Σάββατο, 27 Ιουλίου 2019

Ήγγικεν η ώρα...Η Τουρκία εξήγγειλε γεωτρήσεις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας τον Αύγουστο!

Παιχνίδια πολέμου, αυτή τη φορά όμως με απρόβλεπτες συνέπειες επιχειρεί η  Άγκυρα στο Αιγαίο. 
Αυτό γιατί όπως έγινε γνωστό, σχεδιάζει την πραγματοποίηση υποθαλάσσιων ερευνών εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο «καυτό» σημείο νότια του Καστελόριζου.  
Η τουρκική κρατική εταιρεία πετρελαίων «TPAO», έθεσε αίτημα προς το αρχηγείο του τουρκικού Ναυτικού "προς παροχή προστασίας"  για την διεξαγωγή σεισμικών ερευνών σε περιοχή που εκτείνεται ανάμεσα στον 28ο και 29ο Μεσημβρινό από τα νότια της Ρόδου μέχρι και ανατολικά του Καστελόριζου.
Τις έρευνες αυτές θα τις διεξάγει μεταξύ …15 Αυγούστου και 10 Σεπτεμβρίου.
Τότε είναι που λήγει και η αποστολή του άλλου τουρκικού "ερευνητικού" σκάφους «Ορούτς Ρέι» στη Θάλασσα του Μαρμαρά και ουσιαστικά ανοίγει παράθυρο «αξιοποίησής» του στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως έχει άλλωστε προαναγγελθεί από την Άγκυρα.
Μάλιστα όπως είχε εξαγγείλει ο Τούρκος υπουργός  Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ και είχε μεταδώσει το ΚΥΠΕ το τουρκικό σκάφος θα κατέβει στη Μεσόγειο για να ξεκινήσει τρισδιάστατες έρευνες μέσα στον Αύγουστο.
«Για τις δραστηριότητές μας που συνεχίζονται στην ανατολική Μεσόγειο με τα γεωτρύπανά μας Φατίχ και Γιαβούζ και το ερευνητικό μας πλοίο Μπαρμπαρός, τώρα στέλνουμε και το τέταρτο μας πλοίο», είχε πει ο Τούρκος υπουργός.
Σύμφωνα με την πάγια τουρκική θεώρηση το Καστελόριζο δεν βρίσκεται στο Αιγαίο, αλλά στη Μεσόγειο.
Εάν οι πληροφορίες αυτές ευσταθούν, τότε βρισκόμαστε προ μείζονος κρίσης στο Ν.Α. Αιγαίο καθώς η Ελλάδα έχει καταστήσει σαφές, πολλές φορές, ότι δεν πρόκειται να δεχθεί καμία τουρκική έρευνα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ίσως να βρισκόμαστε προ ενός …νέου «θερμού» επεισοδίου τύπου Μαρτίου 1987.
ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

15 με 25 Αυγούστου σχεδιάζουν να μας επιτεθούν.
Το ανήγγειλε ο στρατηγός Αυφαντής που ανέβασε επειγοντως ένα βίντεο.
Το έμαθε από Ελληνοαμερικανό αξιωματούχο, άνθρωπο του ροτσιλντ, ο οποίος θέλησε τάχα να ενώσει τα πατριωτικά κόμματα... αλλά ευτυχώς ο στρατηγός υποψιάστηκε τα σχέδια του.