Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018

Που αποσκοπούσαν τελικά οι δήθεν αιφνιδιαστικές δηλώσεις του ΥΕΘΑ;;;;


Πονηροί - μουλωχτοί - ανίκανοι - ραγιάδες κι επικίνδυνοι... ΟΛΑ για την καρέκλα...Γράφει η Ιωάννα Ηλιάδη
Οι αιφνιδιαστικές δηλώσεις του ΥΕΘΑ περί τουρκικής παγίδας στην οποία έπεσαν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί, έχουν μια εξήγηση:
Ο Πάνος Καμμένος προσπάθησε να αποπέμψει τις ευθύνες που προκύπτουν από το πόρισμα για τους 2 στρατιωτικούς.
Ο Πάνος Καμμένος επιχειρώντας (χωρίς να παρουσιάσει στοιχεία) να εμφανίσει ότι ήταν παγίδα από την Τουρκία, προσπάθησε με τον τρόπο του να καλύψει την ηγεσία του στρατεύματος (του εαυτού του συμπεριλαμβανομένου) από τις ευθύνες.
Είναι αλήθεια ότι ενδέχεται η Τουρκία να ήταν σε ετοιμότητα να αρπάξει κάποια ευκαιρία ώστε να δημιουργήσει μοχλό πίεσης για την έκδοση των οκτών Τούρκων στρατιωτικών.
Απίστευτη δήλωση ΥΕΘΑ για τους 2 στρατιωτικούς: Προσχεδιασμένη η σύλληψη!
Ωστόσο λέγοντας ο Πάνος Καμμένος ότι υπήρξε σχέδιο της Άγκυρας, στην ουσία «καρφώνει» ακόμα χειρότερα την ηγεσία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν υπήρχαν πληροφορίες ότι κάτι ετοιμάζουν και προφανώς δεν είχαν ληφθεί μέτρα.
Συνεπώς ακόμη κι έτσι να ισχύουν τα πράγματα, θα έπρεπε τόσο η πολιτική όσο και η στρατιωτική ηγεσία.  να αναλάβουν τις ευθύνες τους και όχι να εμφανίζονται αδύναμοι να πράξουν κάτι απέναντι στα “υποχθόνια” σχέδια της Τουρκίας....
Στο κάτω κάτω, αυτά τα σχέδια καλούνται να αντιμετωπίσουν....
Αν εκ των πραγμάτων αποδεικνύονται ανεπαρκείς γιατί δεν έχει μέχρι στιγμής παραιτηθεί ο υπουργός, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη;
Σύμφωνα με πληροφορίες, του Armyvoice.gr από το πόρισμα προκύπτει ότι δεν υπήρχαν πληροφορίες για αύξηση της απειλής, παρά το γεγονός ότι τις αμέσως προηγούμενες ημέρες υπήρχε ένταση τουρκικών ασκήσεων στην ανατολική Θράκη.
Οι δείκτες απειλής ήταν «πράσινοι», κι έτσι το πόρισμα αναφέρει ότι δεν υπήρχε εκτίμηση αύξησης στο επίπεδο απειλής.
Συνεπώς δεν είχε διαταχθεί από την ηγεσία η αύξηση των μέτρων συναγερμού στην παραμεθόριο.
Δηλαδή δεν είχε διαταχθεί από την ηγεσία η αποδέσμευση των εθνικών κανόνων εμπλοκής, ούτε είχαν ληφθεί κάποια μέτρα που προβλέπονται σε περίπτωση που υπάρχουν ενδείξεις για ένταση (όπως πχ να φορτωθούν πυρομαχικά, να ενεργοποιηθούν τμήματα κλπ).
Να θυμίσουμε ότι στις 27 Φεβρουαρίου στο Armyvoice.gr, δηλαδή δυο ημέρες πριν την σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών, είχαμε δημοσιεύσει πληροφορίες για την τουρκική δραστηριότητα στα σύνορα, η οποία είχε ενταθεί.
Γράφαμε χαρακτηριστικά: Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως τα τουρκικά οχήματα που λαμβάνουν μέρος στην άσκηση, παρά την σφοδρή κακοκαιρία με ισχυρή χιονόπτωση που επικρατεί στην περιοχή από την Κυριακή το βράδυ, πλησίασαν αρκετά τα ελληνικά σύνορα.
Σχετικό δημοσίευμα με ημερομηνία 27 Φεβρουαρίου:
Τι συμβαίνει; Λίγες ημέρες νωρίτερα, είχε προηγηθεί ο εμβολισμός ελληνικού σκάφους του λιμενικού, από τουρκικό, ενώ η ένταση έβαινε αυξανόμενη.
Παρόλα αυτά, δεν υπήρξε διαταγή για αύξηση των μέτρων!
Βέβαια είναι γνωστό ότι οι μονάδες στα σύνορα δεν είναι ενισχυμένες από προσωπικό.
Ούτε τότε ούτε ακόμα και σήμερα με αποτέλεσμα να υπάρχουν τρομακτικά κενά στην φύλαξη των συνόρων;
Αυτό το γνωρίζει καλά ο Πάνος Καμμένος και θα πρέπει να δώσει μια λογική εξήγηση.
Γιατί αν ισχύουν όσα υποστήριξε σήμερα, τότε θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες για την έλλειψη στρατιωτικών πληροφοριών, που θα μπορούσαν να προλάβουν και να προστατεύσουν τους στρατιωτικούς μας από οποαδήποτε παγίδα.
Τέλος δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θεωρεί ότι οι δυο στρατιωτικοί έχουν τοποθετηθεί και υπηρετούν στην πρεσβεία μας στην Άγκυρα.
Θα έπρεπε το λιγότερο να γνωρίζει ότι:
Ακόμα δεν έχει γίνει η τοποθέτησή τους σε κάποια θέση στην Τουρκία (αν ίσχυε θα έπρεπε να την έχει υπογράψει ο ίδιος άρα θα το γνώριζε)
Για να τοποθετηθούν στην πρεσβεία θα πρέπει να συμφωνήσει και η Άγκυρα....
ΣΧΟΛΙΟ : Και ο νοών νοείτω κ. Χαμένε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: