Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018

Η σημερινή κυβέρνηση θα οδηγηθεί στις εκλογές χωρίς καμία εισαγγελική έρευνα για τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην τραγωδία στο Μάτι...Μετά τις επερχόμενες εκλογές, ακόμη και αν αυτές γίνουν εντός του 2019, μετατίθεται η αναζήτηση ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων για την πρωτοφανή τραγωδία που έζησε η χώρα στο Μάτι.


ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ....ΔΥΣΤΥΧΩΣ...
Μετά τις επερχόμενες εκλογές, ακόμη και αν αυτές γίνουν εντός του 2019, μετατίθεται η αναζήτηση ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων για την πρωτοφανή τραγωδία που έζησε η χώρα στο Μάτι.
Αυτό γιατί η κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση που άνοιξε η εισαγγελία Πρωτοδικών για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, που είχε ως συνέπεια να χάσουν την ζωή τους 99 συνάνθρωποι μας «μπλοκάρει» .
Και «μπλοκάρει» σε σημείο που το διοικητικό πόρισμα στην καλύτερη των περιπτώσεων θέλει τουλάχιστον 10 μήνες μέχρι να ετοιμαστεί.
Επομένως η σημερινή κυβέρνηση θα οδηγηθεί στις εκλογές χωρίς καμία εισαγγελική έρευνα για τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην τραγωδία αυτή.
Έτσι μπορεί το πρωί της Δευτέρας να έφτασε στα χέρια του εισαγγελέα Ηλία Ζαγοραίου το πόρισμα του ανεξάρτητου πυραγού, τον οποίο είχε ορίσει για να εντοπίσει τις ευθύνες και τις παραλείψεις των αρμοδίων οργάνων της πολιτείας, αλλά μαζί με αυτό έφτασε και ένα έγγραφο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.
Η κ. Δημητρίου με παραγγελία της, ζήτησε να ενταχθεί στην ογκώδη δικογραφία και το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης, μετά την εντολή που έδωσε προ ημερών, η Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Διοίκησης, Μάρη Παπασπύρου, για διοικητικό έλεγχο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και πειθαρχικές ευθύνες.
Συνεπώς, η κλήση των υπόπτων καθυστερεί, άγνωστο μέχρι πότε, εάν συνυπολογίσει κανείς ότι στην ίδια έρευνα για τις πλημμύρες στην Μάνδρα, το πόρισμα των ελεγκτών χρειάστηκε περίπου 8 μήνες, πριν παραδοθεί στα χέρια των εισαγγελέων.
Από Κωνσταντίνος Σύμπουρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: