Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018

ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ Μ.Κ.Ο. ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΣΑΡΑ ΜΑΡΝΤΙΝΙ...Οι ελληνικές Αρχές την κατηγορούν για συμμετοχή σε εγκληματικό δίκτυο 30 ατόμων –όλα τους μέλη της ΜΚΟ ERCI το οποίο διευκόλυνε την παράνομη είσοδο αλλοδαπών στη χώρα μας.

Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε δελτίο Τύπου για τη «δράση οργανωμένου εγκληματικού δικτύου που δραστηριοποιείτο συστηματικά στη διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια».
Οπως αναφέρεται, εμπλέκονται 30 άτομα όλα τους μέλη Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, ενώ συνελήφθησαν τρεις από τους εμπλεκομένους.
Μία από τους τρεις που συνελήφθησαν είναι η Σάρα Μαρντίνι, η 23χρονη Σύρα που μαζί με τη μικρότερη αδερφή της Γιούσρα κολύμπησαν τον Αύγουστο του 2015 επί τρεισήμισι ώρες τραβώντας ένα φουσκωτό γεμάτο πρόσφυγες προς τα ελληνικά παράλια, σώζοντας 18 ανθρώπους με τους οποίους είχαν ξεκινήσει μαζί από τα παράλια της Τουρκίας.
Πριν από 6 μήνες σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας κατά δύο μελών της ΜΚΟ για «για πλαστογραφία, παραβίαση μυστικών της Πολιτείας, κατασκοπεία και παράνομη κατοχή φορητών ασυρμάτων ναυτικού τύπου».
Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, οι δύο αλλοδαποί είχαν εντοπιστεί στη Μυτιλήνη, να επιβαίνουν σε όχημα, τύπου τζιπ, το οποίο κάτω από τις νόμιμες πινακίδες κυκλοφορίας έφερε επικολλημένες πλαστές πινακίδες, στρατιωτικού τύπου, με εθνόσημο.
Με αυτό το εύρημα ξεκίνησε έπειτα από παραγγελία της Εισαγγελίας Μυτιλήνης προκαταρκτική εξέταση «στο πλαίσιο της οποίας διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η οποία συνεχίζει σημειώνοντας:
«Απώτερος σκοπός ήταν η αποκόμιση κέρδους από την λειτουργία της ως ΜΚΟ, παρά τον μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα της, είτε με την αποδοχή δωρεών υλικών αντικειμένων, είτε με επιχορηγήσεις, είτε με την κατάθεση χρηματικών ποσών από ιδιώτες ή συλλογικούς φορείς σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό και σε ιστότοπο δωρεών (donations)».
Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους εμπλεκόμενους περιλαμβάνουν τη διευκόλυνση αλλοδαπών να εισέλθουν παράνομα σε ελληνικό έδαφος, συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, παραβίαση μυστικών της Πολιτείας, κατασκοπεία, χρήση ασυρμάτου χωρίς άδεια.
Η Σάρα συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές στις 21 Αυγούστου 2018, στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο για Αθήνα ώστε να συνεχίσει από εκεί το ταξίδι της για το Βερολίνο, όπου έχει λάβει άδεια διαμονής.
Κατά την απολογία της η Σάρα εμφανίστηκε να αντικρούει όλες τις κατηγορίες που της αποδόθηκαν και να δηλώνει «κατηγορηματικά αθώα».
Η Αστυνομία στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος των εμπλεκομένων υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κυρία ανάκριση.
«Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να προσδιοριστεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης και οι διασυνδέσεις της», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: