Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ...F-35...TI ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ...F-35 και όχι μόνο;


TI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ F-35 και όχι μόνο;
Με βαριά καρδιά και δικαιολογίες υπέρ του Ερντογάν ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να πουλήσουν τα F-35 στην Τουρκία.
Άλλοι τίτλοι σε εφημερίδες και ιστολόγια θριαμβολογούν, άλλοι πάλι κάνουν λόγο για πλήρη κυριαρχία της Τουρκίας που τελικά θα πάρει και τα δύο συστήματα.
Η αλήθεια όμως είναι ότι:
1. Όντως οι δηλώσεις και το ύφος Τραμπ δεν δείχνουν απόλυτη αποφασιστικότητα στην απόφαση για μη πώληση των F-35 στην Τουρκία....
2. Το κόστος «πετάγματος» της Τουρκίας από το πρόγραμμα του F-35 είναι μεγάλο (2-3 δισ.) και η αντικατάσταση της Τουρκίας από άλλη χώρα θα χρειαστεί 2-3 χρόνια.
Εν τω μεταξύ ποιός θα παράγει τα 800 είδη ανταλλακτικών των F-35 που φτιάχνονται σε τουρκικά εργοστάσια;
3. Η Τουρκία είναι κρίσιμος και στρατηγικός (και ο μόνος) σύμμαχος ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για να αναχαιτίσει την Ρωσία στην Μεσόγειο, την Μέση Ανατολή και τον Καύκασο.
Ενώ αποτελεί την βάση στην «κοιλιά» της Ρωσίας για επιχειρήσεις στην Μαύρη Θάλασσα, σε Βαλκάνια και σε Ουκρανία.
Σε ένα σενάριο ευρωπαϊκού πολέμου, η Τουρκία είναι η μεγάλη απειλή στο νότιο πλευρό της Ρωσίας, αλλά και σε ασιατικές επιχειρήσεις κύριος παράγοντας επιρροής ισλαμικών δημοκρατιών της Ρωσικής Κοινοπολιτείας.
4. Οι S-400 μπορούν να υπονομεύσουν τα F-35 ή οι Τούρκοι μπορεί να δώσουν τα μυστικά των S-400 σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ;
5. Η ΕΕ θέλει να εμπλακεί σε πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της Τουρκίας, όσο θέλει το ΝΑΤΟ και η Ουάσιγκτον:
δηλαδή καθόλου.
6. Ο φόβος ενός τουρκικού Ιράν, ίσως προβάλει έναν ικανοποιημένο Ερντογάν ως την λιγότερο κακή λύση….
Από τα ανωτέρω φαίνεται ότι ο ρόλος της Ελλάδος και μάλιστα κάτω από τα οικονομικά, κοινωνικά και μεταναστευτικά προβλήματα, φαίνεται ασήμαντος και «εύπλαστος» στα σχέδια ξένων δυνάμεων - μεγάλων και μικρών.
Ιδιαίτερα μετά την προδοσία της Μακεδονίας και το 31% ποσοστό του Σύριζα (ήτοι Ελλήνων που προφανώς συμφωνούν στην προδοσία... χωρίς να υπολογίσουμε και τους άλλους προοδευτικούς - αριστερούς του ΚΚΕ και κ.λπ) δίνεται το μήνυμα ότι :
«αυτοί είναι ακίνδυνοι και ξεπουλάνε χωρίς να ανοίξει μύτη στην περιοχή».
Επομένως, είναι ο εύκολος στόχος για υποχωρήσεις σε διάφορα σχέδια, από συνδιαχείριση του Αιγαίου, μέχρι σε καντονοποίηση της βορείου Ελλάδος σε ημιανεξάρτητες περιοχές.
Και εδώ πραγματικά τίθεται το ερώτημα:
πως μπορεί να σωθεί η Ελλάδα;;;
Παρά μόνον από ένα θαύμα....
Όπως και να το εννοεί κανείς...
ΠΗΓΗ ΦΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια: