Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019

Απο την ...Νέα θεωρία της επιγενετικής για την ομοφυλοφιλία το 2012....

Νέα θεωρία για την ομοφυλοφιλία | tovima.gr


Στο χλευασμό των δήθεν προς τον Επισκόπο Μόρφου Νεόφυτο...


13 Δεκεμβρίου 2012 έγραφε σχετικά το έγκριτο τότε ΒΗΜΑ :  
Νέα θεωρία για την ομοφυλοφιλία !
Μια νέα θεωρία για τα αίτια της ομοφυλοφιλίας ανέπτυξαν ειδικοί του Εθνικού Ινστιτούτου Μαθηματικής και Βιολογικής Σύνθεσης των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με αυτήν, η ομοφυλοφιλία περνά από τη μητέρα στον γιο και από τον πατέρα στην κόρη με «όχημα» την επιγενετική.
Υποστηρίζεται ότι από εξελικτικής απόψεως και συγκεκριμένα υπό το πρίσμα της θεωρίας του Δαρβίνου η ομοφυλοφιλία είναι ένα χαρακτηριστικό που δεν θα αναμενόταν να αναπτύσσεται και να παραμένει στη φύση.
Υπόθεση για γονιδιακό υπόβαθρο 
Και όμως είναι παρούσα σε πολλά είδη, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπου.
Προηγούμενες μελέτες είχαν μάλιστα δείξει ότι η ομοφυλοφιλία εμφανίζεται συχνά μέσα στην ίδια οικογένεια, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι ερευνητές να εκτιμούν ότι υπάρχει γονιδιακό υπόβαθρο στις σεξουαλικές προτιμήσεις του κάθε ανθρώπου.
Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί κάποιο γονίδιο που να παίζει καταλυτικό ρόλο στην εμφάνιση της ομοφυλοφιλίας.
Τώρα η νέα μελέτη των ειδικών του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «Quarterly Review of Biology» ισχυρίζεται ότι υπάρχει επιγενετική και όχι γενετική σύνδεση με την ομοφυλοφιλία.
Ο ρόλος της επιγενετικής 
Η επιγενετική εξηγεί πώς η έκφραση των γονιδίων ρυθμίζεται από προσωρινούς «διακόπτες», τους αποκαλούμενους επιγενετικούς δείκτες.
Οι δείκτες αυτοί αποτελούν ουσιαστικώς ένα επιπλέον «στρώμα» πληροφορίας προσδεδεμένης στα γονίδια η οποία έχει επίδραση στην ανάπτυξή μας.
Παρότι τα γονίδια κρατούν τις «οδηγίες», οι επιγενετικοί δείκτες ορίζουν πώς ακριβώς εκτελούνται αυτές οι οδηγίες – ορίζουν δηλαδή πότε, πού και πόσο ένα γονίδιο εκφράζεται κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης.
Σε κάθε γενιά παράγονται συνήθως νέοι επιγενετικοί δείκτες, ωστόσο πρόσφατα στοιχεία μαρτυρούν ότι κάποιοι επιγενετικοί δείκτες μεταφέρονται από γενιά σε γενιά και μπορούν έτσι να συμβάλλουν στις ομοιότητες μεταξύ συγγενών – μια διαδικασία που προσομοιάζει με αυτή των κοινών γονιδίων μεταξύ των μελών της ίδιας οικογένειας.
Οι «οικογενειακοί» δείκτες που προσδιορίζουν την ομοφυλοφιλία... 
Τώρα ο Γουίλιαμ Ράις, εξελικτικός βιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στη Σάντα Μπάρμπαρα και επικεφαλής της νέας μελέτης, υποστηρίζει ότι οι επιγενετικοί δείκτες μπορούν να προσδιορίσουν την ανάπτυξη της ομοφυλοφιλίας στους απογόνους ετεροφυλόφιλων γονέων.
«Υπάρχουν ολοένα και περισσότερα στοιχεία που δείχνουν ότι οι επιγενετικοί δείκτες συμβάλλουν τόσο στις ομοιότητες όσο και στις διαφορές μεταξύ μελών της ίδιας οικογενείας και έτσι πιθανότατα συμβάλλουν και στην παρατηρούμενη οικογενειακή κληρονομικότητα της ομοφυλοφιλίας» ανέφερε ο δρ Ράις σε αμερικανικά ΜΜΕ.
Ο ερευνητής και η ομάδα του «πάντρεψαν» την εξελικτική θεωρία με τις πρόσφατες εξελίξεις στη μοριακή ρύθμιση της γονιδιακής έκφρασης καθώς και την επίδραση των ανδρογόνων στη σεξουαλική ανάπτυξη προκειμένου να δημιουργήσουν ένα βιολογικό και μαθηματικό μοντέλο που σκιαγραφεί τον ρόλο της επιγενετικής στην ομοφυλοφιλία.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι επιγενετικοί δείκτες που είναι συγκεκριμένοι για το κάθε φύλο και παράγονται στα πρώιμα στάδια της εμβρυϊκής ανάπτυξης προστατεύουν το κάθε φύλο από τη σημαντική φυσική μεταβολή στα επίπεδα της τεστοστερόνης η οποία λαμβάνει χώρα αργότερα κατά την ανάπτυξη του εμβρύου.
Τι σημαίνει αυτό;
Ότι συγκεκριμένοι ανάλογα με το φύλο επιγενετικοί δείκτες δεν επιτρέπουν στα θηλυκά έμβρυα να «αρρενοποιούνται» (σε διαφορετικά επίπεδα όπως στα γεννητικά όργανα ή στη σεξουαλική ταυτότητα) όταν εκτίθενται σε ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης – το αντίστροφο συμβαίνει σε ό,τι αφορά τα αρσενικά έμβρυα.
Από τον πατέρα στην κόρη και από τη μητέρα στον γιο 
Ωστόσο όταν αυτοί οι επιγενετικοί δείκτες περνούν από τη μια γενιά στην άλλη και συγκεκριμένα από τον πατέρα στην κόρη ή από τη μητέρα στον γιο, τότε ίσως έχουν αντίστροφη επίδραση οδηγώντας σε εκθήλυνση ορισμένων χαρακτηριστικών των αγοριών – όπως αυτά που αφορούν τις σεξουαλικές προτιμήσεις – και σε αντίστοιχη αρρενοποίηση ως έναν βαθμό των κοριτσιών.
Οι συγγραφείς της νέας μελέτης ισχυρίζονται ότι τα ευρήματά τους λύνουν τον εξελικτικό γρίφο της ομοφυλοφιλίας μέσω της ανακάλυψης αυτών των «σεξουαλικώς ανταγωνιστικών» επιγενετικών δεικτών οι οποίοι υπό φυσιολογικές συνθήκες προστατεύουν το φύλο αλλά, ως φαίνεται, μερικές φορές περνούν στις επόμενες γενιές και συνδέονται με ομοφυλοφιλία στους απογόνους του αντίθετου φύλου.
Το μαθηματικό μοντέλο των ερευνητών δείχνει ότι τα γονίδια που κωδικοποιούν για αυτούς τους επιγενετικούς δείκτες μπορούν εύκολα να «εξαπλωθούν» στον πληθυσμό επειδή ενισχύουν πάντα την καλή φυσική κατάσταση του γονέα αλλά μόνο σπάνια επιτελούν τον αντίθετο ρόλο μειώνοντας τη φυσική κατάσταση του απογόνου του.
«Η μετάδοση σεξουαλικώς ανταγωνιστικών επιγενετικών δεικτών μεταξύ γενεών αποτελεί τον πιο λογικό εξελικτικό μηχανισμό που εξηγεί την ανθρώπινη ομοφυλοφιλία» είπε σχετικά ο Σεργκέι Γκαβρίλετς, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τενεσί - Νόξβιλ που συμμετείχε στη μελέτη.
ΣΧΟΛΙΟ Διαχειριστή : Εάν διαβάσει κάποιος τα … «σχόλια» που γράφονται κάτω από το επίμαχο βίντεο για τον Επίσκοπο Μόρφου, θα καταλάβει αμέσως πως η «δημοκρατία» τους τελειώνει εκεί που αρχίζει η σκέψη τους και το ιδεολόγημά τους… δηλ. μια φασίζουσα θέση με ειρωνείες και χλευασμούς! Αλγιεινή εντύπωση προκάλεσαν όμως και τα … «σχόλια» σε εκκλησιαστικούς ιστοτόπους… Αλήθεια ποιος θα απαγορεύσει σε έναν Επίσκοπο να μιλήσει για τα σαρκικά αμαρτήματα; Με όλα αυτά τα περίεργα, αν ζούσε ο Όσιος Παΐσιος στην σημερινή Ελλάδα των gay pride τι θα μας έλεγε και τι θα λέγαμε κι ΕΜΕΙΣ… Ότι ο παππούς τα έχει χαμένα; Και αυτό το …ποίμνιο ποιός θα το μαζέψει;  Ποιός θα το ενημερώσει;  Θα μείνει έρμαιο των παθών στο όνομα της …δήθεν «αγάπης» και της δήθεν «διάκρισης»; Και οι ιερείς και οι Επίσκοποι θα περιμένουν πότε θα τρέξει ο κόσμος απο μόνος του στο πετραχήλι τους; Για να λέμε την πάσα αλήθεια, Δεν κατηγόρησε κανείς …Μόρφου τους ομοφυλόφυλους και τους παρα - φύσιν ερωτοτροπούντες, Για την αμαρτία και τις συνέπειές της μίλησε ο άνθρωπος. Τι είναι δηλ. αυτό που σοκάρει και δικαιολογεί όλη αυτήν την έκρηξη; Επειδή ο καθένας έχει τα απωθημένα του γιατί π.χ. έχει υποστεί καταπίεση, θα την πληρώνει αυτός που τολμά να πει την αλήθεια; Οι ίδιοι οι Άγιοι Πορφύριος και Παΐσιος δεν ομιλούν για την επιρροή που ασκεί στο έμβρυο η ζωή της μητέρας κατά την περίοδο της κύησης; Να που το 2012, ήλθε και η επιστημονική έρευνα να επιβεβαιώσει τα όσα το ‘Άγιο Πνεύμα φώτισε τους αγίους μας να πούν. π. Νεόφυτε, την ευχή σου!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο παν/μιο μας μάθαιναν ότι ακόμα και στα ζώα δεν υπήρχε η ομοφυλοφιλία υπό κανονικές συνθήκες.


Έπρεπε να εγκλωβισεις αρσενικά ζώα για αρκετό χρόνο σε κλουβι, ώστε να αναπτύξουν ομοφυλοφιλική στάση.

Τώρα ζώα γίναμε εμείς!

km58 είπε...

Είπες την πάσα αλήθεια αδελφέ!!! Γίναμε ΖΩΑ... Αυτό φαίνεται και απο το ότι ΑΝΤΙ να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας ΠΡΩΤΑ, ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ βοηθανε ΠΡΩΤΑ τα ζώα.... και καθόλου τους συνανθρώπους μας !!!! Αν αυτά ΔΕΝ είναι τα ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ, τότε ποιά είναι;;;