Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019

«Είναι άσχημο πράγμα να σε σημαδεύουν οι Τούρκοι»!!!Ψαράδες στο Δέλτα του Έβρου...Μία σοβαρή καταγγελία έκανε μέσω της ραδιοφωνικής συχνότητας του Maximum Fm, ο Θανάσης Καμηλάρης που ζει και δραστηριοποιείται στο Δέλτα του Έβρου.
Ο ψαράς, που ασχολείται ενεργά και στο σωματείο «Αινήσιο Δέλτα» κατήγγειλε στον αέρα, ότι οι ψαράδες του Δέλτα δέχθηκαν για άλλη μία φορά απειλή όπλου από Τούρκους στρατιώτες ενώ ψάρευαν στα ελληνικά ύδατα του ποταμού.
«Πάλι τα ίδια. Κάθε φορά τα ιδια πράγματα.
Δεν μας αφήνουν να μπούμε στο ποτάμι, στα 50 μέτρα τα δικά μας. Το λέω και το ξαναλέω, τα 50 μέτρα από τον Έβρο είναι ελληνικά και έχω δικαίωμα να πάω να κάνω ότι θέλω εγώ εκεί πέρα μέσα.
Είμαι Έλληνας και έχω το δικαίωμα να πατήσω στα 50 μέτρα του ελληνικού ποταμού. 
Δηλαδή αυτό το πράγμα έχει καταντήσει αηδία« σχολίασε ο κος Καμηλάρης και περιγράφοντας το περιστατικό είπε ότι      «(σ.σ. οι Τούρκοι στρατιώτες) ήταν κρυμμένοι μέσα στα δέντρα και με το που πήγαμε εκεί πέρα δύο βάρκες να ψαρέψουμε, κατευθείαν βγάλαν όπλα. Δεν είναι η πρώτη φορά. Είναι άσχημο πράγμα να σε σημαδεύουν«.
Ο Θανάσης Καμηλάρης
Ο κος Καμηλάρης είπε ακόμη ότι επιχείρησε να ενημερώσει και τις τοπικές στρατιωτικές αρχές των Φερών για το περιστατικό, ενώ τόνισε ότι οι Τούρκοι όχι μόνο εμποδίζουν τους Έλληνες ψαράδες από το να ψαρέψουν στα ελληνικά ύδατα, αλλά οι ψαράδες της γείτονος παραβιάζουν κατάφωρα τα χωρικά ύδατα:
«Μπαίνουν μέσα στο ελληνικό οι Τούρκοι. Μπαίνουν και στη θάλασσα. Μπαίνουν μέσα στην ευθυγράμμιση – μιλάμε για 2.5 μίλια», είπε συγκεκριμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: