Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2018

Οι Ρώσοι έχουν ήδη αποκτήσει μυστικά την επικαρπία των ΣΤΕΝΩΝ, μόλις θα την χάσουν θα κινηθούν αστραπιαία και πολεμικά...

Φώτο : Ρωσική φορτηγίδα μεταφέρει κάτω από την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ πολεμικό υλικό για την Συρία μόλις προχθές.


Όλα γίνονται κάτω από την μύτη μας  για αυτό και οι ισχυροί του πλανήτη βιάζονται αυτό τον μήνα, να κλείσουν λογαριασμούς στην ευρύτερη γειτονική περιοχή μας.
Πήραν όλα φωτιά στις ημέρες μας και τα γεωπολιτικά μερομήνια 2018- 2019 δείχνουν άσχημα πράγματα να έρχονται.
Ουδείς θα επιτρέψει να ελεγχθούν τα ΣΤΕΝΑ μέσω των Ρωσικών   S–400.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 


Η Τουρκία μέσω του Ερντογάν παραχώρησε ουσιαστικά εμπράγματα δικαιώματα στην Ρωσία και ειδικότερα στα κρίσιμα ΣΤΕΝΑ.
Ποια είναι αυτά τα δικαιώματα;
Gazprom: «Έτοιμο το 80% του αγωγού φυσικού αερίου Turkish stream»
«Ολοκληρώθηκε το 80% του έργου κατασκευής του αγωγού Τουρκικό Ρεύμα που θα μεταφέρει το ρωσικό φυσικό αέριο στην Τουρκία.
Ο πρόεδρος της ρωσικής ενεργειακής εταιρείας Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, ανέφερε ότι χθες κατασκευάστηκε αγωγός μήκους 1.500 χιλιομέτρων και στις δυο γραμμές του έργου, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έγινε από την εταιρεία South Stream Transport A.V. με έδρα το Άμστερνταμ, θυγατρική της Gazprom και ανάδοχος του έργου.
Ο Μίλερ σημείωσε ότι αυτό αντιστοιχεί στο 80% του έργου και πως η λειτουργία του αγωγού θα αρχίσει κατά τα τέλη του 2019.
Την Δευτέρα η Gazprom ανακοίνωσε ότι τοποθετήθηκαν σωλήνες μήκους 6,27 χιλιομέτρων μέσα σε μια μέρα και πως αυτό αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ.
Το 2014 ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε μιλήσει για πρώτη φορά για τον Τουρκικό αγωγό.
Ρεύμα συνολικής δυναμικότητας μεταφοράς 31,5 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων αποτελείται από δυο ξεχωριστές γραμμές δυναμικότητας μεταφοράς 15,75 δισ. κ. μ. ετησίως η καθεμιά.
Η πρώτη από τις δυο γραμμές του αγωγού μήκους 930 χιλιομέτρων η καθεμιά, θα καλύπτει την ανάγκη της Τουρκίας και η άλλη θα μεταφέρει το ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας.
Συνεχίζονται οι συνομιλίες για το αν η Ελλάδα ή η Βουλγαρία θα είναι το σημείο εισόδου του αγωγού στην Ευρώπη.»  http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/709690_gazprom-etoimo-80-toy-agogoy-fysikoy-aerioy-turkish-stream
Το έργο αυτό είναι κρίσιμο για την άμεση κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της Ευρώπης (Νότιας- Κεντρικής καθώς και των Βαλκανικών χωρών) σε μία περίοδο που οι τιμές των καυσίμων ανεβοκατεβαίνουν σαν ασανσέρ.
Για να λειτουργήσει ουσιαστικά η δοθείσα «επικαρπία»  από τους τούρκους  και για να αρχίσει να αποσβένεται ως κόστος, πρέπει να επεκταθεί στην Βουλγαρία και στην Ελλάδα, κρίσιμοι είσοδοι του τουρκικού ρεύματος προς την Βαλκανική και την Ευρώπη.
Για τον λόγο αυτό πήραν όλα φωτιά στις ημέρες μας και τα γεωπολιτικά μερομήνια 2018- 2019, δείχνουν άσχημα πράγματα να έρχονται.
Υπάρχει όμως και μια άλλη παράμετρος.
Όσο θα πτωχοποιείται η τουρκία λόγω των πιέσεων που δέχεται η οικονομία της , τόσο η  ρωσική «επικαρπία»  αυτή θα ισχυροποιείται.
«Τριτοκοσμικές καταστάσεις επικρατούν στην τουρκική κοινωνία καθώς η οικονομία βυθίζεται όλο και πιο βαθιά σε μία άβυσσο.
Οι τιμές των τροφίμων βρίσκονται στα ύψη…
Υπό κατάρρευση βρίσκονται τα τουρκικά νοικοκυριά, αφού οι τιμές των τροφίμων εκτοξεύτηκαν την περίοδο του Αυγούστου, σύμφωνα με την εφημερίδα Sözcü.
Οι τιμές των βασικών τροφίμων αυξήθηκαν περίπου κατά 30% μόνο τον Ιούλιο, γεγονός που σημαίνει ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να αναμένουν σημαντική αύξηση του πληθωρισμού για το μήνα, ανέφερε ο Nuray Tarhan του Sözcü, προσθέτοντας ότι περίπου το ένα τρίτο των 407 αγαθών στο καλάθι είναι το φαγητό.
Ο Faik Öztrak, ο οποίος ήταν επικεφαλής του Ταμείου κατά το τελευταίο πρόγραμμα του ΔΝΤ της Τουρκίας και τώρα εργάζεται για το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), δήλωσε ότι αναμένει ο πληθωρισμός να αυξηθεί πάνω από 20% τον Αύγουστο.
Τα τελικά στοιχεία θα είναι διαθέσιμα στις 3 Σεπτεμβρίου.
«Όταν προσθέτετε πρόσφατες αυξήσεις στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, είναι σαφές ότι ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς τους προσεχείς μήνες», ανέφερε, σύμφωνα με την Tarhan, η οποία είναι συντάκτης οικονομικών για την εφημερίδα.
Ο τουρκικός πληθωρισμός ανέβηκε στο 15,9% τον Ιούλιο, καθώς η λίρα υποχώρησε έναντι του δολαρίου.
Το νόμισμα έχει χάσει περίπου το 20 τοις εκατό της αξίας του τον Αύγουστο, λαμβάνοντας απώλειες φέτος στο 40 τοις εκατό.
Εν τω μεταξύ, στις αγορές του Eminönü στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, η τιμή του τυριού αυξήθηκε κατά 12% μόνο τον Αύγουστο.
Οι δαπάνες για άλλα τρόφιμα, όπως οι ελιές, το σαλάμι και το λουκάνικο, που οι Τούρκοι τρώνε στο πρωινό, αναμένεται επίσης να αυξηθούν κατά τουλάχιστον το ποσοστό αυτό τις επόμενες ημέρες, ανέφερε η Tarhan.
Τρεις τούρκικες τράπεζες βγήκαν εκτός διαπραγμάτευσης στο χρηματιστήριο, τα δολάρια αποτελούν είδος προς εξαφάνιση, ενώ η καθημερινότητα των Τούρκων έχει γίνει Γολγοθάς, καθώς οι τιμές των τροφίμων έχουν φτάσει στα ύψη, και τα βενζινάδικα σταμάτησαν να εξυπηρετούν πελάτες λόγω της αξίας της λίρας που άλλαζε ραγδαία.
Ανησυχητικά για την Άγκυρα είναι και τα δημοσιεύματα στον αμερικανικό τύπο: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν και άλλα οικονομικά όπλα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν εναντίον της Τουρκίας εάν η κρίση στις διμερείς σχέσεις οξυνθεί», γράφουν οι New York Times.»
Όλα όσα συμβαίνουν στην τουρκία, την δένουν γεωπολιτικά στο ρωσικό άρμα, γεγονός που απασχολεί αυτές τις ώρες τα επιτελεία των δυτικών χωρών.
Ο Ρώσος ήδη κατέβηκε στην τουρκία και έχει συγκεκριμένα δικαιώματα.
Αυτά τα δικαιώματα του είναι και τα  πραγματικά ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ του.
Από ετών, μας απασχολούσε μια φράση του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ, σήμερα ήρθε ο καιρός να κατανοήσουμε, γιατί ο ΑΓΙΟΣ έλεγε :
«οι Ρώσοι θα κατέβουν στα Στενά, όχι για να βοηθήσουν εμάς, αυτοί έχουν τα δικά τους ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ»
ΗΡΘΕ η ΩΡΑ των ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ…
Ουδείς θα επιτρέψει να ελεγχθούν τα ΣΤΕΝΑ μέσω των Ρωσικών   S – 400.
Θα προτιμούσαν να βάλλουν φωτιά σε όλη την γύρω περιοχή και ιδιαίτερα μέσα στην Τουρκία.
ΚΑΙ ΑΥΤΌ ΓΊΝΕΤΑΙ σήμερα…

1. Με την λαική κατακραυγή εξ αιτίας του πληθωρισμού και των δυτικών κυρώσεων.
2. Με το Κουρδικό που ήδη δρομολογήθηκε μέσω των ευρύτερων γεωπολιτικών ανακατατάξεων στην Μέση Ανατολή και επηρεάζει το εσωτερικό της τουρκίας.
Στην περίπτωση αυτή, η ΣΥΡΙΑ είναι το πρόσχημα, διότι τόσα χρόνια σφαγής ήδη την απαλλοτρίωσαν.
3. Με φωτιά στο ΑΙΓΑΙΟ ( τουρκικές γεωτρήσεις – προσφυγικό – βραχονησίδες και κανονικά Ελληνικά νησιά κ.α)
Ο σουλτάνος είναι εν δυνάμει φευγάτος.
Νομίζει ότι είναι πανίσχυρος αλλά μέσα σε αυτό το περιβάλλον θα δημιουργηθούν  ευνοϊκές συνθήκες νέας ανατροπής του.
Και τότε, μέσα σε ένα 24ώρο, θα αναθεωρηθούν όλες οι συμφωνίες με τους Ρώσους, οι οποίοι θα πνέουν τα μένεα για καταπάτηση συμφωνιών και προσβολή των συμφερόντων τους.
Ένα πράγμα μπορεί να σώσει τον Ερντογάν την τελευταία στιγμή, να αλλάξει πάλι στρατόπεδο και να ξαναγυρίσει στην αγκαλιά των δυτικών κάνοντας την ρωσική αρκούδα να βρυχάται και να θέλει να τον ξεσκίσει…
Να γιατί οι Ρώσοι θα κατέβουν στα  ΣΤΕΝΑ…
ΔΙΟΤΙ πήγαν εκεί επί Ερντογάν μέσω των S-400 και θα βλέπουν ότι  χάνουν «τα αυγά και τα πασχάλια»...
Τότε  η ρωσική μηχανή θα κατέβει  διαφορετικά, πετώντας σαν τα αποδημητικά πτηνά και τους κέφαλους (ιχθύες) της Μαύρης Θάλασσας δηλ. θα κινηθεί αστραπιαία με ναυτικό και αερο-αποβατικές δυνάμεις.  
Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ δεν θα βγάλει ψεύτες τους Αγίους του.
«οι Ρώσοι θα κατέβουν στα Στενά, όχι για να βοηθήσουν εμάς, αυτοί έχουν τα δικά τους συμφέροντα αλλά οι Ρώσοι δίχως να το θέλουν θα βοηθάν εμάς.
Τότε, οι Τούρκοι για να υπερασπισθούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σημασίας, θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα. Παράλληλα δε, θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα εδάφη.
Όμως, θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλα έξι – εφτά κράτη της ΕΟΚ, ότι η Ρωσία θα αρπάξει μέρη, οπότε θα πουν: “Δεν πάμε κι εμείς εκεί πέρα, μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι;” Όλοι, όμως θα κυνηγούν τη μερίδα του λέοντος.
–«Οι Εγγλέζοι και οι Αμερικάνοι θα μας παραχωρήσουν την Κωνσταντινούπολη. 
Όχι γιατί μας αγαπάνε, αλλά γιατί αυτό θα συμπλέει με τα συμφέροντά τους»
ΠΗΓΗ: σελ. 432 Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924 – 1994».
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: