Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018

Κάνετε πάντα κάτι καλό, έτσι ώστε ο διάβολος να σας βρίσκει πάντα απασχολημένους!!!*Ένα καταπληκτικό κείμενο με σταχυολογήματα Αγίων – «οδηγός» για όλους τους Χριστιανούς...~ Μην ξεχάσετε να ευχαριστήσετε τον Θεό.
Και τότε, τελικά, ο λαός μας τρέχει στο ναό, όταν είναι κακό, και όταν όλα γίνονται καλύτερα, ξεχνούν να ευχαριστήσουν. Μην ξεχάσετε ποτέ το Θεό!
Πατήρ Alexy (Petrov)
Αν έχετε αγάπη μέσα σας, καλοσύνη – είστε άγγελος και όπου κι αν πάτε και όπου κι αν βρίσκεστε, μεταφέρετε παράδεισο μαζί σας. Έτσι, ήδη σε αυτή τη ζωή αρχίζουμε να νιώθουμε τον ουρανό ή την κόλαση.
Ο μοναχός Παΐσιος της Αγίας Τριάδος
Εάν βρίσκεστε σε θλίψη, και φαίνεται ότι κανένας δεν σας βοηθά – βοηθήστε τον πλησίον σας, κάντε μια καλή πράξη, κατά προτίμηση κάποιον που είναι χειρότερος από εσάς.
Με αυτόν τον τρόπο, σκοτώνουμε αμέσως δύο πουλιά με μια πέτρα: είμαστε αποσπασμένοι από την αγωνία μας και αισθανόμαστε ότι χρειαζόμαστε κάποιον.
Και θα καταλάβουμε επίσης ότι δεν χρειαζόμαστε εμείς βοήθεια, αλλά ο γείτονάς μας.
Ιερέας Παύλος Gumerov
Κάνετε πάντα κάτι καλό, έτσι ώστε ο διάβολος να σας βρίσκει πάντα απασχολημένους..
Μοναχός Ιερώνυμος
Ο Κύριος δεν μας απασχολεί μάταια.
Όλοι μας αντιμετωπίζουμε ανθρώπους που συναντώνται μαζί μας στη ζωή αδιάφορα, χωρίς προσοχή, και όμως ο Κύριος φέρνει ένα άτομο σε μας για να του δώσουμε αυτό που δεν έχει.
Θα τον βοηθήσουμε όχι μόνο οικονομικά, αλλά και πνευματικά: δίδαξε την αγάπη, την ταπεινοφροσύνη, την φτώχια – με μια λέξη, φέρε τον Χριστό στο παράδειγμά σου.
Άγιος δίκαιος Αλέξι Μέχεφ

Δεν υπάρχουν σχόλια: