Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018

«Φαντασίωση ότι η Μακεδονία ήταν πάντα ελληνική», λέει μέλος επιτροπής για τα νέα βιβλία ιστορίας!!! - ΒΙΝΤΕΟ -Αντιδράσεις προκαλούν οι απόψεις μέλους της επιτροπής για την αλλαγή των σχολικών βιβλίων στην Ελλάδα και τα Σκόπια που υποστηρίζει οτι η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι μια φαντασίωση. 

Η Αλεξάνδρα Ιωαννίδου είναι ένα από τα επτά μέλη της επιτροπής που όρισε η ελληνική κυβέρνηση για να εξετάσει τον αλυτρωτισμό στα σχολικά βιβλία των Σκοπίων. 
Με πρόσφατες δηλώσεις της, είχε αμφισβητήσει την ελληνικότητα της Μακεδονίας. 
Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ δήλωσε στις 19/9/2018:
«Ανεχόμαστε χίλια μύρια όσα στο όνομα της τρομερής πατρίδας και μιας, ας το πούμε φαντασίωσης που μας λέει ότι η Μακεδονία ήταν πάντα ελληνική και θα παραμείνει ελληνική». 
Το βίντεο ανάρτησε στο twitter η Ομάδα Αλήθειας.
Ποιά είναι η εν λόγω επιτροπή
Στη Βουλή διαβιβάστηκε στις 10 Οκτωβρίου από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά η σύνθεση της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας - ΠΓΔΜ η οποία θα εξετάσει τα σχολικά βιβλία των δύο χωρών ώστε να αφαιρεθούν τυχόν εκφάνσεις αλυτρωτισμού.
Η εξέταση του σχολικού υλικού θα γίνει με βάση «αυθεντικές, στοιχειοθετημένες και επιστημονικά στέρεες ιστορικές πηγές και αρχαιολογικά ευρήματα». Οι δύο χώρες είναι ισότιμες στην Επιτροπή και η κάθε μια αριθμεί επτά μέλη.
Το ελληνικό τμήμα αποτελείται από:
1. Μάρκο Μπόλαρη, Υφυπουργό Εξωτερικών, ως Πρόεδρο του Ελληνικού Τμήματος της Επιτροπής.
2. Σπυρίδωνα Σφέτα, Καθηγητή Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
3. Νικόλαο Ζάικο, Αναπληρωτή Καθηγητή Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
4. Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
5. Ιάκωβο Μιχαηλίδη, Αναπληρωτή Καθηγητή Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
6. Ευθύμιο Χαρλαύτη, Σύμβουλο Πρεσβείας Α΄, Α3 Διεύθυνση Χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Υπουργείου Εξωτερικών.
7. Αθανάσιο Λούπα, Υποψήφιο Διδάκτορα Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Από πλευράς πΓΔΜ, όπως ανακοινώθηκε από την πλευρά των Σκοπίων, η Επιτροπή περιλαμβάνει τους:
1. Ambassador Victor Gaber, Head
2. Professor Dalibor Jovanovski, PhD, Member
3. Professor Nikos Chausidis, PhD, Member
4. Professor Ljudmil Spasov, PhD, Member
5. Assistant Professor Ana Chupeska-Stanishkovska, PhD, Member
6. Professor Fahri Ramadani, PhD Member
7. Professor Kica Kolbe, PhD, Member.
Η εξέταση των σχολικών βιβλίων και του συνοδευτικού υλικού, όπως χάρτες και άτλαντες, θα γίνει με βάση «αυθεντικές, στοιχειοθετημένες και επιστημονικά στέρεες ιστορικές πηγές και αρχαιολογικά ευρήματα».
Σε περίπτωση που η συμφωνία δεν κυρωθεί από Σκόπια και Αθήνα οι εισηγήσεις της Επιτροπής δεν είναι δεσμευτικές.
ΠΗΓΗ


ΣΧΟΛΙΟ Διαχειριστή: Ακούγοντας τα όσα ξεστομίζει η κακομούτσουνη κυρία αναπληρώτρια, χωρίς καμία αντίδραση απο τους παρευρισκόμενους, διακατέχεσαι από κύμα οργής
Σκέφτομαι όμως ταυτόχρονα, πόσο δίκιο έχουμε όσοι γράφουμε, ότι η Ακαδημαϊκή κοινότητα σε μεγάλο ποσοστό είναι ανθέλληνες και μισέλληνες;;; 
Αφού καταφέρουμε και ηρεμήσουμε από το ΣΟΚ των λεγόμενων δημόσια της κυρίας, δικαίως ακολουθεί το ερώτημα :
Θα μπορέσουμε αντιδρώντας συλλογικά –σαν λαός Ελληνικός- να στείλουμε στα σπίτια τους όλα αυτά τα απάτριδα, κομπλεξικά και χρηματιζόμενα ανθρωπάκια του Μαμμωνά, ώστε να αποδείξουμε σε όλους αυτούς που τους υποδεικνύουν, πως το να αλλάξουν δια της βίας την ιστορία μας, είναι η μοναδική φαντασίωση;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: