Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019

ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ...
ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΒΔΙΩΤΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ


ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΒΔΙΩΤΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
Καποιες σκεψεις του, μαλλον υπενθυμισεις, για τον Γ. Βαρουφακη:
Ως υπουργός οικονομικών στη συνδιάσκεψη του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου 2015, υπέγραψε την Καρχηδόνιο Ειρήνη με την αποδοχή του όρου των δανειστών «οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται αμετακλήτως να τιμήσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές πλήρως και εγκαίρως».
Ούτως, σφράγισε με την υπογραφή του τη Σισύφειο καταδίκη της Ελλάδος για χρέη που γνώρισε ο Γιάνης ότι ήταν αθέμιτα τραπεζικά χρέη του Ευρωσυστήματος και θα χρεοκοπούσαν τον ελληνικό λαό.
Εν συνέχεια... προσπάθησε να διαπραγματευτεί! ‘
Όσον αφορά το νόμισμα, προχθές στην ομιλία του στην ΕΣΗΕΑ δεν μάσησε τα λόγια του λέγοντας «ήμαστε στο ευρώ, θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ».
Ενώ γνωρίζει τα πολλά ανεπίλυτα προβλήματα του ευρώ.
Όμως, είπε «θέλουμε».
Έβαλε το συναίσθημα μπροστά από τη λογική - που συνιστά πολιτική επιλογή – κι όχι ευφυΐα.
Πού όμως αυτή η πολιτική μας οδηγει;;;
Ιδίως, όταν λάβεις υπ’ όψη ότι είναι θιασώτης της ανεξαρτησίας της ανώνυμης πολυμετοχικής εταιρίας με την επωνυμία "Τράπεζα της Ελλάδος".
Ως «διεθνιστής» ο Γιάνης, αποδέχεται να μην είναι της Ελλάδος, αλλά τα κολοσσιαία χρέη ενός ανεξέλεγκτου τραπεζικού συστήματος της ζώνης του ευρώ - χωρίς τραπεζική ένωση και ομοσπονδιακό ταμείο εγγύησης των καταθέσεων - να τα επωμίζεται μόνο ο Έλληνας φορολογούμενος.
Και να τρέμει να μην επιβληθεί bail in και χάσει κι αυτά που του έχουν απομείνει, πιθανώς για την κηδεία του.
Λίγο μακάβριο, αλλά μεγάλη δυστυχία δέρνει την πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας η οποία βρίσκεται σε ένα τρομερό πολιτικό αδιέξοδο :

«μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα»….
ΣΧΟΛΙΟ : ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΞΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΓΙΑΝΗ ΜΕ ΕΝΑ Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: