Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018

Το ρωσικό κατασκοπευτικού αεροσκάφους Il -20 καταστράφηκε τυχαία από τη Συρία...Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, κ. Ιγκόρ Κονασένκοφ, δήλωσε ότι το ρωσικό αεροσκάφος πράγματι καταστράφηκε από την αντιεροπορική άμυνα της Συρίας, αφού τα Ισραηλινά F-16 το χρησιμοποίησαν ως ασπίδα.


Τεραστίων διαστάσεων επικίνδυνο παιχνίδι λαμβάνει χώρα στην Συρία από χθες βράδυ, μετά την διάταξη μάχης της νατοϊκής αρμάδας με την εκτόξευση πυραύλων και την κατάρριψη του ρωσικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους Il -20 με 15 Ρώσους στρατιωτικούς την ώρα που αυτοί κατέγραφαν τα πάντα στο συριακό FIR.
Το IL-20 είναι αεροσκάφος ηλεκτρονικών πληροφοριών και ηλεκτρονικού πολέμου.
Είναι εξοπλισμένο με πλευρικά ραντάρ, υπέρυθρες ακτίνες, οπτικούς αισθητήρες, σύστημα δορυφορικής επικοινωνίας για την ανταλλαγή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Το ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος έκλεισε τα ραντάρ κοντά στην αεροπορική βάση Hmeymim τη Δευτέρα, η οποία συνέπεσε με τις ισραηλινές επιθέσεις κατά Συριακών στόχων στη Λατάκια. 
Σήμερα Τρίτη, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι το αεροπλάνο υποβαθμίστηκε από την αντιεροπορική άμυνα της Συρίας, αφού τα ισραηλινά αεροσκάφη το χρησιμοποίησαν ως κάλυψη. 
Υπό το φως των αποκαλύψεων, το Sputnik έχει τις βασικές λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό. 
Ανταποκρινόμενος στις δημοσιογραφικές αναφορές ο Ρώσος στρατός, δήλωσε ότι τα συστήματα ραντάρ ελέγχου του εναέριου χώρου είχαν εντοπίσει εκτοξεύσεις πυραύλων από τη γαλλική φρεγάτα Auvergne στη Μεσόγειο. 
Αργότερα την Τρίτη, ο γάλλος στρατιωτικός συνταγματάρχης Patrik Steiger είπε ότι ο Παρίσι αρνήθηκε «οποιαδήποτε εμπλοκή στο περιστατικό».
"Στις 17 Σεπτεμβρίου, περίπου στις 11 μ.μ. στη Μόσχα [20:00 GMT], η επικοινωνία με το πλήρωμα των ρωσικών αεροσκαφών Il-20 χάθηκε όταν ήταν πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα, περίπου 35 χιλιόμετρα από την ακτή της Συρίας, πίσω στην αεροπορική βάση Hmeymim. "
Κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής πίεσης νωρίτερα σήμερα, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, κ. Ιγκόρ Κονασένκοφ, δήλωσε ότι το ρωσικό αεροσκάφος ήταν πράγματι καταστράφηκε από την αντιεροπορική άμυνα της Συρίας, αφού τα Ισραηλινό F-16 το χρησιμοποίησαν ως ασπίδα.
"Χρησιμοποιώντας το ρωσικό αεροπλάνο ως ασπίδα, οι Ισραηλινοί πιλότοι το έβαλαν στη φωτιά των συστημάτων αεροπορικής άμυνας της Συρίας ... το Il-20 ... χτυπήθηκε από το βλήμα του συστήματος S-200", δήλωσε ο Konashenkov.
Ο ίδιος χαρακτήρισε τις «προκλητικές ενέργειες» του Ισραήλ ως «εχθρικές», προσθέτοντας ότι το Υπουργείο Εξωτερικών έχει επιφυλάξει το δικαίωμα σε μια «επαρκή» απάντηση.
"Οκτώ πλοία, συμπεριλαμβανομένων των ρωσικών ναυτικών και πλοίων εφοδιασμού, συμμετέχουν στην επιχείρηση για να εντοπίσουν το πλήρωμα του ρωσικού αεροσκάφους Il-20 που έπεσε από την ακτή της Λατάκιας", ανέφερε το υπουργείο.
Υπό το πρίσμα των δηλώσεων του ρωσικού υπουργείου, ο Συριακός στρατός δεν έχει υποβάλει μέχρι στιγμής καμία παρατήρηση. 
Εν τω μεταξύ, ο IDF έσπασε τη σιωπή του μέσω Twitter για να αντιμετωπίσει το περιστατικό, το οποίο κατηγορούσε για συριακές δυνάμεις, και υποσχέθηκε να μοιραστεί "όλες τις σχετικές πληροφορίες με τη ρωσική κυβέρνηση".
Ταυτόχρονα, το Ισραήλ φαίνεται να έχει αναγνωρίσει -έστω και αργά- ότι είχε χτυπήσει στρατιωτικές υποδομές στη Λατάκια.
Όλα αυτά ενώ η συμφωνία για την δημιουργία αποστρατικοποιημένης ζώνης στην Ιντλίμπ είναι στο «αέρα», σύμφωνα με έγκυρη βρετανική εφημερίδα, οδηγώντας με ακρίβεια σε νέες εξελίξεις.
«Η συμφωνία για την επαρχία της Ιντλίμπ μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας θα μπορούσε εύκολα να καταρρεύσει», γράφει η εφημερίδα Independent.
«Δυστυχώς, τα ιστορικά στοιχεία όλων των συμμετεχόντων μας προετοιμάζουν πραγματικά να περιμένουμε το χειρότερο… 
Από την άλλη πλευρά ο Άσαντ έχει ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα αναγνωρίσει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Σότσι μεταξύ του Ερντογάν και του Πούτιν.
Αλλά και το Ιράν, το οποίο εκτός από τη Ρωσία είναι ο κύριος υποστηρικτής της συριακής κυβέρνησης, ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει άμεσα σε μια στρατιωτική επίθεση στην Ιντλίμπ.
Το σκηνικό όμως άλλαξε από χθες, μετά την κατάρριψη του Il-20 και την απόδοση ευθυνών στο Ισραήλ από την Μόσχα...
Σίγουρα από αύριο μια άλλη μέρα ξημερώνει στην Συρία, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά, με δεκάδες πολεμικά πλοία να έχουν «γεμίσει» την Α.Μεσόγειο έτοιμα για όλα!!!!
ΞΕΝΗ ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: