ, ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΠΛΩΝ ΚΑ. 
ΟΣΟ ΒΑΘΟΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ, ΟΙ ΗΠΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΙΝΟΥΝ.
ΑΠΟ 30-40ΧΛΜ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ.
ΕΙΧΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΒΑΣΗ ΛΟΥΝΤΕΙΝΤ-ΚΑΤΑΡ.
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΜΕΘΟΡΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΣΕ ΚΑΤΑΡ.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΙΜΕΡΕΣ ΚΕΝΤΡΟ . ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ.
ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΕΔΩΣΑΝ.
ΣΕ ΠΟΛY ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: