Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019

«Σαλπάρω ήρεμος για τον άλλο κόσμο. Αυτό που αφήνω πίσω μου σίγουρα δεν είναι πια η Ελλάδα μου....Τάδε έφη ο καθηγητής Γ. Α. Μαγκάκης πριν μερικά χρόνια...
Που να ζούσε σήμερα τι θα έλεγε...


Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας δεν επιτρέπει στους δικηγόρους που οφείλουν την ετήσια συνδρομή (100-150 ευρώ) να διοριστούν δικαστικοί αντιπρόσωποι στις εκλογές.
Στις δικηγορικές εκλογές όμως αυτό δεν τους πείραζε. 
Πριν λίγους μήνες είχε κόψει και την πρόσβαση στην νομική βάση ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ.
Δεν μπορεί να πει κανείς, ό,τι μπορεί κάνει το ΔΣ του ΔΣΑ να διευκολύνει την κυβέρνηση να διορίσει υπαλλήλους αντί δικηγόρους στις επόμενες εκλογές.
Αυτά τα πράγματα πρώτη φορά συμβαίνουν.
Για την επερχόμενη ουσιαστική ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του δικηγορικού επαγγέλματος (ήδη οι πραγματικοί μαχόμενοι δικηγόροι της Αθήνας είναι μόλις το 1/3 των εγγεγραμμένων και συνεχώς μειώνονται) δεν μιλάει κανείς! 
Για το ΦΠΑ στις δικηγορικές αμοιβές, την κατάργηση του αφορολογήτου ορίου, την ουσιαστική κατάργηση του κράτους δικαίου, την αδυναμία πρόσβασης των πολιτών στα δικαστήρια (Στην Ευελπίδων τα περισσότερα πινάκια είναι με 10 υποθέσεις το πολύ ), τις κατ' εντολή των τραπεζών δικαστικές αποφάσεις , «μόκο» ο δικηγορικός σύλλογος της πρωτεύουσας του πάλαι ποτέ ελληνικού κράτους. 
Πόσο δίκιο είχε ο καθηγητής Γ.Α Μαγκάκης που προς το τέλος της ζωής του είχε πει :
«Σαλπάρω ήρεμος για τον άλλο κόσμο. Αυτό που αφήνω πίσω μου σίγουρα δεν είναι πια η Ελλάδα μου.
Αυτός είναι άλλος τόπος με ανθρώπους άλλης φυλής.
 Δεν με αφορούν. Τι θέλω εγώ ανάμεσά τους;
Να 'στε όλοι καλά.
Στον τάφο μου να γράψετε:
Αντιστάθηκε το 1941-1944 στη ναζιστική κατοχή, το 1967-1974 στη στρατιωτική δικτατορία και το 1989-1996 στην ηθική σήψη. Μετά, στην πλημμύρα του άνοου, δεν υπάρχει αντίσταση και το μετά από την πλημμύρα αυτή δεν υπάρχει πια».
H σήψη είναι ο πιο δυνατός και μοιραίος αντίπαλος.
Ο Τσίπρας, ο Κούλης και το υπόλοιπο κοινοβουλευτικό τσίρκο δεν είναι η αρρώστια, είναι το σύμπτωμα.
ΣΧΟΛΙΟ : Φοβερό, ειλικρινές, ενημερωτικό ποστ από μια πολύ μάχιμη δικηγόρο η οποία απηύδησε με όσα συμβαίνουν στο χώρο της δικαισύνης…! Αυτό λείπει από την ψωροκώσταινα Ελλάδα… Τα πράγματα να λέγονται με το όνομά τους. Να κοινοποιούνται δημόσια οι αλήθειες... και όποιος τις διαβάσει και καταλάβει τι συμβαίνει… Εδώ πλέον μιλάμε για προλεταριοποίηση των επιστημόνων. Οι συνδικαλιστές λειτουργούν καθαρά ως ιμάντες λειτουργίας (εφαρμογής) της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής -Ο Θεός να την κάνει κυβερνητική-… και όχι μόνο... Ο κατήφορος συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμο... ΜΟΝΟ με ΑΝΩΘΕΝ βοήθεια σωζόμαστε πλέον....

Δεν υπάρχουν σχόλια: