Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019

ΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 2019 !!!!
Ο δριμολόγος, Μιχάλης Γερόντης, προβλέπει τον καιρό ως τον Δεκέμβρη!!!Ο συγγραφέας-λαογράφος Μιχάλης Γεροντής, που βλέπει τα μερομήνια, κάνει νέες προβλέψεις του καιρού στην ακόλουθη επιστολή του, που την τιτλοδοτεί “Οι πρώτες δρίμες”.
Tα μερομήνια λοιπόν για τον Μιχάλη Γεροντή ερμηνεύονται ως εξής:
«Για 34η χρονιά παρατηρώντας τα φυσικά σημάδια, είδα ολωσδιόλου διαφορετικά σημάδια φέτος σε σχέση με την περυσινή χρονιά.
Μετά τις επιτυχέστατες προβλέψεις μου του περασμένου έτους και τις αναφορές μου στην “ΚΡΗΤΗ TV” τον Μάρτιο, για δυνατά καιρικά φαινόμενα τον Ιούλιο που μας πέρασε και τους δύο καύσωνες μέσα στον Δεκαπενταύγουστο που τώρα διάγουμε, που βγήκα αληθινός απόλυτα (τώρα έρχεται ο β’ καύσωνας), θα σημειώσω το τι θα γίνει το επόμενο 6μηνο ως τις πρώτες μέρες του προσεχούς Φεβρουαρίου 2020.
Είχα τον Μάρτιο επιπλέον προειδοποιήσει ότι μέσα στον Απρίλιο θα γνωρίζαμε σ’ ολόκληρη τη Κρήτη σφοδρές βροχοπτώσεις, και ήρθαν οι πλημμύρες που θυμόμαστε με πολλές καταστροφές.
Για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2019, θα ’χουμε συννεφιές και ελαφρές βροχοπτώσεις, πιο πολύ στο τέλος Οκτωβρίου.
Ο Νοέμβριος θα είναι πολύ επικίνδυνος μήνας για όλους μας.
Φοβάμαι ακραίες καταιγίδες - ίσως σφοδρές χαλαζοπτώσεις.
Σφοδρότερα φαινόμενα θα συμβούν στον κυρίως κορμό της ηπειρωτικής Ελλάδας, από Στερεά Ελλάδα ως Μακεδονία.
Προς το τέλος του Νοέμβρη ως τα μέσα Δεκεμβρίου συνεχίζονται οι βροχές, χωρίς σχεδόν καθόλου φαινόμενα χιονοπτώσεων, μόνο στις κορφές των βουνών, και όσο θα βαδίζουμε προς τα τέλη Ιανουαρίου 2020 ο χειμώνας θα γίνεται ήπιος.
Έτσι θα συλλέξουν οι αγρότες τις ελιές τους, που φοβάμαι ότι θα πειραχτούν από τα άγρια καιρικά φαινόμενα του Νοεμβρίου ως τις 8 Δεκεμβρίου.
Στις αρχές του Φλεβάρη αλλάζει λίγο η κατάσταση και θα δριμώσει ο χειμώνας.
Για τους υπόλοιπους μήνες θα τα δούμε από τις 26 Αυγούστου και στις αρχές Σεπτεμβρίου θα επανέλθουμε...».
Τι είναι τα μερομήνια
Τα μερομήνια είναι ένας πρακτικός τρόπος πρόβλεψης του καιρού που θα έχουμε το επόμενο 12μηνο.
Στηρίζονται στη βάση της παρατήρησης διαφόρων καιρικών φαινομένων (άνεμος, υγρασία, σύννεφα) κατά το διάστημα της καταγραφής αυτών, που γίνεται τις πρώτες μέρες του όγδοου φεγγαριού (Αυγούστου) επειδή αυτός ο μήνας θεωρείτε η αρχή του χειμώνα. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΗΣΤΙΑΝΙΚΟ ΣΑΙΤ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ "ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ".ΠΩΣ ΕΜΠΕΙΡΙΚΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΟΠΩΣ ΥΓΡΑΣΙΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΝΕΜΟΙ ΚΤΛ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.ΕΓΩ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΝΕ ΜΕΝ ΚΑΠΩΣ ΑΘΩΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΦΤΑΝΕΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΛΑΝΗΣ.

km58 είπε...

Με όλο το θάρρος αγαπητέ φίλε, που είναι η πλάνη....Ο καλός Θεός ποτέ ΔΕΝ κρύφτηκε στο Δημιούργημά του.... Πάντοτε οι παλιοί χιλι΄παδες χρόνια πριν, ήξεραν τι καιρό θα τους κάνει χονδρικά.... με πρόγνωση έτους....Και μπορεί σήμερα να υπάρχει η επιστήμη όπως λες της Μετεωρολογίας, (προσωπική άποψη δεν είναι επιστήμη, την χρήση των ΗΥ εκμεταλλεύονται στο έπακρον) αλλά ποιός σου λέει ότι δεν πέφτουν έξω και μάλιστα μερικές φορές τελευταία παταγωδώς... που δεν κάνουν πρόγνωση έτους αλλά το πολύ 3 ημερών...Θα πρότεινα πρώτα να ενημερωθείς για τα μερομήνια τι ακριβώς είναι.... τι ωφελούν, τι επιτυγχάνουν και μετά κάνε κριτική ....Είπαμε ο Θεός μας δεν κρύβεται απο το Δημιούργημά του... Του έχει δώσει εφόδια να γνωρίζει και να προβλέπει πολλά, άσχετα αν το Δημιούργημά του αποστάτησε και δεν ασχολείται με φυσιολογικά πράγματα... ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ !!!!