Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018

Η ΠΑΝΑΓΙΑ τα λευτέρωσε για να συμμετέχουν στην φρουρά της Κωνσταντινούπολης μαζί με άλλα Ελληνόπουλα....Η Ίδια η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ενδιαφέρεται για τα στρατιωτάκια της συνοριογραμμής μας στο μεγάλο ποτάμι τον Έβρο, γιατί «Τα φανταράκια του Έβρου σύντομα θα γίνουν η ΦΡΟΥΡΑ της † ΠΟΛΗΣ † μου»
Σε ανύποπτο χρόνο το αρθρογραφήσαμε (2 Απριλίου 2016) και στις 15 Αυγούστου 2018 μέσα στο ΠΑΣΧΑ του Καλοκαιριού η ΜΕΧΑΛΟΧΑΡΗ κάνει το Μεγάλο Θαύμα της.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Όλες πλέον οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι ο ίδιος ο Ερντογάν έδωσε την παραμονή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου την διαταγή να λευτερωθούν οι δυο απαχθέντες στρατιωτικοί μας δίχως να δώσει καμία περαιτέρω εξήγηση για την ενέργεια του αυτή .
Τι μεσολάβησε, τι είδαν  το γνωρίζουν  καλά ο ίδιος και η γυναίκα του Εμινέ;
Μια φορά το ΘΑΥΜΑ είναι ζωντανό και συνεχίζεται προς την Καθ ημάς Ανατολή.
Να γιατί η ΠΑΝΑΓΙΑ μας αγαπάει τα φανταράκια μας.
2 Απριλίου 2016 γράφουμε: 
« Γνωστή μας  οικογένεια με καταγωγή από την ευρύτερη περιοχή του Προυσού και των Αγράφων ευλαβούμενη ιδιαιτέρως την ΠΑΝΑΓΙΑ την Προυσιώτισσα έχει ένα μέλος της να υπηρετεί αυτήν την στιγμή στην συνοριογραμμή μας στον Έβρο.
Η μητέρα του παιδιού που υπηρετεί στον Έβρο καθημερινά απαγγέλει όρθια τρείς φορές την ημέρα του ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ έμπροσθεν της Εικόνος Της Παναγίας Προυσιώτισσας που έχουν στο οικογενειακό τους εικονοστάσι με το αναμμένο κανδήλι. 
Μια μέρα αποκαμωμένη από τον κόπο της ημέρας λύγισε τα πόδια της και στηριζόμενη σε ένα κάθισμα αποκοιμήθηκε ελαφριά ενώπιον της Εικόνος της Προυσιώτισσας. 
Όπως η ίδια μας περιέγραψε είδε δίπλα της μια Μαυροφόρα Γυναίκα Πανώρια ( ΠΑΝ- ΩΡΑΙΑ) που της σήκωσε το βιβλίο των χαιρετισμών που είχε πέσει από τα χέρια της και της είπε. 
«κόρη μου τα φανταράκια του Έβρου σύντομα θα γίνουν η Φρουρά στην ΠΟΛΗ μου, για να δω και ΕΓΩ τα δικά μου μέρη ελεύθερα»… 
Σήμερα η τουρκία διαλύεται…
«Χρεοκόπησε η Turk Telekom - Καταρρέει η οικονομία της Τουρκίας….
Ο κολοσσός της τηλεφωνίας της Τουρκίας κήρυξε χρεοκοπία….
Αδυνατεί να αποπληρώσει τα δάνεια προς τις τράπεζες ύψους 4,7 δισ. δολαρίων
Εισπράττει σε τουρκικές λίρες και πληρώνει σε συνάλλαγμα .
Η τουρκική λίρα έχει υποτιμηθεί σε ποσοστό 70%»
Μπορεί στην τουρκία να συμβαίνουν φοβερά και συγκλονιστικά πράγματα και σε λίγο δεν θα μπορούμε να έχουμε πλήρη γνώση πάνω σε αυτά..
..αλλά εδώ στην Ελλάδα τα φανταράκια μας ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ όπως το θέλει η ΠΑΝΑΓΙΑ μας  που μεριμνάει για αυτά.
Αποκλειστικό βίντεο του ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ 4Ε από την Ορεστιάδα , όπου βρέθηκαν αυτή την Τρίτη οι στρατιωτικοί μας Δημήτρης Κούκλατζης και Άγγελος Μητρετώδης.
Στον Ιερό Ναό Παναγίας Κλεισσούς, όπου κάθε Τρίτη τελούσαν (και θα συνεχίσουν να το κάνουν) παράκληση.
Στην Παναγία μας για τους 2 που ήταν φυλακισμένοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Ανδριανούπολης.
Ο π. Αθανάσιος, πνευματικός του Δημήτρη, στις εικόνες ενώ οι 2 σεμνά και ταπεινά βρέθηκαν με απόλυτη συγκίνηση στο Ναό της Παναγιάς μας
ΒΙΝΤΕΟ
Οι Έλληνες στρατιωτικοί για άλλη μια φορά συγκίνησαν.
Μέσα σε κλίμα θρησκευτικής ευλάβειας και ταπεινότητας, επέλεξαν να επισκεφτούν μία εκκλησία και να παρακολουθήσουν τη λειτουργία.
Σε μία αρκετά φορτισμένη συναισθηματικά σκηνή, οι δύο στρατιωτικοί, σαν άλλοι βυζαντινοί υπερασπιστές της Πόλης εμφανίζονται να ψάλλουν τον Ακάθιστο Ύμνο, θέλοντας να τονίσουν τη σημασία της θείας παρέμβασης στην υπόθεση της απελευθέρωσής τους.
Η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ που εορτάζουμε την Κατάθεση της ΤΙΜΙΑΣ ΖΩΝΗΣ της στις 31 Αυγούστου στο τέλος κάθε εκκλησιαστικού έτους, γεγονός που συνέβη στις ΒΛΑΧΕΡΝΑΙΣ στην Κωνσταντινούπολη …
Η ΠΑΝΑΓΙΑ μας επιθυμεί τα φανταράκια του ΕΒΡΟΥ και όπως μας το προείπαν οι Άγιοι Πατέρες μας να προκάμουν - να τρέξουν ποιο γρήγορα από όλους λόγου γειτονίας τα για να ψάλλουν τω ΥΠΕΡΜΑΧΩ μέσα στην εκκλησία των Βλαχερνών.
Τα παραπάνω τα εκθέτω με βαθιά συγκίνηση  για αυτό τον λόγο και οι ασυνταξίες του κειμένου, αλλά είναι τετελεσμένο και έρχεται...
Το πώς, το γνωρίζει η ίδια η ΠΑΝΑΓΙΑ μας που κάμει ΜΕΓΑΛΑ ΘΑΥΜΑΤΑ…
Με Πίστη και Ελπίδα
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Δεν υπάρχουν σχόλια: