Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019

ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ./ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ-ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ...

ΦΩΤΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ  ΤΩΝ F35 ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ LUKE  ΣΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ.

ANHΣΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΙΑ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ...

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΔΡΟΥΓΟΣ
1) ΣΥΛΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ  ΜΟΥ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΒΡΕΤΑΝΟ-ΝΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ  ΣΕ ΟΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ (ΜΟΝΣ-ΝΑΠΟΛΙ-ΝΟΡΘΓΟΥΝΤ-ΣΜΥΡΝΗ-ΡΑΜΣΤΑΙΝ) Η ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΛΗ, ΕΝΩ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΙΣΧΥΡΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙ  ΩΣ ΑΠΙΘΑΝΟ “ΕΝΑ  ΔΥΝΑΤΟ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ" , ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ, ΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΜΕΤΑΞΥ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ/ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ  ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΠΑΦΟΥ/ΚΟΛΠΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ./ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ "ΑΡΝΑΟΥΤΗΣ"
2) ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ  Η ΝΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣ, ΟΠΩΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ.
ΑΡΚΕΤΟΙ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ  ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΟΠΩΣ ΟΙ ΤΖΑΚ ΡΙΝΤ, ΤΙΜ ΚΑΙΝ, ΤΟΜ ΚΟΤΟΝ (ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ), ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΣΙΝΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.
(ΕΧΩ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ  ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ).
3) ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ/ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ , ΟΠΟΥ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΙ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ , ΠΩΣ Ο ΡΟΜΠΕΡΤ ΠΟΡΤΜΑΝ (ΟΧΑΙΟ), Ο ΛΙΝΤΣΕΙ ΓΚΡΑΧΑΜ (ΝΟΤΙΑ ΚΑΡΟΛΙΝΑ), Ο ΤΖΕΙΜΣ ΡΙΣ (ΑΙΝΤΑΧΟ), Ο ΜΠΕΝ ΤΖΑΡΝΤΙΝ (ΜΕΡΙΛΑΝΤ), Η ΤΖΙΝ ΣΑΧΙΝ(ΑΠΟ ΤΟ ΝΙΟΥ ΧΑΜΠΣΑΙΡ) Κ.Α. ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΕ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ-ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΑ.
ΤΑ ΠΡOΣΦΑΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ, ΓΝΩΣΤΟΥ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗ ΜΠΟΜΠ ΜΕΝΕΝΤΕΣ (ΝΙΟΥ ΤΖΕΡΣΕΙ), ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ, ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ .
ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΔΩΣΕ 9 ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ....(ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ)
4) ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ -ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΟΥΣ- ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΕΝΩ ΣΕ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ "ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ...".
ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΗΚΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ , ΟΠΩΣ Ο ΔΑΙΜΟΝΙΟΣ ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΣ ΙΓΚΟΡ ΚΟΣΤΙΟΥΚΩΦ (ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΗΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ/GRU ), ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΤΑΜΙΡ ΧΕΙΜΑΝ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ «ΑΜΑΝ»
5) ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΩ- ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΩ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΦΙΚΤΟΥ KAI EΠΙΤΡΕΠΤΟΥ  -ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ)-ΑΦΡΙΚΗΣ (ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ / ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΛΟΓΩ  ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ), ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΦΛΟΡΙΝΤΑ - ΚΑΤΑΡ), ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΩΠΑ.
ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΩ  ΟΝΟΜΑΤΑ..ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ, ΣΤΗΝ ΣΟΜΑΛΙΑ ΚΑ...
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ "ΜΕΤΡΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ', ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΥΠΑΡΧΕΙ  ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ , ΑΠΟ ΑΝΩΤΑΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΙΚΟΥΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ (ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΡΑΜΣΤΑΙΝ). 
6) ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΟΦΕΣ ,ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΕ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ , ΜΙΑ "ΑΝΗΣΥΧΗ ΗΡΕΜΙΑ", ΕΝΩ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ, ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ), ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
(ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ -F35/S400- Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ, Η ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ, ΤΟ ΧΑΟΣ ΤΗΣ ΛΥΒΥΗΣ, Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΙ ΙΡΑΝΙΚΕΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ).
ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΗΣ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ / ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ.
7) ΠΟΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ -ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ -ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ “ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ”.
ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ (ΟΠΩΣ Η ΙΤΑΛΙΑ, Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, Η ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ), ΕΧΟΥΝΕ ΕΝΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ...
ΑΣ ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΑΝΔΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ / UNFICYP, Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ (ΑΥΣΤΡΑΛΗ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ), ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: