Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019

Ρολάκια λαχανικών (spring rolls) & dip ταχινιού



Νηστήσιμα και νοστιμότατα



Αυτά τα ρολάκια λαχανικών με dip ταχίνι είναι ένα από αυτά που ετοιμάζω σε λιγότερο από μισή ώρα και που … εξαφανίζονται σε λιγότερο από πέντε λεπτά.
Υλικά
Για 12 ρολάκια
-3 φρέσκα φύλλα κρούστας
-2 κούπες ανάμικτα λαχανικά (καρότο, καλαμπόκι, φασολάκια, πατάτα)*
-αλάτι- πιπέρι
-½ κ γλ κουρκουμά
-3 κ σ Παρθένο Σησαμέλαιο για το dip
-4 κ σ  Παρθένο Σησαμέλαιο
-1 κ σ  Μακεδονικό Ταχίνι
-½ κ γλ μέλι
 Spring rolls
Tip 1:  Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι λαχανικά έχεις στη κουζίνα σου (για παράδειγμα κρεμμύδι, πράσο, κουνουπίδι ή μπρόκολο) 
Tip 2: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κι έτοιμα κομμένα λαχανικά που θα βρεις στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ.
Tip 3: Μπορείς να κόψεις τα λαχανικά σε πολύ λεπτές λωρίδες, ή σε πολύ μικρά καρεδάκια.

Εκτέλεση για τα Ρολλάκια Λαχανικών & dip ταχινιού !

1. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος σοτάρω τα λαχανικά με το Παρθένο Σησαμέλαιο και προσθέτω αλάτι – πιπέρι και τον κουρκουμά.
Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος. 
Θέλω απλά τα λαχανικά να καραμελώσουν.
2. Διπλώνω τα φύλλα κρούστας στη μέση. 
Τα διπλώνω και πάλι στη μέση, και έτσι κόβω κάθε φύλλο σε 4 τετράγωνα κομμάτια
 spring rolls
3. Στη λεπτή άκρη του φύλλου βάζω 1-2 κ γλ  από τα λαχανικά, διπλώνω τις άκρες κατά μήκος και τυλίγω σε ρολάκι
 spring rolls
4. Τοποθετώ τα ρολάκια σε σκεύος με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει η επιφάνειά τους.
Μπορείς αν θέλεις να τηγανίσεις τα ρολάκια λαχανικών σε Παρθένο Σησαμέλαιο για λιγότερο από ένα λεπτό.
Πρόσεξε η επιφάνεια τους να εφάπτεται στο λάδι και να είναι όσο πιο στεγνή γίνεται έτσι ώστε να αποφύγεις το άφρισμα.
 spring rolls
Μέχρι να γίνουν τα ρολάκια, ετοιμάζω το dip με το  Μακεδονικό Ταχίνι προσθέτοντας όλα τα υλικά σ΄ ένα μπολ κι ανακατεύοντας καλά.
Σερβίρω τα ρολάκια λαχανικών ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: