Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019

ΚΙΟWA MYSTERIES.... - ΦΩΤΟ -ΠΑΛΙ ΣΑΝΟ ΜΑΣ ΤΑΪΣΑΝ;;;


ΚΙΟWA MYSTERIES....
Στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από την παραλαβή των Kiowa, φαίνεται ότι οι υποδοχές των συστημάτων προειδοποίησης εγκλωβισμού από ραντάρ (RWR) στο ρύγχος τους είναι κενές.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες
Μια σύγκριση με αντίστοιχα αμερικανικά Kiowa στο Αφγανιστάν δείχνουν καθαρά πως είναι τα RWR όταν είναι τοποθετημένα.
Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες
Επίσης, το σύστημα εντοπισμού λέιζερ δεν υπάρχει πίσω από την πόρτα του κυβερνήτη-συγκυβερνήτη... όπως στα αμερικανικά.
Ένα εξόγκωμα στο πίσω μέρος των πλευρών της ατράκτου των ελληνικών Kiowa μοιάζει με το σύστημα λέιζερ, αλλά και αυτό είναι "τυφλό" ή πρόκειται για σύστημα εκτόξευσης θερμοβολίδων...
Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Επίσης, 2 τουλάχιστον κεραίες επάνω στην ουρά των ελληνικών Kiowa δεν υπάρχουν όπως στα αντίστοιχα αμερικανικά.
Οι κεραίες αυτές πιθανώς αφορούν ασυρμάτους διαφόρων τύπων επικοινωνίας.
Αν όντως δεν υπάρχουν συστήματα αυτοπροστασίας, υπάρχει πρόβλημα.
Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες
Διότι τα Kiowa στο Αφγανιστάν κυνηγούσαν αντάρτες με ΑΚ, πετώντας σε μεγάλο ύψος και στην ουσία διεξήγαγαν έρευνα και κατάδειξη ανταρτών στις επίγειες δυνάμεις ημέρα και νύκτα.
Επιπλέον, διεξήγαγαν επίσης από μεγάλο ύψος επιθέσεις με πολυβόλα και ρουκέτες σε αντάρτες οπλισμένους με ΑΚ και πολυβόλα PKM.
Στην Ελλάδα, τα Kiowa αναμένεται να επιχειρήσουν σε ένα σύγχρονο πεδίο μάχης, και μάλιστα στο Αιγαίο, όπου θα υπάρχουν δεκάδες εχθρικά ραντάρ, και αντιαεροπορικά συστήματα με καθοδήγηση ραντάρ, αντιαεροπορικοί πύραυλοι,Stinger, τουρκικά F-16 κ.λπ.
Επομένως, η απουσία των συστημάτων αυτοπροστασίας είναι κρίσιμη για την επιβίωση των Kiowa.
Και κάτι ακόμα.
Η πιθανότητα χρήσης των Kiowa από Ειδικές Δυνάμεις για διείσδυση μικρών ομάδων χάρις στο FLIR του έλικα δυστυχώς δεν ισχύει.
Απλώς διότι το FLIR στην σφαίρα πάνω από τον έλικα δεν δείχνει τι υπάρχει κάτω και αμέσως εμπρός από το ελικόπτερο, αλλά τον χώρο σε αρκετά μεγάλη απόσταση από αυτό.
Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες
Επομένως, οι πιλότοι των Kiowa το βράδυ θα πρέπει να φοράνε NVG, αν θέλουν να πετάνε χαμηλά στο έδαφος είτε σε ειδική αποστολή είτε σε αποστολές ελαφράς επίθεσης.
Ελπίζουμε να έχουν παραληφθεί και τα συστήματα αυτοπροστασίας, και να μην έχουν ακόμη τοποθετηθεί και όχι να έχουν έρθει "γυμνά" τα ελικόπτερα.
Όσο για τους ασυρμάτους, είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτοί με υψηλές δυνατότητες έχουν αφαιρεθεί ως απόρρητοι από τους Αμερικανούς.
ΠΗΓΗ ΦΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια: