Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019

Για 15η εβδομάδα συνεχίζονται οι διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων!!! - ΒΙΝΤΕΟ -ΚΥΡΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥΣ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΕΜ. ΜΑΚΡΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ...


Για 15η εβδομάδα συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων στις μεγάλες πόλεις της Γαλλίας.
Οι διαδηλωτές έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στα κεντρικά σημεία του Παρισιού, με βασικό αίτημα την παραίτηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.
Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σ' όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της γαλλικής επικράτειας.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, το προηγούμενο Σάββατο, στους δρόμους ξεχύθηκαν συνολικά 41.500 άτομα, αριθμός εμφανώς μειωμένος σε σχέση με τις αρχές του κινήματος.
Οι οργανωτές πάντως, αμφισβητούν την ορθότητα των επίσημων στοιχείων, εκτιμώντας ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν σαφώς υψηλότερος.
Υπενθυμίζεται ότι οι κινητοποιήσεις των Κίτρινων Γιλέκων ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2018, με αφορμή την αύξηση στους φόρους των καυσίμων, και γρήγορα προσέλαβαν ευρύτατες διαστάσεις, με βασικό αίτημα την παραίτηση της γαλλικής κυβέρνησης.
Από την έναρξη των διαδηλώσεων, οι οποίες έχουν στιγματιστεί από εκτεταμένα επεισόδια, έχουν συνολικά συλληφθεί πάνω από 2.000 άτομα, ενώ τη ζωή τους έχουν χάσει τουλάχιστον 10 άτομα…
ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: