Σάββατο, 4 Αυγούστου 2018

Σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, με μαζική αποστολή sms σε κατοίκους και οδηγίες εκκένωσης...

Το σχέδιο έγκαιρης ενημέρωσης των πολιτών είναι στα χαρτιά από το 2014 / Φωτογραφία: Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
/Φωτογραφία: Eurokinissi/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣΤο σχέδιο έγκαιρης ενημέρωσης των πολιτών είναι στα χαρτιά από το 2014 ...

ΕΤΣΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΑΡΕΣ ΤΟΥΣ...Μετά την τραγωδία με τη φωτιά στο Μάτι, όσοι εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες στην περιοχή υποστήριξαν πως κανείς δεν τους προειδοποίησε και τους άφησαν εκεί να καούν.
Ενδεικτικές ήταν εξάλλου οι μαρτυρίες ανθρώπους που κατάφεραν να γλιτώσουν από τη μανία της πυρκαγιάς, αλλά και η οργή κατοίκων της περιοχής προς τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο, ο οποίος προχθές βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές. 
Στα χαρτιά το Εθνικό Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης 
Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως στα χαρτιά υπάρχει από το 2014, στο νόμο του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια για την αναδιοργάνωση της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, σχέδιο που προέβλεπε την έγκαιρη ενημέρωση των κατοίκων μέσω μαζικών sms. 
Τα μαζικά sms που δεν στέλνονται ποτέ
Συγκεκριμένα ο νόμος προέβλεπε Εθνικό Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης και όριζε αναβάθμιση του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 αλλά και αξιοποίηση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, ώστε σε συνεργασία με τις εταιρείες η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να αποστέλλει γραπτά μηνύματα στους κατοίκους με οδηγίες για εκκένωση των περιοχών.
Τα παραπάνω όμως δεν εφαρμόστηκαν ποτέ στη διαχείριση δασικών πυρκαγιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: