Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018

Αχρείαστος ο ανασχηματισμός....Γράφει η δημοσιογράφος Λέττα Καλαμαρά


 Μέσα στα αποκαΐδια στο Μάτι και το εξευτελιστικό black-out στην Ύδρα ο Πρωθυπουργός της έρημης τούτης χώρας εμφανίζεται απασχολημένος με τις διεργασίες ανασχηματισμού της Ελληνικής Κυβέρνησής του. 
Δυστυχώς, το πάθημα στο Μάτι λόγω της ανικανότητας του Κράτους να προστατεύσει το θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών του στη ζωή, δεν μας έγινε και αυτή τη φορά μάθημα.
Η θλιβερή κατάσταση του Ελληνικού Κράτους δεν αποτελεί θέμα προσώπων αλλά νοοτροπιών και κοινωνικής ευθύνης.
 
Ένα Κράτος που όλοι θεωρούν αντικείμενο εκμετάλλευσης και καταλήστευσης ιδεολογικά καιδιαχρονικά δεν μπορεί να αποδίδει τα στοιχειώδη όταν το χρειάζεσαι.
Εκεί ο καθένας θεωρεί ότι μπορεί να εξασφαλίσει μόνος του σε ώρα ανάγκης για τον ίδιο και την οικογένειά του την ασφάλεια και την ευημερία του, αρκεί να έχει χρήματα να τα εξαγοράζει.
Αυτό αποδείχτηκε οικτρά αποτυχημένο μοντέλο στο Μάτι, στην Ύδρα και θα αποδεικνύεται συνεχώς όπου απαιτείται ένα ισχυρό Κράτος προς όφελος των πολιτών του, οι οποίοι και το νομιμοποιούν με την ψήφο και τα χρήματα της βαριάς φορολογίας τους.
 
Ο ανασχηματισμός υπήρξε μεταπολιτευτικά ένα εργαλείο του παρακράτους με σκοπό την ανακοπή του όποιου κυβερνητικού έργου, τον εκβιασμό ή το αλισβερίσι των Υπουργών ή υποψηφίων προς υπουργοποίηση και γενικά έναν ανασταλτικό παράγοντα στην άσκηση της εξουσίας και της όποιας προόδου.
Ξανά από την αρχή για τους νέους Υπουργούς με χαμένο διάστημα ενημέρωσης και απώλεια όποιας πολιτικής εμπειρίας από τους απερχομένους.
Πάντα προκαλούνταν με τα κατάλληλα δημοσιεύματα και τους ανθρώπους κοντά στον Πρωθυπουργό που την κατάλληλη ώρα έκαναν τις κατάλληλες αχρείαστες εισηγήσεις.
Συνήθως οι τελικές διευθετήσεις γίνονταν μετά τα μεσάνυχτα με την απαραίτητη δόση αλκοόλ για τα ανάλογα αποτελέσματα.
Ο κ.Τσίπρας θα έπρεπε να είχε καταλάβει ότι η αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής του τουλάχιστον στην πολιτική προστασία του λαού του δεν είναι θέμα του εκάστοτε Υπουργού όπως του κ.Τόσκα που τον εκδίωξε.
Η Ύδρα αναμένει το φως και το νερό της ένα 24ωρο μάταια ακόμα και με το νέο Υπουργό.
 
Η αποδέσμευση της Ελλάδας από τα Μνημόνια σε ελεεινή κατάσταση με ανεργία, φτώχεια, μετανάστευση, κοινωνική διάρρηξη και ανεξέλεγκτη διακόρευση των συνόρων της απαιτεί υπεύθυνες πολιτικές και όχι εναλλαγή Υπουργών μέσα σε ίντριγκες, φιέστες και μεγάλα λόγια ανεκπλήρωτων υποσχέσεων.
Οι κάτοικοι της Ύδρας καταλαβαίνουν από πρώτο χέρι ότι απαιτείται αλλαγή του Κράτους μας και όχι αλλαγή των Υπουργών.
Είναι κρίμα σήμερα που ο κ. Σκουρλέτης θα έπρεπε να μας ενημερώνει για την κατάσταση στο όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού να φιγουράρει στα δημοσιεύματα ως ο απερχόμενος Υπουργός.
Ας ευχηθούμε ότι οι Έλληνες θα καταλάβουμε επιτέλους πόσο αχρείαστοι είναι οι ανασχηματισμοί ενός αποτυχημένου μεταπολιτευτικού μοντέλου διακυβέρνησης και θα απαιτήσουμε ένα σύγχρονο Κράτος ασφάλειας και ευημερίας με την αδιάλλειπτη παροχή νερού, ρεύματος και ευημερίας…
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: