Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018

Οι ομογενείς της Ν. Υόρκης ενίσχυσαν οικονομικά την Αγία Αικατερίνη Όρους Σινά!!!Δίνοντας μεγάλη οικονομική ανάσα στην παλαιότερη Ορθόδοξη Ιερά Μονή του κόσμου!!!


Εκδήλωση οικονομικής ενίσχυσης της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης του Όρους Σινά, πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, παρουσία της Πριγκήπισσας της Σερβίας, Αικατερίνης και του συζύγου της, Πρίγκηπα Αλεξάνδρου.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Παραρτήματος Αμερικής του Οργανισμού Φίλων Αγίας Αικατερίνης, που έχει ως στόχο, τα τελευταία χρόνια, να συγκεντρώσει χρήματα για την διάσωση και ανάδειξη του σπάνιου αρχείου του Μοναστηριού, που λειτουργεί αδιάλειπτα από το 500 μ.Χ.
Σύμφωνα με τους επικεφαλής του Ιδρύματος, η Αγία Αικατερίνη είναι το παλαιότερο συνεχόμενα λειτουργούντα Μοναστήρι της Ορθοδοξίας, ενώ διαθέτει έγγραφα και εικόνες που χρονολογούνται από τον 4ο μ.χ. αιώνα….
Σχετική εικόνα
Η βιβλιοθήκη της Ι. Μονής
Οι παλίμψηστοι κώδικες του Σινά είναι θαυμαστοί, γιατί συγκροτούν μια αδιάλειπτη ιστορία της βιβλιοδεσίας και της κατασκευής του βιβλίου από τον 5ο αιώνα και μετά.
Δεν έχει επέμβει χέρι συντηρητή πάνω τους και το Σινά είναι «το μόνο μέρος στον κόσμο όπου μπορούμε να δούμε πώς ράβονταν και κατασκευάζονταν τα βιβλία, σε διαφορετικούς πολιτισμούς, στη διάρκεια των αιώνων, από τον 5ο αιώνα και ύστερα».
Η συντήρησή τους είναι πολύ δύσκολη υπόθεση και ήδη γίνεται προσπάθεια για δημιουργία μιας ειδικής βιβλιοθήκης που θα διαφυλάξει τα σπάνια αυτά χειρόγραφα – τα οποία λόγω παλαιότητας χρειάζονται συγκεκριμένες συνθήκες φύλαξης για να μην καταστραφούν ολοσχερώς – αλλά και τις εικόνες, που προσελκύουν το ενδιαφέρον μεγάλων αμερικανικών μουσείων.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΙΝΑ
Η επισκεψιμότητα στην Αγία Αικατερίνη είχε σχεδόν εκμηδενιστεί τα τελευταία χρόνια, λόγω των δράσεων τζιχαντιστικών ομάδων στην ευρύτερη περιοχή, όμως σιγά – σιγά γίνεται προσπάθεια για να επανέλθει.
Στο Μοναστήρι διαμένουν σήμερα 25 καλόγεροι.
Η εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο εστιατόριο «Αύρα», συγκέντρωσε ένα ποσό της τάξεως των 70.000 δολαρίων μόνο από τους πλειστηριασμούς, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί το ύψος των δωρεών που χορηγήθηκαν σε εσώκλειστους φακέλους.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: