Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019

Ανησυχία από τη σφαγή στη Σρι Λάνκα- Σε προσευχή καλούν οι Προκαθήμενοι της Ορθοδοξίας...

Εβδομάδα των Παθών για τους Χριστιανούς- Ανησυχία από τη σφαγή στη Σρι Λάνκα- Σε προσευχή καλούν οι Προκαθήμενοι της Ορθοδοξίας


Ενώ ήδη εισήλθαμε στην Εβδομάδα των Παθών για τους Ορθοδόξους...Καθώς εισήλθαμε στην Εβδομάδα των Παθών, ο Χριστιανισμός θρηνεί για μία ακόμα φορά και η ανησυχία όσο πλησιάζουμε στην Κορύφωση του Θείου Δράματος και την Ανάσταση εντείνεται. 
Το θλιβερό γεγονός στην Σρι Λάνκα επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο ότι οι Χριστιανοί είναι οι πλέον διωκόμενοι άνθρωποι στον πλανήτη και τα έως τώρα στοιχεία για το 2019 δεν αφήνουν σημαντικά περιθώρια για αισιοδοξία.
Ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός από τις επιθέσεις σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα,ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών μιλά για τουλάχιστον 290 νεκρούς και περισσότερους από 500 τραυματίες.
Ανησυχία και αποτροπιασμό εκφράζουν και οι Προκαθήμενοι της Ορθοδοξίας, καλώντας τους Χριστιανούς σε προσευχή…
Το περασμένο έτος, οι Χριστιανοί καταδιώκονταν περισσότερο από ποτέ στη σύγχρονη εποχή, και μεταφράζεται σε περίπου 30 εκατομμύρια ανθρώπους που διώκονται για την πίστη τους. 
Οι Χριστιανοί είναι ο νούμερο ΕΝΑ στόχος τόσο από εξτρεμιστικές οργανώσεις όσο και από πολιτικούς σε όλη τη Νότια και Νοτιοανατολική Ασία.
Στην Ινδία, μεσούσης της εκλογικής διαδικασίας το ινδουιστικό κυβερνών κόμμα ενισχύει μια αντιχριστιανική ρητορική, ενθαρρύνοντας τα εξτρεμιστικά στοιχεία να δρουν εναντίον των Χριστιανών.
Στη Μυανμάρ, οι Βουδιστές στρατηγοί της χώρας έχουν ενορχηστρώσει μια εκστρατεία εθνοκάθαρσης εναντίον των ελάχιστων Χριστιανών της χώρας.
Στην Ινδονησία και το Μπαγκλαντές, οι παραδοσιακά μετριοπαθείς μουσουλμάνοι πολιτικοί υιοθετούν πλέον θέσεις σκληρότερες εναντίον όσων πιστεύουν στον Ιησού.
Το κυβερνών κόμμα στο Μπαγκλαντές έχει συνεργαστεί με συντηρητικούς μουσουλμάνους κληρικούς, οι οποίοι συνήθως ζητούν τη δίωξη των θρησκευτικών μειονοτήτων και κυρίως των Χριστιανών.
Εκατοντάδες εκκλησίες έχουν κλείσει ή καταστραφεί στην Ινδονησία, όπου περίπου το 10% του πληθυσμού είναι Χριστιανοί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: